Szentes

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szentesen, a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői alapképzési szak, műszaki specializáción tanuló honvéd tisztjelöltjei 2023. május 22-24. között.

A III. évfolyamos honvéd tisztjelöltek már korábbi tanulmányaik alatt megismerkedtek a katonai kiképzések tervezésével, szervezésével kapcsolatos elméleti alapokkal. A több napos szentesi gyakorlat célja az volt, hogy valós körülmények között is megismerjék a műszaki szakterület különböző ágainak kiképzési sajátosságait – számoltak be a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred közösségi oldalán.

A tisztjelöltek több szakterületet is meglátogattak. Megismerték a katonai víztisztító állomás berendezéseit, és a víztisztító alegységek napi életét. Egy napot töltöttek a Hídépítő Zászlóaljnál, ahol a MABEY hídkészlet részeit és az építés specialitásait tanulmányozták. Gyakorlatuk harmadik napján pedig a Búvárbázison töltötték, ahol a búvár kiképzések rendszerét, folyamatát, a kiképzések helyszíneit tanulmányozták. Lehetőséget kaptak a búvár technikai eszközök megismerésére és az alakulat mester búvárának segítségével betekintést nyertek a búvárok napi életébe is.

A gyakorlati képzés nagy előnye volt, hogy a kiképzési sajátosságok mellett a technikai eszközök, berendezések működés közben kerültek „kézzel fogható” közelségbe, mellyel a tisztjelöltek elméleti tudása további ismeretekkel bővült.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen forgatott az M1 stábja

Szabó Viktor

Kinek ártott ez a lámpa, és ez a kuka?!

Szabó Viktor

Ellepi a gaz Szentest, felháborodtak a lakók

Szabó Viktor

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Idős embert raboltak ki Szentesen

Szabó Viktor

8 hónapos terhesen veszett nyoma a 15 éves szentesi születésű lánynak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább