Csanytelek

Csanyteleken is megkóstolták a győztes finomságokat

A csanytelekiek hosszú évek óta ápolnak testvérvárosi kapcsolatokat Adorjánnal, ahol a Nemzetközi Hurka-és Kolbász Fesztivált 12. alkalommal rendezték meg.

Ide kaptak harmadszor is meghívást november végén a csanyiak. Az idei évben szám szerint 133 csapat nevezett, Szlovákiából, Erdélyből és Magyarországról. Az alapanyagokat helyben kapták, míg minden más hozzávalót a versenyzőknek kell biztosítani. A 6 fős csapatot Erhard Gyula Csanytelek polgármestere fogta össze.

„Mindenki egyforma alapanyagokat kapott, és egy fém sorszámot, amelyet rá kellett rakni a betöltött hurkára és kolbászra. Nem mi sütöttük ki, nekünk nyersen kellett a zsűri elé tálalni. A 13 főből álló Michelin csillagos zsűri leginkább az ízesítést, küllemet, állagot és a színt értékelte, majd ott helyben a kemencében történő sütés után vágták fel és kóstolták meg.”-mondta el a polgármester úr.

A „csanyiak” megadták a módját, hiszen impozáns helyi sajátosságokkal díszítették az asztalt és ennek megfelelően tálaltak is.  Az eredményhirdetés már önmagában is nagy élmény volt, de ami ezután következett a kis település minden várakozását felülmúlta.

„Amikor már minden helyezést kiosztottak és csak az abszolút győztesnek járó díj kihirdetése volt hátra, kicsit csalódottak voltunk, mert egy dobogós helyezésre azért titokban számítottunk. Nem is igazán figyeltünk már, hiszen csak ez a díj volt hátra. Kimondták a sorszámot és még akkor sem eszméltünk, hogy a szám alapján a mi csapatunk kapta. Kellett egy pár másodperc mire felfogtuk, hogy Csanytelek minden kategóriában elhozta az első helyezés elismerését. Nagyon büszke vagyok a közösségünkre és a díjra is természetesen. Hatalmas taps, sikítás és ováció kísérte a mozdulatot, amikor a kupát a magasba emeltem, egyszóval leírhatatlan volt az érzés.”- mesélte el Pálus Tibor hentes mester.

Az öröm a karácsonyi időszakig kitartott és persze a helyiek is nagyon büszkék az elismerésre. Így jött az ötlet, hogy a település lakói se maradjanak ki, és az élményből egy kicsit át tudjanak adni, hogy a győztes hurka-kolbászt hazai pályán is elkészítették.

„Felajánlásból kaptuk az alapanyagot és ugyanazzal az ízesítéssel és sütési móddal készítettük el az itt élőknek és a vendégeinknek a győztes ételt, aminek mondanom sem kell hatalmas sikere volt. Annyira jóízűen falatozott mindenki a hideg délutánon, hogy bár jócskán rászámoltunk, de büszkén mondhatom, egy falat sem maradt. Jó kezdeményezés volt, és nagyon hálásak is voltak a rendezvényre kilátogató emberek, hiszen ennyi csapatból az első díjat elhozni minden kategóriában az nem kis büszkeség számunkra. Természetesen készülünk a következőre már most, mert az élmény olyan hatalmas volt, és akkora motivációt adott, hogy már mindenki a következő évit tervezi. Most egy kicsit pihenünk az ünnepek alatt, de ezzel az indíttatással vágunk neki a következő 2024-es Újévenek”- tájékoztatott Erhard Gyula Csanytelek polgármestere.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni az eltűnt csanyteleki fiatalt, Kádár Péter Pált!

Szabó Viktor

Egy csanyteleki baleset szemtanúit keresi a csongrádi rendőrség

Szabó Viktor

Hatalmas bravúrral végeztek az élen a csanyteleki böllérek

Szabó Viktor

Szüreti Mulatság lesz Csanyteleken!

Szabó Viktor

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

Szabó Viktor

Egy 70 éves eltűnt csanyteleki férfit keres a rendőrség

Szabó Viktor

Szavazzon a legszebb csanyteleki rajzra!

Szabó Viktor

Mentőhelikoptert is riasztottak a csanyteleki bácsihoz, de nem sikerült megmenteni az életét

Szabó Viktor

Elektromos fűrészt és mobiltelefont lopott egy csanyteleki férfi

tk_arpad