Csongrád Szentes

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

A Csongrádon élő, de Szentesen dolgozó Brezovai Zoltán mentőápoló volt a közmédia Ridikül című műsorának vendége, ahol a mentőápolók munkájáról, szakma szépségéről és érdekességeiről beszélt.

A műsorból egyből kiderült, hogy egy kiváló szakember mutatkozik be, ugyanis Zoltán 2022-ben elnyerte az Iránytű Díjat. Az elismerést elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma.

A Szentesi Mentőállomás oszlopos tagja 2019-ben hagyta maga mögött a pedagógusi munkát, és csapott fel életmentőnek. A tesitanárból lett mentős mindig olyan szakmát szeretett volna űzni, amivel segíteni tud az embereknek. A beszélgetésből kiderült, hogy a mentőzés sosem unalmas, és mozgalmasok a munkanapok.

„Sosem lehet tudni, hogy milyen esethez riasztanak minket. Szállítókocsin dolgozom jelenleg, ami azt jelenti, hogy a gépkocsivezetővel ketten vagyunk szolgálatban egy járművön. Olyan esetekhez megyünk ki, amit a kompetenciaszintünkhöz mérten meg tudunk oldani. Ha olyan bajba kerülünk, amit nem tudunk megoldani, akkor segítséget kérünk, és amíg megérkezik a másik egység, megpróbáljuk stabilizálni a beteget” – mondta el Brezovai Zoltán.

Az adásban elhangzott, hogy ez a hivatás folyamatos tanulást igényel. Az életmentés csapatmunka, sokszor egy nézésből tudják a mentősök, hogy mi a következő lépés.

A teljes műsort itt megtekintheti:

Gratulálunk Zoltán, sok sok sikeres mentést kívánunk!

Borítókép: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor