Szentes

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szentesen, a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői alapképzési szak, műszaki specializáción tanuló honvéd tisztjelöltjei 2023. május 22-24. között.

A III. évfolyamos honvéd tisztjelöltek már korábbi tanulmányaik alatt megismerkedtek a katonai kiképzések tervezésével, szervezésével kapcsolatos elméleti alapokkal. A több napos szentesi gyakorlat célja az volt, hogy valós körülmények között is megismerjék a műszaki szakterület különböző ágainak kiképzési sajátosságait – számoltak be a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred közösségi oldalán.

A tisztjelöltek több szakterületet is meglátogattak. Megismerték a katonai víztisztító állomás berendezéseit, és a víztisztító alegységek napi életét. Egy napot töltöttek a Hídépítő Zászlóaljnál, ahol a MABEY hídkészlet részeit és az építés specialitásait tanulmányozták. Gyakorlatuk harmadik napján pedig a Búvárbázison töltötték, ahol a búvár kiképzések rendszerét, folyamatát, a kiképzések helyszíneit tanulmányozták. Lehetőséget kaptak a búvár technikai eszközök megismerésére és az alakulat mester búvárának segítségével betekintést nyertek a búvárok napi életébe is.

A gyakorlati képzés nagy előnye volt, hogy a kiképzési sajátosságok mellett a technikai eszközök, berendezések működés közben kerültek „kézzel fogható” közelségbe, mellyel a tisztjelöltek elméleti tudása további ismeretekkel bővült.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább