Szentes

Vatta új buszokkal találkozhatunk Szentesen

Tizenkilenc új, a legmodernebb, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Csongrád-Csanád vármegyében, amik Szentes vonzáskörzetében is közlekedek majd – közölte a közlekedési társaság.

Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú járművek érkeztek a vármegyébe, amelyek Szeged, Hódmezővásárhely, Makó és Szentes vonzáskörzetében, a vármegye területének jelentős részén közlekednek majd.

A fejlesztéssel a helyközi állomány 8,7 százaléka megújult, átlagéletkora 12,7 évről 10,8 évre csökkent. A szegedi telephelyre tizenhárom, a makóira egy, Hódmezővásárhelyre kettő, Szentesre pedig három autóbusz érkezett.

A járművek alacsony belépésűek, akadálymentesített kialakításúak, légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek.

A Volánbusz Zrt. célja továbbra is az, hogy a járműpark folyamatos megújításával még vonzóbbá tegye a közösségi közlekedést az egyénivel szemben.

Hozzátették, hogy Csongrád-Csanád vármegyében is folyamatos a flotta megújítása. Az elmúlt két évben negyvenhárom járművel korszerűsítették az állományt, amelyeket hamarosan további nyolc, alternatív – elektromos – meghajtású, különösen környezetkímélő autóbusz követ.

A tájékoztatás szerint a MÁV-Volán-csoport járműfiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2290 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 210 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a társaság 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Csongrád-Csanád vármegyében 550 buszvezetővel több mint 54 millió utazásról gondoskodott a cég 36 helyi és 87 helyközi buszvonalon.

A 2022-ben eredményesen zárult közbeszerzési eljárás eredményeként összesen 50 darab Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett a Volánbusz flottájába. Csongrád-Csanád mellett Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, JászNagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak velük az utasok – közölték.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lépj be a Mikulás előszobájába Szentesen!

Szabó Viktor

Soltész Miklós: Védjük meg közösen Magyarország szuverenitását!

Szabó Viktor

Hazai pályán nevettet ma Kőhalmi Zoltán

Szabó Viktor

20 évesen lopott pénzt egy szentesi ingatlanból, lekapcsolták a zsaruk

Szabó Viktor

Gyász: Elhunyt a szentesi születésű Bajomi Nagy György színművész

Szabó Viktor

Megújul a szentesi Péter Pál polgárház kertje

Szabó Viktor

Húzós és eredményes hétvégét zártak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Új helyre kerül a NAV szentesi ügyfélszolgálata

Szabó Viktor

A szentesi katonáknak (is) köszönhetjük az Ország Karácsonyfáját

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább