Csongrád

 Lesöpörte a vihart a Csongrádi Színtársulat előadása

Féléves előkészületek után hatalmas sikerrel került bemutatásra az a színdarab, amelyet a Csongrádi Színtársulat vitt színpadra. A Csongrádi Napok nyitóeseményére Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere kérte fel a társulatot, hogy erre az alkalomra szeretné, ha készülnének egy darabbal.

„Egy ilyen nagyszabású eseményre az első perctől kezdve a Dzsungel könyvére gondoltam. Ez a musical sok embert kívánt, de meg voltak a kapcsolataim ahhoz, hogy mind látványban, mind pedig prózában és hangzásában színpadra tudjuk vinni ezt a darabot. – mondta Ferentzi Katalin a társulat vezetője és a darab rendezője is egyben.

A szerzői jogok tekintetében még az év elején megtörténtek az egyeztetések, így semmi sem állt útjában annak, hogy a szervezői és rendezői feladatok megkezdődjenek. A kórussal együtt 70 fős stábbal kezdtek felkészülni a hagyományokra épülő, jellegzetesen csongrádi eseményre, amely nem volt egyszerű feladat.

„ A törzsgárda a darab tekintetében a színtársulat tagjai közül került kiválasztásra, de mivel egy nagyszabású sok szereplőt megkívánó darabról beszélünk nagyon fontos volt, hogy olyan szereplőket találjak, akik a prózai részek mellett az énekes betétekben is részt tudnak vállalni. A szereplőkkel együtt átbeszéltünk minden egyes mozzanatot. A tánc tekintetében komoly koreográfiával készültünk, és azt kell hogy mondjam, hihetetlen energiákat tudtak megmozgatni a stábunk tagjai a próbák alatt is, ami az előadás során abszolút a csúcsot jelentette.”

A Dzsungel könyve című darab elsöprő sikert aratott Csongrádon. Soha nem fordult még elő, hogy egy nap leforgása alatt az összes jegy elkeljen. Ennek köszönhető, hogy nem egy, hanem két előadást is beterveztek a szervezők. A nyitó napon az időjárás, kissé akadályozta a tervezett kezdést, de a piros jelzés feloldása után zöld utat kapott Maugli története, hiszen a közönség is kivárta a kezdést.

„Soha nem néztek még bennünket ennyien Csongrádon és nem volt még példa arra sem, hogy ekkora közönség előtt egymás után két előadás is lemenjen. Biztos vagyok benne, hogy a közönség is érezte azt, amit mi az előadás alatt, hogy minden rezonálást az utolsó percig teljes mértékben átéltünk, és számunkra is hihetetlen mennyire együtt tudtunk élni a darabbal, a szereplők lelkivilágával, és elképesztően jól éreztük magunkat a „bőrünkben”. A darab választása is szerencsés volt, hiszen rengeteg emberi érzelmet közvetít és erre a közönség nagyon fogékony volt.”

A társulat oszlopos tagjai már jól ismerik egymást, hosszú évek óta játszanak együtt különféle szereposztásban. Ezen az estén azonban még közel 60 emberrel kellett együttesen megmutatniuk azokat az emberi érzéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy egy darab ilyen színvonalas és szórakoztató előadást tudjon felmutatni a lelkes közönségnek. Amellett, hogy érdekes és profi módon megrendezett színpadi művet láthattak a jelenlévők, betekintést nyerhettek az emberi elfogadásba, átérezhették milyen kitaszítottnak lenni, és milyen hatalma van a szeretetnek. Minden az érzelmekre a kiváló humorra épült, ami abszolút szerethetővé tette ezt a páratlan feldolgozást. A nagy sikerre való tekintettel, szeptemberben több alkalommal is látható lesz a darab, a Csongrádi Művelődési Ház és Galéria dísztermében.

Fotók: Gulyás Rebeka



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor