Ópusztaszer Térség

Ópusztaszerre is elért a karácsony szele

A decemberi ünnepkör az adventi készülődéssel és az első gyertya meggyújtásával kezdődik. Az év utolsó hónapját azonban áthatja a várakozás hangulata.

A városokban már hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a karácsonyi vásárnak, amelyek leginkább kézműves termékekkel várják az érdeklődőket. A kisebb településeken élő emberek, ha lehetőségük van rá, szívesen választják ezt a programot akár egy családi hétvégére is. Ópusztaszeren az elmúlt évben már indult egy kezdeményezés annak érdekében, hogy akik nem tudnak messzebbre utazni, helyben is tudjanak szeretteiknek apró vagy egyedi ajándékokkal kedveskedni. Idén a Szerikör Faluépítő Egyesület a Gyermekszív Nagycsaládos Egyesület és Kecskeméti Zoltánné Icu összefogásának köszönhetően nagyon sokan csalatkoztak ehhez a kezdeményezéshez, amelynek éppen az volt a célja, hogy helyben, helyi termékekkel várják az érdeklődőket. Magánszemélyektől kezdve, egyesületekig mindenki bekapcsolódott és igazán szép és egyedi kínálattal várták a vásárlókat december első hétvégéjén. A helyi intézmények közül az óvoda és az iskola is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

„Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, hiszen nagyon sok szép és egyedi kézműves karácsonyi meglepetéssel készültek a vásárra, ahol a munkaközösségünk tagjai árulták ezeket a szebbnél-szebb alkotásokat. Voltak teljesen egyedi például patkóból készített gyertyatartók, de a képeslaptól kezdve a karácsonyi manóig minden megtalálható volt a kínálatban. – mondta el a Forgó Piroska a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda Ópusztaszeri telephelyének kapcsolattartója.

A kora délutáni kissé borongós időben sorra érkeztek a helyiek, akiket palacsintával, forró teával és forralt borral vártak a szervezők.

„Sokáig vásároztam Szegeden, ez adta az ötletet, hogy itt helyben is megvalósítsuk a mi karácsonyi vásárunkat. Már tavaly is nagy volt rá az érdeklődés, így ebben az évben az összefogásnak köszönhetően, sikerült az adventi készülődés keretein belül egy karácsonyi vásárt is szerveznünk, aminek nagyon örülünk. Sok idős ember és kisgyermekes család lakik a településen, akik nem biztos, hogy el tudnak utazni a nagyobb vásárokra. Így jött az ötlet, hogy itt helyben a sok ügyes kéz segítségével, és hagyományteremtő jelleggel szervezzünk egy ilyen programot. Sokan jöttek, nagyon jó hangulatban telt a délután, hiszen kora estig itt voltunk. Nem titkolt szándékunk emellett a közösség építése. Szeretnénk közelebb hozni egymáshoz az itt élő és innét származó embereket, hiszen ezeken az eseményeken van idő a beszélgetésre, az együttlétre, amely még inkább összekovácsolja a közösséget. Mindenki készülődik már ilyenkor az ünnepekre, és ez egy jó alkalom arra, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen ajándékért szaladni, ha egy kis figyelmességgel szeretnénk meglepni a szeretteinket. Az esemény végen mi is meggyújtottuk az első gyertyát, ami igazán hangulatosra sikerült – mondta el Varga Lászlóné Terike a Faluépítő Egyesület elnöke.

A felnőttek mellett a gyerekek is igazán jól érezték magukat, mert a fedett piactér szomszédságában a játszótér, még ilyen téli délutánon sem maradt gazdátlan.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor