Szentes

Indulhat a webtúra Szentesen!

Átadásra kerültek a Koszta József Múzeum helytörténeti, szentesi webtúrái!

A város helytörténetének szeletein átívelő online, túravezető nélkül bejárható túrákat mutatott be a Koszta József Múzeum. A St. Jupát Sportegyesülettel közösen kidolgozott két útvonalat Balog-Gila Petra, a múzeum munkatársa ismertette a Péter Pál Polgárház főbejárata előtt. Elmondta, a frissen elindított túrák egyike a szentesi városközpont helyi viszonylatban jelentős tizenhat épületét, még a másik a várost nagy becsben tartó, Kossuth-díjas festőművész, Koszta József itt eltöltött éveit és a számára fontos nyolc helyszínt dolgozza fel – írja a Délmagyar.

A Szentes belvárosán átívelő Kultúrséta útvonala a Széchenyi-ligetben található egykori Gőz- és Kádfürdő épületétől indul és a városi könyvtárnál ér véget. Ez a túra kilenc állomáshelyből áll, mivel egyes helyszínek a fizikai közelség és a kényelmes séta érdekében egy QR-kód alá kerültek. A Koszta kerékpártúra a város szélén, Csongrád irányában található néhai Koszta-tanyánál kezdődik és a Kálvária temetőben lévő díszsírhelynél ér véget. Az útvonalat bejárva hat helyszínt érintve, nyolc különböző, a festő életében szerepet játszó épületet és közteret fedezhet fel a látogató.

Az egyes állomások tábláin kettő, egy kisebb és egy nagyobb QR-kód kapott helyet. A felső, méretesebb darab a teljes túrát bejáró látogatóknak készült és a helyszín elérésének igazolására szolgál. A tábla közepe táján elhelyezett kódot bárki igénybe veheti a teljes útvonal bejárása nélkül: a beolvasást követően ugyanis ezek mutatják be az egyes épületeket és az azokat körülvevő tereket és műalkotásokat.

A technikai kivitelezést Valkai Zsolt, a St. Jupát Sportegyesület vezetője végezte, akinek áldozatos munkáját köszöni a múzeum.

Forrás: Délmagyar
Fotó: Koszta József Múzeum



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor

Közel egy éven keresztül, többször lopott Szentesen egy 32 éves férfi

Szabó Viktor

Mellbedobással erősítene a Demokratikus Koalíció Csongrád-Csanádban

Szabó Viktor

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor