Külföld

Egy németországi óvoda külön szobát akart kialakítani „szexuális játékokra”

A speciálisan kialakított helyiségben a lányoknak és fiúknak lehetőségük lett volna „egymást simogatni és felfedezni”…

A német média az elmúlt napokban attól volt hangos, hogy az egyik hannoveri óvodában a gyermekek „szexuális játékaira” egy speciális szobát akartak kialakítani. Magát a botrányt később további negatív megállapítások egészítették ki a személyzettel kapcsolatban, köztük a pedofília vádja. 

Leállította a németországi Alsó-Szászország Állami Ifjúsági Gondozási Hivatala azt a kétes projektet, amelyet a félmilliós németországi Hannover város egyik óvodája hirdetett meg – számolt be ról a Spiegel magazin.  

Egy úgynevezett „testfeltáró szobáról” van szó, amelyben a szülőknek címzett levél szerint „minden gyerek maga döntheti el, hogy akar-e fizikai és szexuális játékokat játszani, és kivel”. A speciálisan kialakított helyiségben a lányoknak és fiúknak lehetőségük lett volna „egymást simogatni és felfedezni”, de „csak annyira, amennyi nekik és a többi gyereknek is kényelmes”.  

A hannoveri Freytagstrassen található óvoda az AWO hálózathoz tartozik, amely több tucat ilyen létesítményt üzemeltet különböző helyszíneken. Az AWO vezetősége állítólag tíz nappal azután szerzett tudomást az incidensről, hogy a vitatott levelet a szülőknek címezték, és országszerte széles körű felháborodást váltott ki.  

„Soha nem terveztünk ilyen helyiséget, és soha nem fog szerepelni a gyermekvédelmi koncepciónkban“ – mondta az AWO szóvivője. A szervezet szerint a helyiség ötletéért az a vezető a felelős, aki a Bild szerint már „hosszú ideje nem dolgozik a létesítményben”. A munkaviszony megszüntetését saját maga kérte, miután egy céges bulin ittasan zaklatta kolléganőit.   

Nem sokkal az ügy médiavisszhangja után kiderült, hogy az egyik volt nevelőt gyermekek szexuális zaklatásával és gyermekpornográfia birtoklásával vádolják. Az ellene folyó jogi eljárást jelenleg felfüggesztették, mivel az egyik fő tanú külföldön tartózkodik. A férfi 2018 és 2022 között dolgozott a létesítményben.  

Az AWO szóvivője szerint azonban a két dolog időben nem fedi egymást. „Szerencsétlen körülmények láncolata az egész. Az egyiknek semmi köze a másikhoz. A vezető hosszú évekig egy másik óvodában dolgozott, és csak akkor jött, amikor a zaklatással vádolt nevelő már távozott” – mondta a szóvivő.

Forrás: korkep.sk, Fotó: illusztráció


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Donald Trump: az ukrajnai háborúnak azonnal véget kell érnie

Szabó Viktor

Be akarják tiltani a marhahús és a sajt fogyasztását

Szabó Viktor

Nem valami jó kilátások: Orbán Viktor szerint a nyugatiak harcolni akarnak, háború el fog húzódni + videó

Szabó Viktor

Míg Csongrádon, Szentesen és a környéken megsülünk, addig Afrikában nagy pelyhekben havazik + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Egyedül Orbán Viktorral fogott kezet az USA elnöke a NATO csúcson + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Férfi lett Hollandia legszebb nője

Szabó Viktor

Migránslázadás volt Németországban + videók!

Szabó Viktor

Mérföldkőhöz érkeztünk: bolygónk legmelegebb napja volt július 3-a

Szabó Viktor

Orbán Viktor beintett az uniónak, teljes a káosz Brüsszelben

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább