Ópusztaszer

Befejeződött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítése

Befejeződött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítése, a beruházás több mint 381 millió forintból, uniós támogatással valósul meg.

A Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda székhelye Bakson található, az intézmény fenntartója 2011 óta az egyházmegye. Baks, Ópusztaszer és Tömörkény iskolája, óvodája és Pusztaszer iskolája alkotja a hét egységből álló intézményt. A Csongrád-Csanád megyében egymástól húsz kilométeres körzetben működő iskolában nyolc évfolyamon mintegy százhúsz diák tanul.

A 2021 nyarán indult beruházás során – amely kivitelezője a szegedi székhelyű ArtAngyal Stúdió Kft. volt – megtörtént az iskolaépület energetikai korszerűsítése: a nyílászárók cseréje, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, valamint a fűtési rendszer részleges rekonstrukciója.

Az iskola korábban nem rendelkezett megfelelő sportolásra helyet adó fedett helységgel, így a mindennapos testnevelés feltételei nem teljesülnek. Ezért új, csaknem 500 négyzetméteres acél tartószerkezetű, szendvics falpanel burkolatú tornacsarnokot építettek a hozzá kapocsoldó öltözőkkel, szertárral és kiszolgáló helyiségekkel.

A beruházás hosszú távú célja, hogy a modern oktatási környezet megteremtésével javítsa a község és a térség fiataljainak továbbtanulási esélyeit, későbbi elhelyezkedési lehetőségeit.

Fotó: kistelekjaras.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Pünkösdi programok az Emlékparkban

Szabó Viktor

Emlékhelyek Napja lesz Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

Közintézményekből lopott a 28 éves férfi Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Elkészült az energetikai fejlesztés az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

Szabó Viktor

Az ópusztaszeri Bozsó Zoltán ismét az ország legjobb sportfavágója

Szabó Viktor

A Szobori búcsúra várják az érdeklődőket szeptember elején

Szabó Viktor

Átadták a Csongrád-Csanád Vármegye Díjakat

Szabó Viktor