Csongrád

 Lesöpörte a vihart a Csongrádi Színtársulat előadása

Féléves előkészületek után hatalmas sikerrel került bemutatásra az a színdarab, amelyet a Csongrádi Színtársulat vitt színpadra. A Csongrádi Napok nyitóeseményére Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere kérte fel a társulatot, hogy erre az alkalomra szeretné, ha készülnének egy darabbal.

„Egy ilyen nagyszabású eseményre az első perctől kezdve a Dzsungel könyvére gondoltam. Ez a musical sok embert kívánt, de meg voltak a kapcsolataim ahhoz, hogy mind látványban, mind pedig prózában és hangzásában színpadra tudjuk vinni ezt a darabot. – mondta Ferentzi Katalin a társulat vezetője és a darab rendezője is egyben.

A szerzői jogok tekintetében még az év elején megtörténtek az egyeztetések, így semmi sem állt útjában annak, hogy a szervezői és rendezői feladatok megkezdődjenek. A kórussal együtt 70 fős stábbal kezdtek felkészülni a hagyományokra épülő, jellegzetesen csongrádi eseményre, amely nem volt egyszerű feladat.

„ A törzsgárda a darab tekintetében a színtársulat tagjai közül került kiválasztásra, de mivel egy nagyszabású sok szereplőt megkívánó darabról beszélünk nagyon fontos volt, hogy olyan szereplőket találjak, akik a prózai részek mellett az énekes betétekben is részt tudnak vállalni. A szereplőkkel együtt átbeszéltünk minden egyes mozzanatot. A tánc tekintetében komoly koreográfiával készültünk, és azt kell hogy mondjam, hihetetlen energiákat tudtak megmozgatni a stábunk tagjai a próbák alatt is, ami az előadás során abszolút a csúcsot jelentette.”

A Dzsungel könyve című darab elsöprő sikert aratott Csongrádon. Soha nem fordult még elő, hogy egy nap leforgása alatt az összes jegy elkeljen. Ennek köszönhető, hogy nem egy, hanem két előadást is beterveztek a szervezők. A nyitó napon az időjárás, kissé akadályozta a tervezett kezdést, de a piros jelzés feloldása után zöld utat kapott Maugli története, hiszen a közönség is kivárta a kezdést.

„Soha nem néztek még bennünket ennyien Csongrádon és nem volt még példa arra sem, hogy ekkora közönség előtt egymás után két előadás is lemenjen. Biztos vagyok benne, hogy a közönség is érezte azt, amit mi az előadás alatt, hogy minden rezonálást az utolsó percig teljes mértékben átéltünk, és számunkra is hihetetlen mennyire együtt tudtunk élni a darabbal, a szereplők lelkivilágával, és elképesztően jól éreztük magunkat a „bőrünkben”. A darab választása is szerencsés volt, hiszen rengeteg emberi érzelmet közvetít és erre a közönség nagyon fogékony volt.”

A társulat oszlopos tagjai már jól ismerik egymást, hosszú évek óta játszanak együtt különféle szereposztásban. Ezen az estén azonban még közel 60 emberrel kellett együttesen megmutatniuk azokat az emberi érzéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy egy darab ilyen színvonalas és szórakoztató előadást tudjon felmutatni a lelkes közönségnek. Amellett, hogy érdekes és profi módon megrendezett színpadi művet láthattak a jelenlévők, betekintést nyerhettek az emberi elfogadásba, átérezhették milyen kitaszítottnak lenni, és milyen hatalma van a szeretetnek. Minden az érzelmekre a kiváló humorra épült, ami abszolút szerethetővé tette ezt a páratlan feldolgozást. A nagy sikerre való tekintettel, szeptemberben több alkalommal is látható lesz a darab, a Csongrádi Művelődési Ház és Galéria dísztermében.

Fotók: Gulyás Rebeka- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ismét vár a part a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bronzkori földvárat találtak a régészek Csongrádon

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor

Cs3.hu Család, riadó! Eltűnt egy Csongrádi nő, segítsünk megtalálni!

Szabó Viktor

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Szabó Viktor

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

Szabó Viktor

Új buszjárat indult Csongrádról a Körös-torokba

Szabó Viktor

Ha még nincs programod a hétvégére, akkor irány a Csongrádi Levendula Farm!

Szabó Viktor

Traktort és medencét is loptak egy csongrádi tanyáról

Szabó Viktor