Csongrád

Ismét Diákolimpikonok lettek a csongrádi Giricz-testvérek Országúti Kerékpárban

Bocskaikert (Debrecen) mellett rendezték az idei Országos Diákolimpia Döntőjét Országúti Kerékpár szakágban, időfutamban, ahol a csongrádi Giricz-testvérek, a Körös-toroki Oxigénfalók ifjoncai újból eredményesen szerepeltek. Videó: https://youtu.be/qpHCS2m_edU

A legfiatalabb induló, Joel (Csongrád- és Térsége Ált. Isk. – Piroskavárosi Isk.) “megismételte” tavalyi 1. helyezését, így 2023-ban is jogosult a Diákolimpikon® cím viselésére. Az U11B-ben 4 km-es távot teljesítve, magához képest fél percet javítva több mint egy perccel győzte le a második helyezettet.

Benjámin (Csongrádi Batsányi J. Gimn.) a tavalyi bronzérem után nagyon keményen odatette magát, szintén jócskán egy perccel hamarabb érkezett be a második helyezett előtt, így régi álma teljesült: 1. helyet, aranyérmet szerzett Országos Diákolimpián, így ő is Diákolimpikon® lett. A korosztálya – U13B -számára már 6 km volt a “penzum”, az előző évi eredményéhez viszonyítva pedig majd 2 percet javított.

Abigélnek (Csongrád- és Térsége Ált. Isk. – Galli J. Isk.)  még az indulása is kérdőjeles volt – ugyanis előző hetekben influenzával küzdöttek többen a családból – ráadásul a WU17B-be kerülve már 10 km várt rá a napos, ámde hideg szeles időben. Mégis jól sikerült összeszednie magát, aminek meg is mutatkozott az eredménye. Megszerezte a 3. helyet a legnépesebb leányindulók  között – s csak neves miskolci, dunántúli egyesületek versenyzői tudtak jobb helyezést elérni.

Balázsnak (U19B – Alföldi ASzC, Bartha SzakGimn. Szentes) volt a legnehezebb dolga, hiszen alig múlt 16 és olyanokkal kellett versenyeznie, akik néhány hete, hónapja még igazolt versenyzőként profi egyesületek színeiben és támogatásával készültek évekig. A megszerzett 6. hely viszont szépnek számít a népes mezőnyben és majd egy percet javítva, alig ennyivel maradt el az aranyérmes mögött – ami 10 km-en kimondottan jó eredmény.

Ismét emlékezetes Diákolimpiát zárt tehát a Körös-toroki Oxigénfaló Kerékpáros Kör “alszekciója”, a “G-Team”, azaz a Giricz-testvérek, és ez köszönhető a helyben és felkészülésben is nagy segítséget nyújtó Hankó Zoltánnak, valamint a támogató Csongrád Városnak, az Új Bárka Egyesületnek, illetve a Bacsó családnak.

Video, részletesebb élménybeszámoló, további fényképek a Körös-toroki Oxigénfalók hivatalos oldalán: http://www.KTOF.team

Vagy a facebookon: https://www.facebook.com/korostorokioxigenfalok


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutyust is mentettek a péntek reggeli csongrádi balesetben

Szabó Viktor

Fának hajtott egy autó Csongrádnál!

Szabó Viktor

Indul az advent Csongrádon, útlezárásokra kell készülni!

Szabó Viktor

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Szabó Viktor

Rovarhotel várja a bogarakat a csongrádi Fő Utcai Platánfa Óvodában

Szabó Viktor

Két biciklit is lopott, 5 ezerért adta el az egyiket

Szabó Viktor

Baleset történt Csongrádon! + FOTÓK!

Szabó Viktor

Se Szentesen, se Csongrádon nem lesznek nyitva az egyik üzletlánc boltjai 24-én

Szabó Viktor

Mától érkeznek a szentesi, csongrádi és kisteleki szépkorúaknak is az emelt összegű nyugdíjak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább