Belföld

Március végéig lehet pályázni a “Kerékpárral 7 határon át” program forrásaira

Man On Bike Bicycle Cycling In Green Summer Sunny Park

Az Építési és Közlekedési Minisztérium háttérintézményének a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft-nek szervezésében a Kerékpárral 7 határon át elnevezésű pályázat idén is lehetőséget teremt határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához. A pályázók a programban akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A fenntartható és egészséges közlekedés népszerűsítése érdekében a pályázók lehetőséget kapnak akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásra kerékpáros rendezvények megszervezéséhez.

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat célja, hogy bemutassa a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeit. 2023-ban, – annak érdekében, hogy minél többen megismerkedhessenek ezekkel, – 30 millió forintos keretösszegből valósulnak meg biciklis túraprogramok.

A cél a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése, és a biztonságos közlekedésre nevelés, gyakorlati kerékpárhasználati ismeretek megszerzése, valamint a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztése.

A pályázatot 2023. március 31-ig nyújthatják be a hazai és határon túli egyesületek, alapítványok, önkormányzatok vagy intézményeik a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. honlapján: https://www.kti.hu/7hataron/

A nyerteseket májusban értesítik, a támogatást az október végéig megvalósuló kerékpártúrák után folyósítják. Az eseménysorozat gazdagítja a kerékpáros természetjárók programkínálatát, és a vezetett túrákon biztonságos közegben kapcsolódhatnak ki azok is, akik csak most kezdenek barátkozni a hazai biciklis hálózattal. A program a határmenti tájak és települések felfedezésére is lehetőséget ad.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Szabó Viktor

Nagy István: véget kell vetni az Európai Unió képmutató mezőgazdasági politikájának!

Szabó Viktor

Állatoknak nevezte a Fidesz szavazóit Magyar Péter

Szabó Viktor

Donald Trump: Orbán Viktor nem akar háborút, és én sem akarok háborút

Szabó Viktor

Kiderült, ki lesz a következő magyar űrhajós

Szabó Viktor

Szentesi, Csongrádi és környékbeli mezőgazdászok figyelem! Kihirdették a tartósabb vízhiányos időszakot!

Szabó Viktor

Lomnici Zoltán: minden idők legnagyobb békemenete készül

Szabó Viktor

Menczer Tamás: az EP-választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz

Szabó Viktor

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

Szabó Viktor