Csongrád Sport

Dobogós évadzárás – Oxigénfalók a XXXIII. Turul Kupán

A Tatabányáról induló Turul-Kupa volt az évadzáró versenye a Körös-toroki Oxigénfalók biciklistáinak, melyet immár 33. éve rendeznek. Szép októberi, napos, kissé hűvös időben zajlott a küzdelem, két távon.

A fiatalok 30km-en indultak, a senior korosztályt Hankó Zoltán képviselte 70 km-en.

Giricz Joel Mountain Bike 1-es kategóriában olyan sikeresen küzdötte le az emelkedőkkel tarkított távot, hogy az 1. helyet szerezte meg – a tavalyi bronz után. Giricz Benjámin országúti kerékpárral versenyzett, s az U13-as korosztály ezüstérmeseként végzett, megismételve és megerősítve a 2022-es eredményét. Sokat segített neki Gábriel testvére és persze viszont is, de Giricz Gábriel már Mountain Bike 2-be került és aranyéremmel zárt, csakúgy mint tavaly az MTB1-ben, bár akkor népesebb mezőnyben…

Hankó Zoli nem várt kihívással szembesült a hosszú távon, ugyanis a félreérthető felfestés miatt többen rossz felé kanyarodva extra kitérőt tettek – így a legtöbb távot teljesítők virtuális dobogójára képzelhetjük:)

Elismerésünket kell kifejeznünk Rónai Feri bácsi felé, aki nemcsak évtizedek óta szervezi a kupát a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub színeiben, hanem – mint most is – tevőlegesen ott van: startdudás, marsall, fordító, záróautós, díjátadó is egyben. Sőt, vendégszeretetéből arra is futja, hogy közben megkérdezze, hogy ízlik a bolognai a fiataloknak, kifejezze örömét hogy újra látja őket… (Pedig úgy tűnik egyre inkább nincs könnyű helyzetben: passzív polgárőr “segítő” miatt kísérő kisbuszunkkal veszélyes vargabetűre kényszerültünk, a drágán megrendelt étel másik opciója, a lekváros-prézlis tészta is bizony főhetett volna – és még jónéhányan a “háttérből” követhetnék Feri bácsi példás hozzáállását…)

A régi, támogató cukrászda süteményei viszont továbbra is a megszokott, magas minőséget, változatosságot hoztak – gyorsan el is fogytak!Bónuszként a Szelim barlang megtekintése és mentőmotor mellett a mászófal kipróbálására is volt lehetőség, amit persze a legenergikusabbak vállaltak be…

Versenyzésünket Csongrád városa és az Új Bárka Egyesület tette lehetővé, köszönjük!- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Szabó Viktor

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

Szabó Viktor