Csongrád Sport

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Ismét megmutatták a csongrádi lányok, hogy a fitkidben ha nem is verhetetlenek, az élvonalban szerepelnek évről-évre.

Az idei Európa Kupát Spanyolországban rendezték meg, ahol a Csongrád Fitness SE 5 sportolóval képviseltette magát. A 4 napos rangos sporteseményre a szülők is kiutaztak, ami mentálisan nagy segítség volt a lányoknak.

„Nagyon kötött tempóban, szinte reggeltől estig a tornateremben voltunk, ami nagyon fárasztó nem csak fizikailag de lelkileg is. Folyamatosan figyelni és koncentrálni kell, ami ebben az életkorban nagyon megterhelő. A szülők jelenléte nagyon sokat segített a lányoknak, hiszen a család a legnagyobb támasz, így könnyebben vették az akadályokat. A kijutás sem egyszerű az EB-re, hiszen több országos verseny eredményével lehet kvalifikálni, és nekünk ez a csongrádi egyesületből 5 lánynak is sikerült, ami azt gondolom, már önmagában is nagyon szép eredmény”-mondta el Kátai Judit az egyesület elnöke és egyben edzője is.

A felkészítő csapat, hónapokon keresztül komplexen készíti fel a sportolókat erre a versenyre. Ez az időszak nemcsak hosszú, de megterhelő is, ennek ellenére a lányok nagyon lelkesek és fegyelmezettek voltak. A felkészítésben a legnagyobb részt Lovas Dóra edző vállalta, akinek a munkáját Hevesi Henriett, Dávid Ágnes, és Kátai Judit egészítette ki.

„Az Európa Kupán nagyon szigorú zsűri pontoz, szinte minden országból vannak bírók, akik komplexen nézik a bemutatott gyakorlatot. Minden egyes mozdulat és elem kivitelezésére figyelnek, emellett az összkép is nagyon fontos, amelyet a gyakorlatokhoz kiválasztott zene is meghatároz, illetve az ehhez rendelt gyakorlat elemei. Hiába jó egy gyakorlat, ha látványban és összhangban nem megfelelő, alul fogják pontozni. Pontosan ezért kell a felkészülés alatt egy több fős csapatnak együtt dolgoznia, hogy mindenre kiterjedjen a figyelmünk. Pár napja érkeztünk haza fáradtan, de annál nagyobb örömmel, hiszen nagyon eredményesen szerepeltek a lányok. A 4 nap alatt volt lehetőségünk egy kicsit turistaként is jelen lenni ezen a csodaszép helyen, ami nagy élmény volt a gyerekeknek. A szülőknek is nagyon hálásak vagyunk, hiszen saját költségükön utaztak és szponzorálták a lányokat, de köszönettel tartozunk Csongrád Város Önkormányzatának is, hiszen minden évben segítik a munkánkat, és ennek meg is lett az eredménye” – nyilatkozta Kátai Judit.

Eredmények:

  • Gyapjas Lizett: I. osztályban II. helyezett
  • Gyapjas Lizett – Kádár Bora duó: I. osztályban VI. helyezett
  • Busa Bejke: II. osztály B kategóriában I. helyezett
  • Kádár Lili: II. osztály A kategóriában VIII. helyezett
  • Erőss Blanka II. osztály A kategóriában VII. helyezett.

„Nagyon büszkék vagyunk a sportolóinkra, hiszen rendkívül szép eredmények születtek. A legnagyobb riválisaink a spanyolok ezért van még dolgunk bőven, hogy utolérjük őket, de nem lehetetlen. Náluk nagy előny, hogy ösztöndíj rendszerben, főállású edzők készítik fel a gyerekeket. Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy gyorsabbak és dinamikusabbak, így adott a feladat a következő Európa Kupára, hogy le tudjuk győzni őket és minél több aranyéremmel térjünk haza”-mondta el az egyesület elnöke.

Ezúton is gratulálunk a lányoknak és az egyesületnek az elért eredményekhez!



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor