Csongrád

Emléktáblát kapott Joci, a cica Csongrádon

Közel 3 évvel ezelőtt egy nagyon kedves, ápolt cica jelent meg Csongrád Fő utcáján, ami nem egy különleges esemény. Az ott lakó emberek és az üzletsor dolgozói egyre többet látták, és lassanként a szívükbe zárták a kis jövevényt.

Rendkívüli kedvességével és ragaszkodásával mindenkit levett a lábáról. Az emberek összefogása révén kis házikója is lett, etető- és itatótállal majd nevet is kapott. A Joci nevet viselő cica a Fő utca kedvencévé vált. Aki csak arra járt megsimogatta, vagy éppen vitt egy finom falatot. Joci hálás volt. Rendkívüli szeretettel és hálával fordult az őt kedvelő emberek felé. Felmerült az örökbefogadás, de a cica minden alkalommal visszatért az ő szeretett helyére. Megfordultak az események. Ez a kis állat fogadta örökbe az embereket így hálálva meg a napi gondoskodást, törődést és figyelmet. Nem volt szüksége más családra, hiszen az övé már megvolt. A meleg szoba helyett az üzletek előtti lépcsőt választotta a szeretetért cserébe.

Éveken keresztül a kialakult napi menetrend szerint jött-ment, míg 2022. október 4-én az Állatok Világnapján megtörtént a tragédia. Egy felelőtlen kutya tulajdonos nagy testű kutyáját sétáltatta szájkosár nélkül. Joci békésen sétált, de a kutya ösztönei túl erősek voltak ahhoz, hogy a gazdája féken tartsa. Mindenki megdöbbenésére a támadást a közkedvelt cica nem élte túl. A kis csapat, akik őt ápolták és gondozták teljesen megtört és nem tudták túltenni magukat a tragédián. Csak egy kis állat volt, de azokat az embereket, akik szerették és figyeltek rá, egy igazi szerető közösséggé kovácsolta össze. Mindenkinek meg volt a feladata és a napi programja vele kapcsolatosan. Jutott idő a beszélgetésre és nem utolsó sorban egy állat megmentése és etetése volt az összetartó erő, ami már önmagában is egy nemes önként vállalt feladat. Az idő múlásával a hiányérzet egyre nagyobb lett, és azóta is, ha összetalálkoznak a lakók és az üzletek dolgozói Jociról beszélgetnek. Az, hogy egy kis állat mennyire összekovácsolta az embereket és milyen sokat adott érzelmileg, példaértékű. Ő már ezt nem tudhatja, de az emléke nem tűnik el. Az őt szerető emberek ötlete volt, hogy egy emléktáblát készítsenek Jocinak, mivel nem egy átlagos, mindennapi cica volt Ő. Elindult a szervezés és a kivitelezés.

Az emberi összefogásnak, jó léleknek köszönhetően az emléktábla 2023. május 2-án került kihelyezésre a Fő utca 2-4 számú társasház közös falszakaszára, ami Joci kedvenc helye volt. A Csongrád Városi Önkormányzat mellett mindenki, aki a megvalósításban részt vett abszolút pozitívan állt hozzá a kezdeményezéshez. Volt már rá számtalan példa, hogy egy kedvelt állatnak emléket állítanak közterületen. Csongrádon ez egyedi, mint amilyen a Fő utca legkedvesebb cicája Joci is volt.

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hazai pályán zárták a szezont az ifjú csongrádi vízilabdások

Szabó Viktor

Fiatalokat meghazudtoló időket úsztak a szeniorok Csongrádon

Szabó Viktor

Ecuadorból Csongrádra – világutazó fedezte fel a település szépségeit – VIDEÓ!

Szabó Viktor

Miniszteri elismerést kapott a csongrádiak kiváló oktatója

Szabó Viktor

Sikeresen burkoltak a Sághy diákjai

Szabó Viktor

Teltházas volt a nyárindító buli a Körös-toroki Laguna Beach-ben

Szabó Viktor

Csongrádon is öröm volt gyereknek lenni a hétvégén

Szabó Viktor

Az apákat és a nagyapákat ünnepelték a csongrádi oviban

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább