Belföld

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Svédország NATO-csatlakozása egyelőre nincs napirenden az Országgyűlés hétfőn kezdődő őszi ülésszakán. A kormánypártok úgy döntöttek, hogy egyelőre nem tárgyalnak erről. Ebben komoly szerepe volt a svéd köztévé Magyarországról szóló videójának, amelyben hazánkat diktatúrának állítják be. Az M1-nek nyilatkozó elemző szerint Svédországnak kormányzati szinten kellene gesztust tennie Magyarország felé.

Hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az országgyűlés őszi ülésszaka. A parlament jelenleg 18 törvényjavaslatról készül dönteni – írja a hirado.hu.

Ezek között azonban a Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyásáról szóló előterjesztés továbbra sem szerepel. A kormánypárti képviselők már a tavaszi ülésszak előtt is megosztottak voltak a kérdésben. A skandináv ország ugyanis folyamatosan megkérdőjelezi a magyarországi demokráciát.

Az együttműködés jeleként márciusban még magyar kormánypárti képviselőkből álló küldöttség is járt Stockholmban, hogy javítson a két ország kapcsolatán.

Aztán jött a svéd közszolgálati televízió Magyarországról szóló videója, ami mindent borított. Ebben a kimondottan gyerekeknek készült, oktatási célokat szolgáló összeállításban az alkotók diktatúrának állítják be Magyarországot.

A svéd gyerekek Soros György által támogatott, baloldali és kormányellenes Gulyás Mártontól megtudhatják, hogy Magyarországon 2010-óta gyakorlatilag megszűnt a demokrácia.

A Partizán szerkesztője arról is tájékoztatja a svéd fialatokat, hogy Magyarországon nincs joguk az embereknek, hogy bármivel szemben ellenvéleményt fogalmazzanak meg.

A kormánypártok magyarázatot várnak a svédektől arra, hogyan gondolták azt, amit a filmben Magyarországról terjesztenek – jelentette ki Kocsis Máté, a FIDESZ képviselőcsoportjának vezetője az esztergomi kihelyezett frakcióülésen.

„Azon túl, hogy döbbenetes hazugságok hangzanak el a filmben, azon túl, hogy a műsort az egyik legismertebb baloldali aktivistával, Gulyás Mártonnal készítették és elfelejtették tájékoztatni a nézőket, hogy tulajdonképpen a jelenlegi kormánypártok politikai ellenfelei szólalnak meg benne. Azon túl teljesen értetlenül állunk az előtt, hogy a svédek ezután hogyan gondolhatják, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen támogatja majd az ilyen akcióik után a svéd NATO-csatlakozást” – fogalmazott Kocsis Máté, majd hozzátette: a kormány egyelőre nem tud támogató döntést hozni a svédek NATO-csatlakozásáról.

„A svédeknek annak ellenére, hogy a szólásszabadság élharcosai, gesztust kellene tenni Magyarország felé” – mondta Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.

Az elemző szerint, ha a magyar fél ennek ellenére zöld utat adna, akkor a kölcsönös tisztelet egyoldalú maradna a két ország között, a másik fél pedig olyan dolgokat is megengedne magának, amit korábban nem.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A vidék erősödése egész Magyarországot teszi gazdagabbá

tk_arpad

Két éve jár a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Szabó Viktor

Agrárminisztérium: 125 ezer gazdálkodóhoz már eljutott a támogatási előleg

Szabó Viktor

Friss felmérés: a magyarok ellenzik Ukrajna további finanszírozását

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európának készülnie kell arra, hogy egyedül marad Ukrajnával

Szabó Viktor

Parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

Szabó Viktor

Kövér László: ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani!

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább