Csongrád

Budapesten debütál a csongrádi fiú kártyajátéka

Csongrád ismét a fővárosban képviselteti magát, hiszen egy helyi fiatal és barátja olyat alkottak, ami felkeltette a budapestiek érdeklődését is. Saját fejlesztésű kártyajátékuk az egész családnak kínál kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.

Staberecz Márk bányamérnökként végzett az egyetemen, ami a játékokhoz még csak véletlenül sem köthető. Ám a tanulmányai alatt a sors úgy hozta,- erre mondjuk, hogy nincsenek véletlenek – hogy Veres Pisti, aki hidrogeológus mérnökként végzett, szintén nagy rajongója a társas és kártyajátékoknak. Nem nehéz kitalálni, hogy a két fiatal hallgató mivel töltötte a szabadidejét, az egyetemi évek alatt. A közös érdeklődés, ami mára mindkettejük szenvedélyévé vált, a nagybetűs életben is egymás mellett tartotta a srácokat, bár tisztes távolságra laknak egymástól, mert Csongrád és Miskolc nem éppen szomszédos városok. Mindketten nős férfiak, ám a játékok iránti elhivatottságuk szülte azt az ötletet, hogy saját tervezésű kártyajátékot készítsenek közösen. Hogy is kezdődött ez?

„Pisti a csoporttársam volt az egyetemen, és hamar kiderült, mennyire közös az érdeklődési körünk. Egy idő után elkezdtünk arról beszélgetni, hogy mi lenne, ha egy saját tervezésű és fejlesztésű játékot készítenénk, mi magunk. Sokféle ötlet felmerült, de a végleges verzió teljesen a véletlennek köszönhető. A tematika már régen megszületett a fejünkben, a megjelenítésen viszont sokat gondolkodtunk” –meséli Márk a kezdeti időszakot.

„Rengeteget játszottunk különféle játékokkal, minél szélesebb volt ez a kör, annál nagyobb rálátásunk nyílt arra, hogy milyen tematika és szabályelv alapján építkeznek a játékok. Arra törekedtünk, hogy ne egy unalmas órákig tartó játékot hozzunk létre, hanem olyat, ami rugalmas, abszolút többször is játszható, izgalmas, érdekes és megfeleljen a mai igényeknek, hiszen a virtuális játékok teljesen magukkal ragadták a tizenéves korosztályt” – mondta el Pisti, aki a koncepció szülőatyja.

A tervezés során az is fő szempont volt, hogy ne csak a gyerekek tudjanak egymás között játszani, hanem a felnőttek számára is érdekes legyen, így a család együtt is leülhet kártyázni. Ki ne emlékezne a retrós autóskártyára, ahol óriási csatákat lehetett vívni, kinek az autója a gyorsabb és még számos lehetőséget is figyelembe kellett venni. Ez jó kiindulási alap volt ahhoz, hogy többféle stratégiája is legyen a játéknak, de olyan stílust kellett találniuk, ami a gyerekekhez is nagyon közel áll. Így születettek meg azok a kedves nyuszik többféle változatban, amit Márkó saját kézzel és elképzelése alapján jelenített meg a lapokon.

„Vettem egy digitális rajzpadot és elindult a figurák kialakítása. A nyusziknak vannak különleges képességeik, amik még érdekesebbé és izgalmasabbá teszik a játékot. Fontos volt számomra, hogy egy olyan figurákat jelenítsek meg, akik kedvesek, aranyosak, de egyediek is, így jutottunk el a végső verzióhoz” – ismertette a figurákat Márkó.

A fiúk nagyon lelkesek, mert a sok munka, amely amellett, hogy nagyon érdekes és izgalmas játékot kínál majdan a vásárlóknak, számtalan képességet is fejleszt, mint például, a logikus gondolkodás, gyors felismerő képesség, a döntéshozatal, figyelem, koncentráció, önfegyelem, kitartás, összpontosítás, megosztott figyelem, amelyek nem feltétlenül csak a gyerekek számára fejlesztő hatásúak. A két fiatal meghívást kapott, Budapestre a 11. Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásárra, ahol egy teljesen egyedülálló bemutató standon tárhatják az érdeklődő közönség elé, a különleges párbaj kártyajátékukat. A marketing még csak most indul, de már több helyre kaptak meghívást, hogy a „Nyusziverzum” elnevezésű kártyajáték, minél hamarabb a boltok polcaira kerülhessen. Ezzel azonban nem ér véget a történet.

„A játék bővített változatán is dolgozunk már, mert szeretnénk, ha egyfajta versenyjáték lenne, amelyet akár klubokban vagy közösségi házakban is lehetne játszani, hiszen ez kiváló lehetőség a közösségépítésre a családon kívül is”- mesélik lelkesen.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen ismét ott lehet Csongrád híre az ország egyik legnagyobb rendezvényén a fővárosban.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Mazsi birtokba vette a Körös-toroki strandot

Szabó Viktor

Egy 39 éves férfi rongált meg egy csongrádi ingatlant

Szabó Viktor

A kutyusokat is várják a Körös-torokban

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

A Csongrádi Május 1 Vadásztársaság küzdelme a vízért

Szabó Viktor

Szombaton a Csík zenekarral startol a Csongrádi Napok

Szabó Viktor

Ismét vár a part a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bronzkori földvárat találtak a régészek Csongrádon

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor