Szentes

Lillafüreden kirándultak a szentesi Zsoldos diákjai

Kohászati múzeumban, és cseppkőbarlangban is jártak a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum tanulói – számolt be közösségi oldalán az intézmény.

Mint írják, 1/9. A osztály gépjármű mechatronikus csoportja Horváth József tanár úr vezetésével Lillafüreden megnézte a Kohászati múzeumot. Ezt követően a Szent István- cseppkőbarlanggal is megismerkedtek a tanulók.

Lillafüredtől egy karnyújtásnyira, az Anna-barlang közelében, a szép felsőhámori völgyben található az egykori Kancellária épülete, ahol a Kohászati Múzeum gazdag anyagú, érdekes kiállítása megtekinthető.

A múzeum a négy kiállító teremben a kohászati iparág négy fő foglalkozási ágát, a nyersvas, -és acélgyártást, valamint a hengerlést és a kovácsolást részletesen, az öntvénygyártást, a drótgyártást, továbbá az anyagvizsgálati eljárásokat kisebb terjedelemben mutatja be.

A fokozottan védett Szent István-barlang járatainak összhossza 1514 m, függőleges kiterjedése 101 méter. Az üreg középső-felső triász mészkőben, a Fehérkői Mészkő Formáció kőzetösszletében alakult ki. Első tudományos leírása és elnevezése Kadić Ottokár nevéhez fűződik, aki 1913-ban kötélhágcsóval ereszkedett le a barlangba.

A barlang járóútvonalainak kialakítását 1927-ben kezdték meg, és 1931 augusztusában nyitották meg a nagyközönség számára.

Fotók forrása: az iskola közösségi oldala



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi házból lopott egy csongrádi férfi

Szabó Viktor

BREAKING! Meghalt egy 40 év körüli nő Szentesen, vizsgálatot folytat a rendőrség! 

Szabó Viktor

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor