Csongrád

Újabb intézmény kapott jelentős mértékű élelmiszeradományt Csongrádon

Kevés olyan intézmény van, szerte az országban, ahová karácsony tájékán nem érkezik valamilyen formában élelmiszer adomány, vagy más segítség a rászoruló családok részére. A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Csongrádi Intézménye az első alkalommal kapott jelentős mértékű élelmiszeradományt, amellyel 15 családnak tudtak segítséget nyújtani.

„Az év folyamán is érkeznek felajánlások a családok vagy a gyerekek számára. A Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Csoportja és magán személyek is gyűjtöttek intézményünk részére a karácsonyi időszakban, amit a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak adtunk át a karácsonyi ünnepségünk után. 15 családnak tudtunk jelentős mennyiségű élelmiszeradományt adni, amire még ilyen mértékben nem volt példa„-mondta el Petryné Zsótér Erika tagintézmény vezető

A karácsony utáni időszak több család számára is megterhelő, hiszen az ünnepek ideje alatt a gyermekek otthon tartózkodnak, ami közel 2 hetet jelent. A szünet ideje alatt, az étkezéshez, ez mindenképpen nagy segítség a több gyermeket nevelő családoknak is. A csomag tartalmazott lisztet, olajat, cukrot, tésztát, és természetesen az édesség sem maradhatott el. A csomagokat az adománygyűjtésben résztvevők, Gyovai Zsolt, és Bartókné Vincze Zsuzsanna, adták át az intézmény részére.

„Több kezdeményezés is indult az ünnepi időszakban, de arra törekedtünk, hogy amennyire csak a lehetőségeink engedik, minél több intézménynek tudjunk jelentős mértékű élelmiszeradománnyal segíteni. A Kozmutza Flóra Általános Iskolába és Szakiskolába járó gyerekeknek, nagyon sok olyan tartós élelmiszer és édességet tudtunk gyűjteni, amely úgy gondoljuk, a szünet ideje alatt nagy segítség lesz majd. Próbáltuk úgy összeállítani a csomagokat, hogy szinte minden olyan alapanyag szerepeljen benne, amely a háztartásokban alapvető. Lisztből például 60 kilogrammot tudtunk átadni, ami családonként közel 5 darabot jelent. Nagyon örültünk, hogy édességből is bőven jutott a gyerekeknek, ami ilyenkor elengedhetetlen. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy 2023-ban számos intézmény kapott élelmiszeradományt, így sok családnak tudtunk segítséget nyújtani és könnyebbé tenni ezt az időszakot.”-mondta Gyovai Zsolt.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor