Vélemény

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Olvasónk, „Buci Maci” az alábbi gondolatokkal ragadott klaviatúrát. Írását változtatás nélkül közöljük.

Megy a TV, hogy zaj legyen. Egyszer hallom, hogy Texas kormányzója és vezetése a Mexicóval határos szakaszán a folyón és szárazföldön építi a kerítést és megerősíti a határt az állam lakosainak védelmébe. Folyik a vita Texas állam és az USA között. Párhuzamot vonok Magyarország és az EU között. New York város vezetése korrigálta korábbi kijelentését, hogy városuk mindenkit befogad, most kijelentette, hogy közel 90.000 bevándorló után városuk megtelt. Hogy van ez?

Eszembe jutott, hogy az Unió államai miképp küzdöttek, amikor mi is beléptünk és azért nyekeregtek, hogy elvesszük az őslakosok munkáját. Most megy a púder, hogy a munkaerőhiányt az illegális migráció oldja majd meg. Na most mi van? A háború menekültjei (tényleges), amikor megszűnt a háborús helyzet a már beilleszkedet és ténylegesen dolgozó, hozzáértő szakembereket hazaküldték, de az illegálisok ellátását IMF hitelből fedezik, amit mi fogunk kifizetni és csak a segélyt veszik fel.

Dolgozni és tanulni nem óhajtanak. Régebben problémát okoztak az egyetemeken “tanuló” arab és afrikai diákok, csak a menzán töltötték az időt és évekig kapták a német állam támogatását, de nem jártak be előadásokra és évekig töltötték el az idejüket sok esetben a lányokat zaklatva.

Előkerestem két régi RD (Reader’s Digest) cikket. Az egyik “Az iszlám dermesztő északi szele” címet viseli. Alcíme: Svédországban sok muzulmán bevándorló nem illeszkedett be- és nem is akar. Bergsjon városka (Göteborgtól 8 km-re) esetét taglalja, ahol az új lakók régi hazájukból hozzák párjaikat és családegyesítés címén tízesével veszik magukhoz az arab és török országokból a “családtagokat”. Mauricio Rojas írta. Ha a bevándorlók aránya eléri a népesség 20%-át, elkezdődik a lakosság tömeges elvándorlása. Nálunk sem ismeretlen. (2006 július).

A másik cikk “A becsület áldozatai” arról szól, hogy nyugat Európában, ahol nagyobb bevándorló közösség található elterjedt az úgynevezett becsület-bűncselekmény. Az adott országban, annak törvényei vonatkoznak a bűncselekmény elkövetőire, de őket az ősi szabályok irányítják. A hagyományaik és évezredes szokásaik alapján történnek ezek az események, de náluk másképp ítélik meg ezeket a cselekedeteiket. A cikk szerint (RD 2011 05 havi) az ET (Europa Tanács) 2009-ben egy “tekintélyes” különbizottsága kijelentette, hogy az elmúlt húsz évben ezek a bűncselekmények egyre nőnek.

Angela Merkel kancellár előző évben kijelentette (2010), hogy az ország multikultúrális társadalmat építő szándéka “teljes kudarcot” vallott. Ezek után mindent másképp mondott. Kit mi befolyásol?

Buci Maci

Ha TE is láttál valami érdekeset, bosszantót, király dolgot, szépet, írd meg nekünk a szerkesztoseg@cs3.hu-ra, vagy Facebook üzenetben!


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor