Sport

Eb-selejtezők – Magyarország-Bulgária 3-0

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot: hétfőn a Puskás Arénában 3-0-ra nyert Bulgária ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a hetedik percben vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik duplázta meg szabadrúgásból, míg a szünet előtt Ádám Martin jószerivel eldöntötte az összecsapást. Az olasz szakember Varga Barnabás személyében újoncot is avatott a találkozón.
    A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.
    A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.

    Eb-selejtező, G csoport, 2. forduló:
Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)
——————————-
Puskás Aréna, 65 ezer néző, v.: Halil Umut Meler (török)
    gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)

    Magyarország:
    ————-
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)

    Bulgária:
    ———
Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) – Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)

    I. félidő:
    ———-
    7. perc: a bal oldali szögletet Sallai a kaputól 20 méterre álló Szoboszlaihoz gurította, a középpályás egy szép csel után betört a büntetőterületre, majd visszajátszott az ekkor már középen álló Sallaihoz, akinek 7 méteres lövését Naumov még védte, ahogy aztán Orbán közeli próbálkozását is, de a második kipattanót Vécsei két méterről már a hálóba gurította (1-0).
    26. perc: Szoboszlai 25 méteres szabadrúgásból a bal felső sarokba csavart, Naumov csak beleérni tudott (2-0).
    39. perc: Szoboszlai egy szép cselsorozat után indította Bollát, akit megelőzött a becsúszó Antov, de éppen Ádám elé tolta a labdát, a magyar csatár pedig kissé jobbról, 8 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-0).

    A csapatok kivonulásakor a hazai szurkolótábor állandó támogatásáról biztosította a magyar válogatottat, ugyanis olyan koreográfiával fogadta kedvenceit, hogy az egyik kapu mögötti lelátón a 12-es szám rajzolódott ki azzal a szöveggel, hogy “együtt az újabb európai kalandozásért!”
    A fagyos időben rendezett találkozón az egyből letámadó magyarok korán vezetést szereztek egy remek szögletvariációnak köszönhetően. A gól után többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, de a hazai együttes megindulásai voltak veszélyesebbek, Ádám távoli lövésénél például nagyot kellett védenie a bolgár kapusnak. Az enyhe magyar mezőnyfölény aztán ismét góllá érett egy újabb pontrúgásnak köszönhetően, ezúttal Szoboszlai szabadrúgásból volt eredményes. A szünetig hátralévő időben is Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai veszélyeztettek, egy ízben Orbán fejelhetett közelről, de éppen a bolgár kapus kezében kötött ki a labda. A biztos előny birtokában egyre nagyobb kedvvel és önbizalommal futballozó magyar csapat – különösen Szoboszlai volt elemében – többször is tudott gyors akciót vezetni, ezek veszélyesek voltak, de eleinte az utolsó passzok és lövések nem sikerültek, mígnem a szünet előtt egy ilyen kontra végén a harmadik gólját is megszerezte a válogatott.
    A térfél- és a hármas csere sem segített a bolgárokon, ugyanis újabb magyar helyzetekkel indult a játékrész, azonban Sallai próbálkozásai közül az elsőt védte a vendégkapus, a második pedig fölé szállt. A Freiburg támadója ezt követően is agilisan futballozott, de sehogy sem járt szerencsével, negyedórán belül a harmadik helyzetét is kihagyta, pontosabban Naumov védett. A 60. perctől már kevésbé erőltette a támadásokat a magyar csapat, átengedte a területet a bolgároknak, akik ennek ellenére sem tudtak helyzetet kialakítani, sőt, még ekkor is inkább a magyar kontrákban volt benne a gólveszély. Újabb találat viszont már nem esett, mert egy ízben a bolgár védelem a gólvonalról tisztázott, ám így is rendkívül magabiztos sikerrel rajtolt a magyar válogatott.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Döntőben a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább