Térség

Új polgármestere lesz Szentesnek? Csongrádon marad a jelenlegi?

Brüsszel kijelölte, hogy mikor lesz az EP-választás, ami azért is fontos, mert ezzel egyidőben önkormányzati választást tartanak Magyarországon.

A következő európai parlamenti választásokat a tervek szerint 2024. június 6. és 9. között tartják – derül ki a svéd EU-ügyi miniszter leveléből, amelyet Roberta Metsola parlamenti elnöknek a május végi választások megtartására vonatkozó javaslatára válaszul írt –írja a Portfolió.

Az Orbán Viktor vezette kabinet a 11. alkotmánymódosítással tavaly júliusban arról döntött, hogy az önkormányzati választást egyszerre tartják meg az EP-választással. A kormány indoklása szerint így 9-10 milliárd forinttal kevesebbe kerül a voksolás. Mindez viszont azzal jár, hogy a most az önkormányzatokba választott polgármesterek és képviselők jövő októberig tölthetik ki mandátumot.

A magyar választási törvény szerint csak vasárnap lehet referendumot vagy választást tartani, így ezzel szinte biztos, hogy 2024. június 9-ig kell az urnákhoz járulni.

A kérdés már csak annyi, hogy Szentesen elégedettek vagyunk-e a jelenlegi városvezetéssel és Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel, vagy változást szeretnének az itt élők? Csongrádon Bedő Tamás a település első embere, akinek sorsa szintén eldől júniusban.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

A rendőrség meghosszabbította a razziát a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon

Szabó Viktor

Farkas Sándor: boldogság, szeretet, egymásra találás + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább