Szentes

Indulhat a webtúra Szentesen!

Átadásra kerültek a Koszta József Múzeum helytörténeti, szentesi webtúrái!

A város helytörténetének szeletein átívelő online, túravezető nélkül bejárható túrákat mutatott be a Koszta József Múzeum. A St. Jupát Sportegyesülettel közösen kidolgozott két útvonalat Balog-Gila Petra, a múzeum munkatársa ismertette a Péter Pál Polgárház főbejárata előtt. Elmondta, a frissen elindított túrák egyike a szentesi városközpont helyi viszonylatban jelentős tizenhat épületét, még a másik a várost nagy becsben tartó, Kossuth-díjas festőművész, Koszta József itt eltöltött éveit és a számára fontos nyolc helyszínt dolgozza fel – írja a Délmagyar.

A Szentes belvárosán átívelő Kultúrséta útvonala a Széchenyi-ligetben található egykori Gőz- és Kádfürdő épületétől indul és a városi könyvtárnál ér véget. Ez a túra kilenc állomáshelyből áll, mivel egyes helyszínek a fizikai közelség és a kényelmes séta érdekében egy QR-kód alá kerültek. A Koszta kerékpártúra a város szélén, Csongrád irányában található néhai Koszta-tanyánál kezdődik és a Kálvária temetőben lévő díszsírhelynél ér véget. Az útvonalat bejárva hat helyszínt érintve, nyolc különböző, a festő életében szerepet játszó épületet és közteret fedezhet fel a látogató.

Az egyes állomások tábláin kettő, egy kisebb és egy nagyobb QR-kód kapott helyet. A felső, méretesebb darab a teljes túrát bejáró látogatóknak készült és a helyszín elérésének igazolására szolgál. A tábla közepe táján elhelyezett kódot bárki igénybe veheti a teljes útvonal bejárása nélkül: a beolvasást követően ugyanis ezek mutatják be az egyes épületeket és az azokat körülvevő tereket és műalkotásokat.

A technikai kivitelezést Valkai Zsolt, a St. Jupát Sportegyesület vezetője végezte, akinek áldozatos munkáját köszöni a múzeum.

Forrás: Délmagyar
Fotó: Koszta József Múzeum


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hazai pályán nevettet ma Kőhalmi Zoltán

Szabó Viktor

20 évesen lopott pénzt egy szentesi ingatlanból, lekapcsolták a zsaruk

Szabó Viktor

Gyász: Elhunyt a szentesi születésű Bajomi Nagy György színművész

Szabó Viktor

Megújul a szentesi Péter Pál polgárház kertje

Szabó Viktor

Húzós és eredményes hétvégét zártak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Új helyre kerül a NAV szentesi ügyfélszolgálata

Szabó Viktor

A szentesi katonáknak (is) köszönhetjük az Ország Karácsonyfáját

Szabó Viktor

Elhunyt a szentesi vízilabda-ikon

Szabó Viktor

Végleg összeveszhetett a szentesi baloldal

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább