Belföld Politika

A DK árnyék-pénzügyminisztere szerint a minimálbér-emelés hibás döntés

Nincs új a nap alatt: a baloldal a nehéz gazdasági helyzetben is a fizetések emelése ellen van. Gyurcsányéktól csak megszorításokra és munkanélküliségre lehetne számítani – állítja a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Fidesz szerint a baloldal a mostani nehéz gazdasági helyzetben a fizetések emelése ellen van. Hollik István azt mondta: a Gyurcsány-Dobrev páros árnyék-pénzügyminisztere, Bodnár Zoltán nemrég kifejtette, hogy nem támogatják a minimálbér-emelést, és támadta a kormány reálbérnövelési terveit. A Fidesz szerint a magyar emberek egyszer már a saját bőrükön tapasztalhatták meg, hogy milyen az, amikor Gyurcsány Ferencék kormányoznak.

Hibás lépés a kormánytól, hogy megemeli a minimálbért – erről beszélt az ATV-ben a Demokratikus Koalíció úgynevezett árnyék-pénzügyminisztere. A Dobrev Klára vezette árnyékkormány politikusa azt mondta: nincs itt az ideje, szerinte ugyanis az infláció letörése fontosabb a minimálbér-emelésnél. „Van egy sorrrend, hogy milyen feladatokat mikor kell megtenni. Az infláció letörése és visszaterelése a tolerancia sávba az az elsődleges feladat, az mindennek az alfája és omegája” – fogalmazott Bodnár Zoltán, akinek kijelentése elemzők szerint azért is érdekes, mert a Gyurcsány Ferenc vezette DK nemrég még éppen azzal kampányolt, hogy ők megemelnék a minimálbért. Dobrev Klára májusi kampánynyitó rendezvényén egyenesen azt ígérte, ha kormányra kerülnek, az első intézkedésük lesz a béremelés. Sőt, még plakátkampányt is indítottak, hogy mindezt nyomatékosítsák. Országszerte hirdették, hogy elhozzák az európai jólétet és a kormánnyal ellentétben növelni fogják a béreket.

Az M1 stábja pénteken próbálta megkérdezni Bodnár Zoltántól és Dobrev Klárától, hogy valójában most mi is az álláspontjuk. A kaposvári lakossági fórumom a politikus később megismételte korábbi kijelentését, miszerint nincs szükség béremelésre. „Az infláció a legfontosabb kérdés. Bármilyen nominális béremelést megeszik az infláció” – mondta Bodnár Zoltán. Az esemény után az M1 szerette volna megkérdezni Bodnártól, hogy mi az igazság: az amit a DK óriásplakátokon hirdet, vagy amit ő mond Dobrev Klára árnyék-pénzügyminisztereként. A politikus azonban érdemben nem választolt kérdéseikre.

A baloldal semmit sem változott – ezt mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István szerint ezt bizonyítja Bodnár Zoltán kijelentése, miszerint nem támogatják a minimálbér-emelést, és a kormány reálbérnövelési terveit. Hangsúlyozta, szerintük ez a múlt gazdaságpolitikája, amire Magyarországnak nincs többé szüksége.

„A magyar emberek egyszer már saját bőrükön tapasztalhatták meg milyen is az, amikor Gyurcsány Ferencék kormányoznak. Mert hogy mi a gyurcsányi gazdaságpolitika valódi mérlege? Több mint 200 ezer munkahely megszűnése, 1 havi bér elvétele a közalkalmazottaktól, a 13. havi nyugdíj eltörlése, elszálló rezsiköltségek, egekbe ugró államadósság, államcsőd közeli állapot” – fogalmazott Hollik István.

Magyarországon jelenleg rekordon van a foglalkoztatottság és ezzel együtt rekordalacsony a munkanélküliek száma is. A kormány szerint egyébként jól állnak a jövő évi bértárgyalások is a versenyszférával kialakított konzultációs fórumon. November második felében nagy valószínűséggel alá is lehet majd írni a megállapodást, amely szerint jövőre várhatóan 10-15 százalékkal emelkedhet majd a minimálbér és a garantált bérminimum – összegez a Hirado.hu cikke.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vége a recessziónak, már nem stagnál a magyar gazdaság!

Szabó Viktor

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára 

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor