Szentes

Olcsóbb lesz felfűteni a HSZC szentesi intézményeit

Jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi szakképző intézményeiben. A nyílászárók cseréjén, gázkazáncserén és a termálfűtésre való átálláson túl napelemeket szereltek fel három iskola épületére is, így csökkentve az épületek nem megújuló energiafelvételét. A sajtótájékoztatón elhangzó részletekről az intézmény oldalán számoltak be.

A tavalyi évben a Boros Sámuel Technikumban gázfűtésről termálfűtésre váltottak, nyílászárókat cseréltek, a Pollák Antal Technikumban a szabályzási rendszerhez szükséges eszközöket vásároltak, a Zsoldos Ferenc Technikumban pedig gázkazánt cseréltek. A minél kevesebb energiafogyasztást célzó intézkedések, fejlesztések idén is folytatódtak. 

„A Borosban 7 nyílászárót cseréltünk ki, amivel a főépületben teljes körűen megtörtént a nyílászárók cseréje. Elindult a tornateremben is az ablakok cseréje, aminek köszönhetően a szellőzés és a megvilágítás is jobb lesz, és a hőtechnikai paraméterek is javulnak. Ez összesen 35 millió forintba kerül” – részletezte a fejlesztéseket Hegedűs Zoltán. 

A kancellár beszélt arról is, hogy a HSZC mindhárom szentesi intézményére napelemeket szerelnek fel. A Zsoldosban már elkészült a beruházás, a Pollákban és a Borosban pedig jelenleg is folynak a munkálatok. Összesen 139 napelemet szerelnek fel, amelyek 86.800 kWh teljesítményre képesek, és ennek köszönhetően éves szinten 5,5 millió forintos megtakarítást tudnak realizálni. Ez azt jelenti, hogy a napelem-beruházás kicsit több mint 5 év alatt meg is térül. 

A Zsoldos és a Boros Technikumok egy-egy oktatókészletet is kaptak, amivel a napelemek szerelését és javítását is meg tudják tanítani. „Fontos, hogy az oktatóteremben is ott legyen a napelem, hiszen azok számára, akik erősárammal foglalkoznak, elengedhetetlen, hogy a megújuló energiát előállító berendezésekkel is tudjanak bánni. 

A 63,5 millió forintos beruházásokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum saját költségvetéséből finanszírozza. 

Forrás, fotók: hszc.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor