Tömörkény

Bánfi Ildikó kisléptékű infrastruktúra fejlesztése

Kedvezményezett neve: Bánfi Ildikó

Projekt kódszáma: VP6-7.2.1.4-17 “Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései”

Projekt azonosító száma: 3354938966

Projekt címe: 6646 Tömörkény, Puszta dűlő 114.

A támogatás összege: 3 894 630 Ft

A fejlesztendő helyszínen épület az 1940-es években épült 2 szobával, előszobával, konyhával, fürdőszobával ellátott épület. Az épület állaga megfelelő. A tetőszerkezet cseréppel van fedve, amely alkalmas volt a fejlesztés végrehajtásához.

A fogyasztási hely üzemszerűen a 20/0.4 kV-os transzformátor-állomás kisfeszültségű áramköréről van ellátva. A csatlakozási ponton minden napszaki vételezésre 3 fázis áll rendelkezésre és 3 x 16 Amper amely megfelelt az újonnan telepítendő 3 fázisú 10 kVA rendszer-teljesítményű háztartási méretű kiserőmű csatlakoztatásához.

A fejlesztés kivitelezésére 3 vállalkozástól kértünk be árajánlatot és a legjobb árajánlatot adó, Czár-Taszim Exim Kft-t bíztuk meg a kivitelezésével. A szerződést 2022. november 01. napján kötöttük a kivitelezővel, a munkaterületet 2023. január 05. napján adtam át a vállalkozónak. A munka befejezése még 2023. január 05-én megtörtént.

A fejlesztés 22 db Longi Solar napelemet tartalmaz, amely 1 db háromfázisú (SAJ R5-10K-T2) inverterre van kötve. Kiváló minőségű, hatásfokú és élettartammal rendelkező napelem modulok kerültek beépítésre. A napelemes rendszer névleges villamos teljesítménye 9,9 kWp. Az inverter maximális kimeneti teljesítménye 10 kVA.

A napelemek az épület tetőfelületére speciális rozsdamentes és alumínium tartószerkezetre lettek elhelyezve.

A rendszer készre jelentése 2023. január 11-én történt meg. A szolgáltató 2023. február 10. napján vette át a rendszert.

A napelemek által termelt elektromos energiát az elosztói engedélyes által ún. oda-vissza mérő órán keresztül táplálja az inverter a hálózatba.

A napelemek által termelt elektromos energiát az elosztói engedélyes által ún. oda-vissza méro órán keresztül táplálja az inverter a hálózatba. Napelem gyártói garancia: 12 év. Napelem teljesítmény garancia: 25 év. Inverter gyártói garancia: 10 év.

A fejlesztéssel a cél teljesült: a villamos energiafogyasztás részbeni kiváltása megújuló energiaforrással működő termelő berendezéssel megtörtént.

A Czár-Taszim Exim Kft a munka elvégzése mellett tervezést és engedélyeztetést, kivitelezést, beüzemelést, a működtetésre való rövid betanítást, majd a rendszer készre jelentését is elvégezték.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gondatlan emberölés miatt indított eljárást a rendőrség a tömörkényi tragédia ügyében

Szabó Viktor

Szörnyű tragédia: egy gyerek holttestét találták meg Tömörkényen – Frisstíve!

Szabó Viktor

Kétszáz négyzetméteren égett az avar Tömörkényen

tk_arpad

Lángolt a tarló Tömörkénynél

cs3_admin

Közlekedésbiztonsági nap nem csak gyerekeknek

cs3_admin

Személyautó és motoros ütközött Tömörkényen

cs3_admin

Csanytelekre és Tömörkényre már megérkeztek az első gólyák

cs3_admin

Jogosítvány nélkül vezetett, fának csapódott Tömörkényen

cs3_admin

Gyilkosság történhetett Tömörkényen, ezt mondják az ott lakók

cs3_admin