Térség

Hivatalba lépett Csongrád-Csanád vármegye új főispánja

Hétfőn délelőtt kibővített vezetői értekezleten mutatkozott be dr. Salgó László. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal új főispánja úgy fogalmazott: történelmi időket élünk meg, a kormányhivatalnak pedig támogatnia kell az embereket.

A kormányhivatal szegedi, Rákóczi téri főépületében megtartott kibővített vezetői értekezletet dr. György István nyitotta meg. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy ahogy az ország összes főispánját, úgy dr. Salgó Lászlót is teljes erőbedobással fogják támogatni – írják a Kormányhivatal oldalán.

„Dr. Juhász Tünde és Dr. Róth Márton is sokat tett korábban azért, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szakmailag példaértékű munkát végezzen. Ennek a hagyománynak folytatásához kívánok sok sikert főispán úrnak!” – emelte ki dr. György István.

A vezetői értekezleten dr. Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja kijelentette: szegediként lényegében hazatért. Ebből a városból indította pályafutását, majd 2010-ben került az Igazságügyi Minisztériumba, ahol 2014-től helyettes államtitkárként, 2022-től közigazgatási államtitkárként dolgozott.

„A kormányhivatal az emberek között él, támogatni kell őket. Az a jó közigazgatás, amelyből az állampolgár minél kevesebbet vesz észre. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor az embereknek van szüksége az államra, amikor segítenünk kell nekik” – mondta el dr. Salgó László.

A főispán szerint történelmi időket élünk meg legyen szó akár covidról, akár migrációról. Kiemelte, hogy a demográfiai kihívásokra adott jó válaszokkal, a gazdaság és a civil szervezetek támogatásával elősegíthető az, hogy a felnövő generációk helyben képzeljék el az életüket, és hogy Csongrád-Csanád vármegye olyan hely legyen, ahol vonzó élni.

„Arra hívok mindenkit, hogy dolgozzunk együtt a kormányhivatali ügyek szakszerű intézésében, a vármegye fejlesztésében, és írjuk együtt a történelmet! Hajrá Csongrád-Csanád Vármegye!” – zárta gondolatait az állománygyűlésen dr. Salgó László.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

December közepétől a Rádió 1 váltja a Gong Rádiót Csongrádon

Szabó Viktor

Egyre nagyobb a baj, Sándorfalván is megjelent a madárinfluenza

Szabó Viktor

Újabb jó hír érkezett a szentesi, csongrádi, kisteleki és térségbeli autósoknak

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Észrevettétek? Szentesen és Csongrádon is óriásit zuhant az üzemanyagok ára!

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és a térségben továbbra is elérhető az ingyenes Gondosóra program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar agrárium a rendkívül nehéz időszakban is növekedési pályán maradt

Szabó Viktor

Januártól Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is indul az új visszaváltási rendszer

Szabó Viktor

Napi jó hír: a szentesi, csongrádi és kisteleki nyugdíjasoknak is érkezik a kiegészítő emelés!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább