Térség

Hivatalba lépett Csongrád-Csanád vármegye új főispánja

Hétfőn délelőtt kibővített vezetői értekezleten mutatkozott be dr. Salgó László. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal új főispánja úgy fogalmazott: történelmi időket élünk meg, a kormányhivatalnak pedig támogatnia kell az embereket.

A kormányhivatal szegedi, Rákóczi téri főépületében megtartott kibővített vezetői értekezletet dr. György István nyitotta meg. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy ahogy az ország összes főispánját, úgy dr. Salgó Lászlót is teljes erőbedobással fogják támogatni – írják a Kormányhivatal oldalán.

„Dr. Juhász Tünde és Dr. Róth Márton is sokat tett korábban azért, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szakmailag példaértékű munkát végezzen. Ennek a hagyománynak folytatásához kívánok sok sikert főispán úrnak!” – emelte ki dr. György István.

A vezetői értekezleten dr. Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja kijelentette: szegediként lényegében hazatért. Ebből a városból indította pályafutását, majd 2010-ben került az Igazságügyi Minisztériumba, ahol 2014-től helyettes államtitkárként, 2022-től közigazgatási államtitkárként dolgozott.

„A kormányhivatal az emberek között él, támogatni kell őket. Az a jó közigazgatás, amelyből az állampolgár minél kevesebbet vesz észre. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor az embereknek van szüksége az államra, amikor segítenünk kell nekik” – mondta el dr. Salgó László.

A főispán szerint történelmi időket élünk meg legyen szó akár covidról, akár migrációról. Kiemelte, hogy a demográfiai kihívásokra adott jó válaszokkal, a gazdaság és a civil szervezetek támogatásával elősegíthető az, hogy a felnövő generációk helyben képzeljék el az életüket, és hogy Csongrád-Csanád vármegye olyan hely legyen, ahol vonzó élni.

„Arra hívok mindenkit, hogy dolgozzunk együtt a kormányhivatali ügyek szakszerű intézésében, a vármegye fejlesztésében, és írjuk együtt a történelmet! Hajrá Csongrád-Csanád Vármegye!” – zárta gondolatait az állománygyűlésen dr. Salgó László.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor