Szentes

Országjáráson a Horváth Mihály Gimnázium diákjai

Az elmúlt napokban több kiránduláson is részt vettek a szentesi intézmény tanulói. A túrák között volt tudományos és szórakoztató jellegű.

A Horváth Mihály Gimnázium évtizedekre visszanyúló hagyományát újította fel Dr. Molnárné Kádár Mariann, amikor hosszú kihagyás után a Paksi Atomerőmű látogatására szervezett tanulmányi kirándulást. A HMG 11.G és 11.B osztályos diákjai az elméleti alapok után a gyakorlatban láthatták, milyen komoly, felkészült szervezeti struktúrában működik az ország villamos energia termelésének 48%-át előállító üzem. Mivel a tudományból sohasem elég, egy kecskeméti pihenő beiktatása után még egy planetáriumi előadásra is sor került, ami különleges atmoszférájával, lebilincselő műsorával méltó megkoronázása volt a napnak.

Azért a szórakozásra is maradt idő a héten: a Fővárosi Nagycirkuszban járt a 8.G osztály. A fiatalok a Lázár Ervin Program keretében tekintették meg „A sztyeppe illata” című előadást a budapesti cirkuszban.

Forrás, fotók: az intézmény közösségi oldala


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább