Felgyő

Átadták az új bölcsődét Felgyőn

Új intézménnyel bővült Felgyő. A meglévő általános iskola és óvoda mellett egy 7 férőhelyes mini bölcsődét adtak át ünnepélyes keretek között 2023. április 25-én. Ennek megfelelően az Alsó- Tisza- menti Többcélú Óvodák és Mini Bölcsődék új létesítménye május 2-tól fogadja a kisgyermekeket.

A munkaerőigénynek megfelelően képzett szakemberek látják el a gyermekek gondozását, így 1 fő kisgyermeknevelő és 1 fő bölcsődei dajka. Az új mini bölcsődében a foglalkoztató szoba mellett egy tágas aula, az udvaron pedig az életkori sajátosságoknak megfelelő színes játékpark áll rendelkezésre, ahol megtalálható többek között a piknik asztal, homokozó és a rugós játékok egyaránt. Az óvoda és a bölcsőde egymás mellett került kialakításra, így a csöppségek már az óvodai életbe is betekinthetnek. A május első napjaiban már gyerekekkel is benépesül az új létesítmény, ahová 20 hetestől egészen 3 éves korukig járhatnak a gyerekek.

„Régóta meg volt az igény arra Felgyőn, hogy egy bölcsődét is létesítsünk, hiszen egyre több fiatal költözik ki hozzánk, és egyre többen vállalnak gyermekeket is. Kihasználva a lehetőségeket pályázat útján sikerült egy teljesen új bölcsődét létrehozni Felgyőn, ami a napokban teljes létszámmal fogja megkezdeni a működését. Már most vannak pozitív visszajelzések és várólistánk a létszámot illetően,”- mondta el Horváth Lajos Felgyő község polgármestere.

A gyermekek napközbeni ellátását egyszerű működési feltételekkel biztosító intézmény, gondozási és nevelési feladatokat lát el.

„Nagyon fontos, hogy a gyermekeink biztonságos környezetben és feltételek mellett nevelkedjenek. A szülőknek így van lehetőségük visszamenni dolgozni, miközben a gyermekeik megfelelő és szakszerű ellátásban részesülnek. Magyarország Kormánya ehhez minden támogatást és segítséget megad, ennek köszönhetően a kistelepüléseken, mint Felgyőn is nagy öröm, hogy egy új intézményt adhattunk ma át erre a célra.”- mondta el Farkas Sándor miniszterhelyettes és országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen.

A nemzeti színű szalagot az óvodások tartották, akik szintén részt vettek ezen a nem mindennapi eseményen.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Húsvéti meglepetés Felgyőn

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor