Szentes

Indulhat a webtúra Szentesen!

Átadásra kerültek a Koszta József Múzeum helytörténeti, szentesi webtúrái!

A város helytörténetének szeletein átívelő online, túravezető nélkül bejárható túrákat mutatott be a Koszta József Múzeum. A St. Jupát Sportegyesülettel közösen kidolgozott két útvonalat Balog-Gila Petra, a múzeum munkatársa ismertette a Péter Pál Polgárház főbejárata előtt. Elmondta, a frissen elindított túrák egyike a szentesi városközpont helyi viszonylatban jelentős tizenhat épületét, még a másik a várost nagy becsben tartó, Kossuth-díjas festőművész, Koszta József itt eltöltött éveit és a számára fontos nyolc helyszínt dolgozza fel – írja a Délmagyar.

A Szentes belvárosán átívelő Kultúrséta útvonala a Széchenyi-ligetben található egykori Gőz- és Kádfürdő épületétől indul és a városi könyvtárnál ér véget. Ez a túra kilenc állomáshelyből áll, mivel egyes helyszínek a fizikai közelség és a kényelmes séta érdekében egy QR-kód alá kerültek. A Koszta kerékpártúra a város szélén, Csongrád irányában található néhai Koszta-tanyánál kezdődik és a Kálvária temetőben lévő díszsírhelynél ér véget. Az útvonalat bejárva hat helyszínt érintve, nyolc különböző, a festő életében szerepet játszó épületet és közteret fedezhet fel a látogató.

Az egyes állomások tábláin kettő, egy kisebb és egy nagyobb QR-kód kapott helyet. A felső, méretesebb darab a teljes túrát bejáró látogatóknak készült és a helyszín elérésének igazolására szolgál. A tábla közepe táján elhelyezett kódot bárki igénybe veheti a teljes útvonal bejárása nélkül: a beolvasást követően ugyanis ezek mutatják be az egyes épületeket és az azokat körülvevő tereket és műalkotásokat.

A technikai kivitelezést Valkai Zsolt, a St. Jupát Sportegyesület vezetője végezte, akinek áldozatos munkáját köszöni a múzeum.

Forrás: Délmagyar
Fotó: Koszta József Múzeum- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor