Szentes

Csaknem 245 millió forintos fejlesztés valósult meg a szentesi kórházban

A Szegedi Tudományegyetem a járóbeteg ellátáshoz, szakrendelésekhez kapcsolódó műszer és eszközpark fejlesztését és a Sima Ferenc utca 44-58. szám alatti centrum járóbeteg szakellátás infrastruktúrájának korszerűsítését valósította meg.

A projekt eredményeként a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakrendeléseket érintő műszer és eszközparkot fejlesztették, korszerűsítették. A projekt keretében csaknem 170,3 millió forint értékben történtek eszközbeszerzések, többek között gasztroenterológiai vizsgálótornyok, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangok, ABPM, EKG holter rendszer, Tympanométer, illetve vizsgálólámpák és orvosi rendelői bútorok. Kiemelendő, hogy új, korszerű panorámaröntgent, fogászati kezelőszéket, továbbá elektroterápiás masszázskádat, illetve mágnes- és ultrahang terápiás készülékeket is beüzemeltek – számolt be a Szegedi Tudományegyetem.

A projekt során épület infrastruktúra fejlesztés is történt a Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum (6600 Szentes, Sima Ferenc utca 44-58. szám alatti) telephelyén, melynek keretében járóbeteg szakellátást szolgáló orvosi rendelők, szakrendelők újultak meg 63,49 millió forint értékben. A kivitelezés során a szájsebészeti szakrendelőt a mai kor igényeinek megfelelően korszerűsítették, továbbá a kardiológia szakrendelőt, a nőgyógyászati szakrendelőt, illetve a gasztroenterológiai szakrendelés helyiségeit festették ki.

A szakrendelések betegforgalmi adatait figyelembe véve, a lakosság szükségleteihez alkalmazkodó fejlesztések eredményeként a projekt keretében modern eszközök álltak a járóbeteg ellátás szolgálatába, ezzel is erősítve a lakosságközeli ellátások körét, tervezhetőbbé és magasabb színvonalúra emelve a szakellátást.

Fotó: szte.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

Szabó Viktor