Külföld

Egy németországi óvoda külön szobát akart kialakítani „szexuális játékokra”

A speciálisan kialakított helyiségben a lányoknak és fiúknak lehetőségük lett volna „egymást simogatni és felfedezni”…

A német média az elmúlt napokban attól volt hangos, hogy az egyik hannoveri óvodában a gyermekek „szexuális játékaira” egy speciális szobát akartak kialakítani. Magát a botrányt később további negatív megállapítások egészítették ki a személyzettel kapcsolatban, köztük a pedofília vádja. 

Leállította a németországi Alsó-Szászország Állami Ifjúsági Gondozási Hivatala azt a kétes projektet, amelyet a félmilliós németországi Hannover város egyik óvodája hirdetett meg – számolt be ról a Spiegel magazin.  

Egy úgynevezett „testfeltáró szobáról” van szó, amelyben a szülőknek címzett levél szerint „minden gyerek maga döntheti el, hogy akar-e fizikai és szexuális játékokat játszani, és kivel”. A speciálisan kialakított helyiségben a lányoknak és fiúknak lehetőségük lett volna „egymást simogatni és felfedezni”, de „csak annyira, amennyi nekik és a többi gyereknek is kényelmes”.  

A hannoveri Freytagstrassen található óvoda az AWO hálózathoz tartozik, amely több tucat ilyen létesítményt üzemeltet különböző helyszíneken. Az AWO vezetősége állítólag tíz nappal azután szerzett tudomást az incidensről, hogy a vitatott levelet a szülőknek címezték, és országszerte széles körű felháborodást váltott ki.  

„Soha nem terveztünk ilyen helyiséget, és soha nem fog szerepelni a gyermekvédelmi koncepciónkban“ – mondta az AWO szóvivője. A szervezet szerint a helyiség ötletéért az a vezető a felelős, aki a Bild szerint már „hosszú ideje nem dolgozik a létesítményben”. A munkaviszony megszüntetését saját maga kérte, miután egy céges bulin ittasan zaklatta kolléganőit.   

Nem sokkal az ügy médiavisszhangja után kiderült, hogy az egyik volt nevelőt gyermekek szexuális zaklatásával és gyermekpornográfia birtoklásával vádolják. Az ellene folyó jogi eljárást jelenleg felfüggesztették, mivel az egyik fő tanú külföldön tartózkodik. A férfi 2018 és 2022 között dolgozott a létesítményben.  

Az AWO szóvivője szerint azonban a két dolog időben nem fedi egymást. „Szerencsétlen körülmények láncolata az egész. Az egyiknek semmi köze a másikhoz. A vezető hosszú évekig egy másik óvodában dolgozott, és csak akkor jött, amikor a zaklatással vádolt nevelő már távozott” – mondta a szóvivő.

Forrás: korkep.sk, Fotó: illusztráció- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Brutális dróntámadás indult, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a nyugat-balkáni EU-csatlakozási folyamat lassúsága az egész bővítéspolitika hitelét aláássa

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Újabb uniós csalási botrány: lecsaptak a rendőrök az újraépítési pénzek megcsapolóira

Szabó Viktor

Ursula von der Leyen: fel kell készülni a háborús kockázatokra

Szabó Viktor

Kreml: Oroszország és a NATO összecsapásához vezet, ha a Nyugat csapatokat küld Ukrajnába

Szabó Viktor

Hat ország agrárkamarája tiltakozik az EU mezőgazdasági politikája ellen

Szabó Viktor