Belföld

Visszakozik az állítólagos áldozat, összeomlóban a Böjte Csaba elleni médiaakció

Két megszólaló is visszavonta állításait, akik korábban arról számoltak be a balliberális médiában, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekotthonaiban bántalmazás áldozatai vagy tanúi voltak.

Májusban összehangolt lejáratókampány indult Böjte Csaba ferences szerzetes ellen, aki az 1990-es években létrehozta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt Erdélyben – számol be róla a Pesti Srácok. A szervezet nehéz sorsú gyermekeknek nyújt menedéket. A lejáratókampányban aktív részt vállalt az Átlátszó.hu erdélyi kiadása, a Mérce.hu, az RTL és a Transtelex hírportálok, akik azt állították, hogy szexuális bántalmazás történt az intézményben, amelyet megpróbáltak eltussolni.

– Bánt a gondolat, hogy miattam magát bántják, kövezik. Hibáztam. Beismerem, hogy nem kellett volna, hogy engedjem, hogy a harag eluralkodjon rajtam. Sajnos illetlen dolgokat írtam és visszaéltek vele – írta egy Facebook-posztban az állítólagos áldozat. A nő tizennégy évesen került a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központba, és a balliberális médiában megjelent, erősen összevágott videóinterjúban arról beszélt, hogy egy nevelője többször megerőszakolta.

A hölgy arról is írt a posztban, amely egyben egy Böjte Csabának írt nyílt levél, hogy végre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam.

Ráadásul nem ő az egyetlen, aki visszakozott a vádak kapcsán, hanem egy másik nő is, aki néhány évig Déván dolgozott nevelőként, és korábban naplószerű bejegyzésekben igyekezett lejáratni Böjte Csabát, mondván, hogy az intézményeiben „dickensi körülmények uralkodnak és bántalmazzák a gyermekeket”. Néhány napja Bernadett is nyilvánosan bocsánatot kért a „haragból és kudarcból” íródott posztokért.

Mint azt a korábbi nevelő írta: szóbeszédeknek ült fel, ebből születtek vádaskodások, ám az állítólagos áldozatok láthatóan jó kapcsolatot ápoltak a nevelőkkel, akikre panaszkodtak. – Remélem, ahol kell, nekem is megbocsátanak! Inkább megköszönöm a jót, amit kaptam, hogy Covid idején befogadtak… belebuktam… – írta, és megköszönte, hogy fia a Déván töltött időnek köszönhetően megtanulta, hol lakik a Jóisten, tud imádkozni, magától átmegy a templomba, és nagyon jó lelke van. „Sokat kell tanulnom tőle” – írta a volt nevelő, aki az összes korábbi gyalázkodó posztját törölte.

A „Böjte Csaba Dosszié” Facebook-csoport eddig aktív tagjai megdöbbenéssel állnak a fejlemények előtt. Olyan hozzászólások vannak, amelyek egyértelműen kimondják, hazudtak a nagy leleplezők, de ezt valamilyen befolyás hatására tehették. Valakik felhasználták, kihasználták őket – írja a PS.

A portál szerint Böjte Csaba utóbbi napokban készült közösségimédia-posztjai a megbocsátásról szólnak. Mint azt a szerzetes írta: Szent II. János Pál pápa a testébe fúródott golyót Máriának ajándékozta, és elment a börtönbe, megbocsátott az őt megölni akaró gyilkosnak! Ez a szentek útja. Milyen más lenne a világ, ha mi is ezen az úton járnánk?

Böjte Csaba többek között arról is elmélkedett bejegyzéseiben, hogy „nehéz hinni azt, hogy azzal az emberrel szemben, aki rosszat mond ránk, vagy tőrt döf a hátunkba, lehet rendezni a nézeteltérést, és el lehet érni, hogy békében, szeretetben éljünk. Szent Ferencben, Szent Ritában és oly sok szentben  pont ezt csodáljuk… ne csak csodáljuk, hanem tegyünk meg mindent, hogy megnyerjük a testvérünket az életnek és a SZERETETNEK.”

Forrás: magyarnemzet.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási gratula! Krausz Ferenc is Nobel-díjas!

Szabó Viktor

Nagy győzelem előtt a magyarok: Brüsszel feloldhatja a Magyarországnak járó uniós források egy részét

Szabó Viktor

Kimondhatatlanul büszkék vagyunk: Karikó Katalin megkapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Szabó Viktor

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is maradnak a kötelező akciók

Szabó Viktor

Magyar mezőgazdasági szakmai szervezetek az ukrán gabonaimport újbóli korlátozását kérik az uniótól

Szabó Viktor

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Szabó Viktor

Belügyminisztérium: a pedagógus átlagbér idén bruttó félmillió forint körül alakul

Szabó Viktor

Nézőpont: toronymagasan vezet a Fidesz

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább