Csongrád

15 év után ismét Csongrádon koncertezett Zorán

Az idei tavasz egyik kiemelkedő eseménye volt Csongrádon 2023. április végén, hogy Zorán Csongrádon koncertezik. Ahogy kiderült, hogy a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas művész, énekes, gitáros és zeneszerző, Sztevanovity Zorán ismét Csongrádra látogat szinte minden jegy elkelt pár nap alatt. Hatalmas érdeklődés övezte a kiváló művész érkezését. 15 évvel ezelőtt már jártak Csongrádon és nagyon jó benyomást tett rájuk a közönség, emlékezetes volt számukra az akkori fogadtatás és hangulat. Ennyi év után ismét felmerült annak a lehetősége, hogy a 12 állomásos országos turnéjuk egyik helyszíne Csongrád legyen.

A teltházas koncert már az első pillanatban elvarázsolta a közönséget azzal a mérhetetlen tisztasággal és egyedi hangzással, amely az első akkordoknál megmutatkozott. Minden szerzeményhez fűzött egy-két gondolatot Zorán és a szerző bemutatása sem maradt el. A klasszikusoktól a kevésbé ismert szerzeményekig minden hallható volt a bő másfél órában. A közönség együtt énekelt a művészekkel, akiket nagyon nehezen akartak elengedni a csongrádiak. Hihetetlen tisztasággal és alázattal működött együtt a zenész csapat és a hallgatóság, utóbbi pedig vastapssal jutalmazott minden egyes dalt. A 29 éve ismert Kell ott fenn egy ország című slágert szinte mindenki együtt énekelte. A kis csongrádi színpadon a zenészek és énekesek előadását, aki aznap este hallgatta és látta teljes mértékben a magáénak érezhette. Semmi sem vonta el a hallgató figyelmét. Csak a zene, a hangszerek, annak mivolta, generációs értéke és az élmény, hogy élőben látta már önmagában is fantasztikus. A végére igazán fergeteges lett a hangulat és a megszokott 1-2 ráadás számot még 2-3 követte. Ismét nagyszerű élményben és előadásban volt része mindenkinek, aki ott lehetett ennek az igazán nagyszerű, hosszú évtizedek óta pályán lévő kiváló zenész és kis csapata előadásán. 2007-ben 12.000 ember hallhatta a nagyszerű szerzeményeket a Budapest Sportcsarnokban. Évente turnéznak fáradhatatlanul, így különösen nagy megtiszteltetés volt ez, hogy egy kiváló művész Csongrádra így emlékezik vissza, és szép emlékek kötik a városhoz. A hálás közönségnek remélhetőleg nem kell 15 évet várnia, hogy újra felcsendüljenek az örök értékű dallamok. 

TG


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutyust is mentettek a péntek reggeli csongrádi balesetben

Szabó Viktor

Fának hajtott egy autó Csongrádnál!

Szabó Viktor

Indul az advent Csongrádon, útlezárásokra kell készülni!

Szabó Viktor

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Szabó Viktor

Rovarhotel várja a bogarakat a csongrádi Fő Utcai Platánfa Óvodában

Szabó Viktor

Két biciklit is lopott, 5 ezerért adta el az egyiket

Szabó Viktor

Baleset történt Csongrádon! + FOTÓK!

Szabó Viktor

Se Szentesen, se Csongrádon nem lesznek nyitva az egyik üzletlánc boltjai 24-én

Szabó Viktor

Mától érkeznek a szentesi, csongrádi és kisteleki szépkorúaknak is az emelt összegű nyugdíjak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább