Csongrád

Nyugdíjas pedagógusok húsvéti csodái Csongrádon

A Csongrádi Pedagógus Nyugdíjas Klub azzal a céllal alakult meg 7 éve, hogy szabadidős programokat, kirándulásokat szervezzenek. Ápolják a helyi értékeket és a pedagógus hagyományokat illetve önkéntes tevékenységeket is végezzenek. A városban élő nyugdíjas pedagógusok összefogása egy nagyon szép gesztus, amit különféle tevékenységek köré szerveznek. Az elmúlt 7 év alatt számtalan cél valósult meg saját köreiken belül. A klub vezetője Diószegi Franciska egyik nagy álma volt, hogy Csongrádon az évszakokhoz kapcsolódóan egy-egy ünnepkört figyelembe véve, valamilyen dekorációval hozzájáruljanak az ünnepi hangulathoz. 

„50-52 regisztrált tagunk van, többnyire pedagógusok, akik nagyon kreatívak és vállalkozó szelleműek. Már régóta beszélgettünk róla, hogy egy szép, mutatós dekorációval a mi közösségünk is hozzájáruljon az ünnepi hangulat megteremtéséhez adott évszakban. Kezdetben kissé bizonytalanok voltunk, de ha nem vágunk bele, nem ismerjük meg azt az érzést, amit az emberektől kapunk évről évre. Több helyen láttam, hogy nagyon szép dolgokat készítenek egy-egy településen és ez adta az ötletet. Soha nem gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz. Hihetetlenül hálásak ez emberek. Látjuk, ahogy megállnak és megcsodálják a kezünk munkáját. Nyugdíjasok vagyunk, és elképesztően nagy dolognak érezzük, hogy nem csak hasznos amit képviselünk, hanem érték az emberek szemében. Aktív pedagógusként, gyerekekkel foglalkoztunk évtizedeken keresztül, így a legfőbb cél, hogy nekik örömet szerezzünk, az intézményen kívül. Mi már így tanítunk és örömmel látjuk, hogy értékelik a gyerekek és az emberek egyaránt.” – mondta el a klub vezetője.

A kezdeti időszakban egy tojásfát készítettek, de akkora volt a motiváció, hogy folyamatosan bővítették húsvéti jellegzetességekkel. Az idei évben már egy egész utca részletet sikerült ünnepi hangulatúvá varázsolniuk. Időről-időre vannak újabb dekorációs elemek, amelyekkel kiegészítik az elmúlt időszakot. Ebben az évben már egy szelfi fal is készült, ami mögé állva nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is előszeretettel készítenek fotókat. Az ünnepi hangulatot árasztó tojások, nyuszik, bárányok mellett, minden alkalommal egy mese is szerepel, amely az ünnephez kapcsolódó tartalommal bír. A különféle formák megmunkálásában a Sághy Mihály Technikum asztalos tanulói és oktatói segítettek, a szállításban és a rögzítésben pedig a Városgondnokság munkatársai. 

„Számunkra ez nagy öröm. Nagyon jó a hangulat miközben készülünk, festünk, rajzolunk és elképzeljük melyik rész hová kerül majd. Nekünk ez egyfajta kikapcsolódás és örömforrás is egyben. A városunk számára hasznos dolgot teszünk és képviselünk, miközben együtt vagyunk, dolgozgatunk, és azt érezzük, hogy az emberek hálásak. Ez adja a motivációt, ezért érdemes készülnünk. A visszajelzések nagyon szívmelengetőek.”- mondta Diószegi Franciska

Csongrád város vezetése is elismeri a tevékenységüket, mivel 2022-ben megkapták a Város Közösségéért Díjat.

TG


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutyust is mentettek a péntek reggeli csongrádi balesetben

Szabó Viktor

Fának hajtott egy autó Csongrádnál!

Szabó Viktor

Indul az advent Csongrádon, útlezárásokra kell készülni!

Szabó Viktor

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Szabó Viktor

Rovarhotel várja a bogarakat a csongrádi Fő Utcai Platánfa Óvodában

Szabó Viktor

Két biciklit is lopott, 5 ezerért adta el az egyiket

Szabó Viktor

Baleset történt Csongrádon! + FOTÓK!

Szabó Viktor

Se Szentesen, se Csongrádon nem lesznek nyitva az egyik üzletlánc boltjai 24-én

Szabó Viktor

Mától érkeznek a szentesi, csongrádi és kisteleki szépkorúaknak is az emelt összegű nyugdíjak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább