Kistelek

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Béres Kata 7 évvel ezelőtt 5 éves korában kezdett el versenyezni. A görkorcsolya a fiatal lányok egyik nagy kedvence, de Katánál már egész fiatalon kiderült, hogy mennyire tehetséges ebben a sportágban.

Amikor az első korit megkapta az utcájukban, vakmerő gyorsasággal rótta a köröket, nem mondhatni, hogy a szülei legnagyobb örömére. Az évek folyamán azonban egyre magabiztosabbá vált, és az is kiderült, mennyire elkötelezett lett a sport és a versenyzés terén. Sorra nyerte a korosztályos versenyeket, ami a 2023. szeptember 16-17-én, Tatabányán megrendezett GB versenyen országos bajnoki címet eredményezett a fiatal versenyzőnek.

A 2 napos sportesemény első napján, két távon futották az elődöntőket a 300 méteres rövid és a 2000 méteres hosszútávon. Kata mindkét távon bejutott a döntőbe, ahol első és második helyen végzett. A második napon szintén a döntősök között állt a rajtvonalhoz. 500 méteren 2. helyen végzett, míg az 1000 méteres futamban, amely már pontszerző volt, a 2. helyet szerezte meg. Évente 5 ilyen versenyt rendeznek, amelyek pontszámai az utolsó sorozat alkalmával összeadódnak, így lesz meg az összesített pontszám.

2023-as év abszolút összetett országos bajnoka a Profi Junior „C” Ladys korosztályban a Kisteleki 12 éves, rendkívül kitartó és kivételes képességekkel rendelkező, Béres Kata lett. Számára a versenyzés, már életformává vált, és a hétvégéken a barátnők helyett leginkább a versenyekre koncentrál. Fantasztikus eredmény ez egy kis település pici lányától, akinek nem más a célja, mint hogy kijusson az Európa Bajnokságra, utána pedig a Világversenyeken is képviselje hazánkat. Ezzel a kitartással és szorgalommal, minden esélye megvan a kiváló kisteleki sportolónak, aki mivel is menne iskolába, ha nem görkorcsolyával. Az Európa Bajnokság 2024-ben Belgiumban kerül megrendezésre, amihez még sok-sok gyakorlásra és elkoptatott kerekekre lesz szüksége az ifjú bajnoknak.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor

7 nap alatt 9 bűncselekményt követett el egy férfi Kisteleken

Szabó Viktor

A csongrádi fogorvos, akitől csak a szorítóban kell félni – íme Dr. Gyulai Balázs! – VIDEÓ!

Szabó Viktor

Pénztárcatolvajt fogtak a kisteleki rendőrök

Szabó Viktor

Zsótér Donát a pályafutásáról mesélt a kisteleki focitáborban

Szabó Viktor

Ingyenes kerékpárregisztráció lesz Kisteleken

Szabó Viktor

Pénteken eső, szombaton csillag hullott Felgyőn

Szabó Viktor

Közel 7 kilós volt a legnagyobb kifogott hal a Kisteleki Horgászegyesület hétvégi versenyén

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább