Csongrád

Ismét olimpiára készül a csongrádi Maszlag Marcsi

Lánya tanácsára kezdett versenyekre járni, mára pedig már 13 magyar bajnoki címet tudhat magénak a csongrádi szakember, aki ismét olimpiára készül.

Az olimpia szó hallatán, leginkább sportágak jutnak eszünkbe, függetlenül attól, hogy számos terület van, amely indít olimpiai versenyeket. Maszlag Marcsi 2009-ben hivatalvezetőként dolgozott és úgy gondolta, választ egy kiegészítő tevékenységet magának, amiben kiteljesedhet, kiélheti az alkotóvágyát. Még ebben az évben műkörömépítői végzettséget szerzett. Azóta a hobbiból vállalkozás, majd megélhetési forma lett és nem is akárhogyan. Nyilvánvalóvá vált, hogy Marcsi számára a választott hobbi már hivatás is lett, egyre nagyobb vendégkörrel rendelkezett, de meg sem fordult a fejében, hogy kilépjen az addigi komfortzónájából, hiszen teljes volt az élete. A lánya hívta fel a figyelmét arra, hogy a munkái mennyire igényesek és tartósak, így ideje lenne megmérettetnie magát.

„Tulajdonképpen a lányom beszélt rá, hogy elinduljak a szakmámon belüli versenyen, mert úgy gondolta, abszolút ott a helyem a munkáim és a visszajelzések alapján. 2011-ben neveztem be az első megmérettetésre, ahol 27 induló közül a 3. helyet szereztem meg első nekifutásra. Ez adta a motivációt a továbbiakhoz, ahol még 2 alkalommal szintén a 3. helyen végeztem. 2012-ben megtört a jég, mert végre a dobogó felső fokán állhattam, ahol egy plakátfotót kellett készíteni, illetve egy ékszert. Talán itt indult el igazán a karrierem és nagyon büszke vagyok arra, hogy 13-szoros magyar díszítőbajnok vagyok. 2015-ben az Olimpia nagy vállalás volt, de a harmadik hely megszerzése minden várakozásomat felülmúlta. Egy éven keresztül készültem, gyűjtöttem az anyagokat. Nagyon szigorú szabályok vannak. Mindig nagyon erős a mezőny, és viszonylag sok induló van” – tudtuk meg Marcsitól.

A kiváló kreatív adottságokkal rendelkező szakembernek, mindezek mellett már több nemzetközi első helyezése is van, és nem titok, hogy ismét az olimpiára készül.

„A Covid alatti időszakban nem volt lehetőségem versenyekre eljutni, és az egy kicsit vissza is vett a lelkesedésből. Az idén is megrendezésre került Londonban a Nailympia, amire bár kiutaztam, de csak nézőként, hiszen 4 év kimaradt a versenyzésből. Nagy örömömre, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Kicsit változtak a témák a díszítés és az építés terén, de láthattam a legújabb technikákat, színeket és anyagokat. Élménynek is fantasztikus volt, kicsit bánom is, hogy nem neveztem be, de ami késik, nem múlik. Ami viszont számomra a legfontosabb, hogy visszatért a régi versenyszellem. A körömépítés egy nagyon érdekes folyamat, viszont engem a miniatűr művészi alkotás fogott meg, így a felkészülési időmben leginkább erre összpontosítok, és az eddigi megszokott ütemben dolgozom tovább. Ez az időszak rengeteg gyakorlással jár, de megéri a fáradtságot, mert annál nagyobb elismerés nincs a szakmán belül, mint amikor a Queen We Are the Champions szerzeménye csak érted szól” – mesélte a szakember.

Marcsi többek között azt is elmesélte beszámolójában, hogy minden kategóriában volt idén is magyar dobogós, ami azt jelenti, hogy nemzetközileg is elismertek és nagyon tehetségesek vagyunk a körömépítés és díszítés terén. Nagyon kemény a verseny, elképesztően sokat kell készülni és gyakorolni. A kiváló szakember legutóbbi plakátfotóját elsőként hírportálunkon láthatják, mely egy 40 cm hosszú épített köröm, és 4 napig tartott elkészíteni.  A súlya sem kevés, mivel rengeteg anyag és díszítő elem van rádolgozva, de természetesen nem a napi viselethez készült.

Íme a plakátfotó, elsőként a Cs3.hu-n:

Idő még bőven van a következő olimpiáig, de az eddigi elért eredmények is nagy elismerést jelentenek a csongrádi hölgy számára, mert köztünk már így is egy olimpikon van, akinek nem más a célja, mint hogy neki szóljon az áhított „Bajnokok dala”.

Válogatás az idei olimpián készült alkotásokból és Marcsi munkáiból:



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor