Szentes

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szentesen, a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői alapképzési szak, műszaki specializáción tanuló honvéd tisztjelöltjei 2023. május 22-24. között.

A III. évfolyamos honvéd tisztjelöltek már korábbi tanulmányaik alatt megismerkedtek a katonai kiképzések tervezésével, szervezésével kapcsolatos elméleti alapokkal. A több napos szentesi gyakorlat célja az volt, hogy valós körülmények között is megismerjék a műszaki szakterület különböző ágainak kiképzési sajátosságait – számoltak be a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred közösségi oldalán.

A tisztjelöltek több szakterületet is meglátogattak. Megismerték a katonai víztisztító állomás berendezéseit, és a víztisztító alegységek napi életét. Egy napot töltöttek a Hídépítő Zászlóaljnál, ahol a MABEY hídkészlet részeit és az építés specialitásait tanulmányozták. Gyakorlatuk harmadik napján pedig a Búvárbázison töltötték, ahol a búvár kiképzések rendszerét, folyamatát, a kiképzések helyszíneit tanulmányozták. Lehetőséget kaptak a búvár technikai eszközök megismerésére és az alakulat mester búvárának segítségével betekintést nyertek a búvárok napi életébe is.

A gyakorlati képzés nagy előnye volt, hogy a kiképzési sajátosságok mellett a technikai eszközök, berendezések működés közben kerültek „kézzel fogható” közelségbe, mellyel a tisztjelöltek elméleti tudása további ismeretekkel bővült.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi házból lopott egy csongrádi férfi

Szabó Viktor

BREAKING! Meghalt egy 40 év körüli nő Szentesen, vizsgálatot folytat a rendőrség! 

Szabó Viktor

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor