Csongrád Sport

Dobogós évadzárás – Oxigénfalók a XXXIII. Turul Kupán

A Tatabányáról induló Turul-Kupa volt az évadzáró versenye a Körös-toroki Oxigénfalók biciklistáinak, melyet immár 33. éve rendeznek. Szép októberi, napos, kissé hűvös időben zajlott a küzdelem, két távon.

A fiatalok 30km-en indultak, a senior korosztályt Hankó Zoltán képviselte 70 km-en.

Giricz Joel Mountain Bike 1-es kategóriában olyan sikeresen küzdötte le az emelkedőkkel tarkított távot, hogy az 1. helyet szerezte meg – a tavalyi bronz után. Giricz Benjámin országúti kerékpárral versenyzett, s az U13-as korosztály ezüstérmeseként végzett, megismételve és megerősítve a 2022-es eredményét. Sokat segített neki Gábriel testvére és persze viszont is, de Giricz Gábriel már Mountain Bike 2-be került és aranyéremmel zárt, csakúgy mint tavaly az MTB1-ben, bár akkor népesebb mezőnyben…

Hankó Zoli nem várt kihívással szembesült a hosszú távon, ugyanis a félreérthető felfestés miatt többen rossz felé kanyarodva extra kitérőt tettek – így a legtöbb távot teljesítők virtuális dobogójára képzelhetjük:)

Elismerésünket kell kifejeznünk Rónai Feri bácsi felé, aki nemcsak évtizedek óta szervezi a kupát a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub színeiben, hanem – mint most is – tevőlegesen ott van: startdudás, marsall, fordító, záróautós, díjátadó is egyben. Sőt, vendégszeretetéből arra is futja, hogy közben megkérdezze, hogy ízlik a bolognai a fiataloknak, kifejezze örömét hogy újra látja őket… (Pedig úgy tűnik egyre inkább nincs könnyű helyzetben: passzív polgárőr “segítő” miatt kísérő kisbuszunkkal veszélyes vargabetűre kényszerültünk, a drágán megrendelt étel másik opciója, a lekváros-prézlis tészta is bizony főhetett volna – és még jónéhányan a “háttérből” követhetnék Feri bácsi példás hozzáállását…)

A régi, támogató cukrászda süteményei viszont továbbra is a megszokott, magas minőséget, változatosságot hoztak – gyorsan el is fogytak!Bónuszként a Szelim barlang megtekintése és mentőmotor mellett a mászófal kipróbálására is volt lehetőség, amit persze a legenergikusabbak vállaltak be…

Versenyzésünket Csongrád városa és az Új Bárka Egyesület tette lehetővé, köszönjük!



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor