Belföld

Visszakozik az állítólagos áldozat, összeomlóban a Böjte Csaba elleni médiaakció

Két megszólaló is visszavonta állításait, akik korábban arról számoltak be a balliberális médiában, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekotthonaiban bántalmazás áldozatai vagy tanúi voltak.

Májusban összehangolt lejáratókampány indult Böjte Csaba ferences szerzetes ellen, aki az 1990-es években létrehozta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt Erdélyben – számol be róla a Pesti Srácok. A szervezet nehéz sorsú gyermekeknek nyújt menedéket. A lejáratókampányban aktív részt vállalt az Átlátszó.hu erdélyi kiadása, a Mérce.hu, az RTL és a Transtelex hírportálok, akik azt állították, hogy szexuális bántalmazás történt az intézményben, amelyet megpróbáltak eltussolni.

– Bánt a gondolat, hogy miattam magát bántják, kövezik. Hibáztam. Beismerem, hogy nem kellett volna, hogy engedjem, hogy a harag eluralkodjon rajtam. Sajnos illetlen dolgokat írtam és visszaéltek vele – írta egy Facebook-posztban az állítólagos áldozat. A nő tizennégy évesen került a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központba, és a balliberális médiában megjelent, erősen összevágott videóinterjúban arról beszélt, hogy egy nevelője többször megerőszakolta.

A hölgy arról is írt a posztban, amely egyben egy Böjte Csabának írt nyílt levél, hogy végre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam.

Ráadásul nem ő az egyetlen, aki visszakozott a vádak kapcsán, hanem egy másik nő is, aki néhány évig Déván dolgozott nevelőként, és korábban naplószerű bejegyzésekben igyekezett lejáratni Böjte Csabát, mondván, hogy az intézményeiben „dickensi körülmények uralkodnak és bántalmazzák a gyermekeket”. Néhány napja Bernadett is nyilvánosan bocsánatot kért a „haragból és kudarcból” íródott posztokért.

Mint azt a korábbi nevelő írta: szóbeszédeknek ült fel, ebből születtek vádaskodások, ám az állítólagos áldozatok láthatóan jó kapcsolatot ápoltak a nevelőkkel, akikre panaszkodtak. – Remélem, ahol kell, nekem is megbocsátanak! Inkább megköszönöm a jót, amit kaptam, hogy Covid idején befogadtak… belebuktam… – írta, és megköszönte, hogy fia a Déván töltött időnek köszönhetően megtanulta, hol lakik a Jóisten, tud imádkozni, magától átmegy a templomba, és nagyon jó lelke van. „Sokat kell tanulnom tőle” – írta a volt nevelő, aki az összes korábbi gyalázkodó posztját törölte.

A „Böjte Csaba Dosszié” Facebook-csoport eddig aktív tagjai megdöbbenéssel állnak a fejlemények előtt. Olyan hozzászólások vannak, amelyek egyértelműen kimondják, hazudtak a nagy leleplezők, de ezt valamilyen befolyás hatására tehették. Valakik felhasználták, kihasználták őket – írja a PS.

A portál szerint Böjte Csaba utóbbi napokban készült közösségimédia-posztjai a megbocsátásról szólnak. Mint azt a szerzetes írta: Szent II. János Pál pápa a testébe fúródott golyót Máriának ajándékozta, és elment a börtönbe, megbocsátott az őt megölni akaró gyilkosnak! Ez a szentek útja. Milyen más lenne a világ, ha mi is ezen az úton járnánk?

Böjte Csaba többek között arról is elmélkedett bejegyzéseiben, hogy „nehéz hinni azt, hogy azzal az emberrel szemben, aki rosszat mond ránk, vagy tőrt döf a hátunkba, lehet rendezni a nézeteltérést, és el lehet érni, hogy békében, szeretetben éljünk. Szent Ferencben, Szent Ritában és oly sok szentben  pont ezt csodáljuk… ne csak csodáljuk, hanem tegyünk meg mindent, hogy megnyerjük a testvérünket az életnek és a SZERETETNEK.”

Forrás: magyarnemzet.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lomnici Zoltán: minden idők legnagyobb békemenete készül

Szabó Viktor

Menczer Tamás: az EP-választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz

Szabó Viktor

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

Szabó Viktor

Orbán Viktor: ez a választás a háborúról és a békéről szól

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: a háborús helyzet egyre rosszabb, a legnagyobb veszélyt a NATO ukrán missziója jelenti

Szabó Viktor

Menczer Tamás: hazudik, aki szerint nem a háború vagy béke kérdése a legfontosabb Európában

Szabó Viktor

Megújul a természet, megújul a lelkünk: pünkösdhétfő színes, aranyló lepkerajai

Szabó Viktor

Magyar Péter olyan rössel újítja meg a baloldalt, hogy ihaj – óriási kár, hogy közben szóról szóra hozza a 2022-es paneleket

Szabó Viktor

A szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények

Szabó Viktor