Szentes

Olcsóbb lesz felfűteni a HSZC szentesi intézményeit

Jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi szakképző intézményeiben. A nyílászárók cseréjén, gázkazáncserén és a termálfűtésre való átálláson túl napelemeket szereltek fel három iskola épületére is, így csökkentve az épületek nem megújuló energiafelvételét. A sajtótájékoztatón elhangzó részletekről az intézmény oldalán számoltak be.

A tavalyi évben a Boros Sámuel Technikumban gázfűtésről termálfűtésre váltottak, nyílászárókat cseréltek, a Pollák Antal Technikumban a szabályzási rendszerhez szükséges eszközöket vásároltak, a Zsoldos Ferenc Technikumban pedig gázkazánt cseréltek. A minél kevesebb energiafogyasztást célzó intézkedések, fejlesztések idén is folytatódtak. 

„A Borosban 7 nyílászárót cseréltünk ki, amivel a főépületben teljes körűen megtörtént a nyílászárók cseréje. Elindult a tornateremben is az ablakok cseréje, aminek köszönhetően a szellőzés és a megvilágítás is jobb lesz, és a hőtechnikai paraméterek is javulnak. Ez összesen 35 millió forintba kerül” – részletezte a fejlesztéseket Hegedűs Zoltán. 

A kancellár beszélt arról is, hogy a HSZC mindhárom szentesi intézményére napelemeket szerelnek fel. A Zsoldosban már elkészült a beruházás, a Pollákban és a Borosban pedig jelenleg is folynak a munkálatok. Összesen 139 napelemet szerelnek fel, amelyek 86.800 kWh teljesítményre képesek, és ennek köszönhetően éves szinten 5,5 millió forintos megtakarítást tudnak realizálni. Ez azt jelenti, hogy a napelem-beruházás kicsit több mint 5 év alatt meg is térül. 

A Zsoldos és a Boros Technikumok egy-egy oktatókészletet is kaptak, amivel a napelemek szerelését és javítását is meg tudják tanítani. „Fontos, hogy az oktatóteremben is ott legyen a napelem, hiszen azok számára, akik erősárammal foglalkoznak, elengedhetetlen, hogy a megújuló energiát előállító berendezésekkel is tudjanak bánni. 

A 63,5 millió forintos beruházásokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum saját költségvetéséből finanszírozza. 

Forrás, fotók: hszc.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hazai pályán nevettet ma Kőhalmi Zoltán

Szabó Viktor

20 évesen lopott pénzt egy szentesi ingatlanból, lekapcsolták a zsaruk

Szabó Viktor

Gyász: Elhunyt a szentesi születésű Bajomi Nagy György színművész

Szabó Viktor

Megújul a szentesi Péter Pál polgárház kertje

Szabó Viktor

Húzós és eredményes hétvégét zártak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Új helyre kerül a NAV szentesi ügyfélszolgálata

Szabó Viktor

A szentesi katonáknak (is) köszönhetjük az Ország Karácsonyfáját

Szabó Viktor

Elhunyt a szentesi vízilabda-ikon

Szabó Viktor

Végleg összeveszhetett a szentesi baloldal

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább