Belföld

Március végéig lehet pályázni a “Kerékpárral 7 határon át” program forrásaira

Man On Bike Bicycle Cycling In Green Summer Sunny Park

Az Építési és Közlekedési Minisztérium háttérintézményének a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft-nek szervezésében a Kerékpárral 7 határon át elnevezésű pályázat idén is lehetőséget teremt határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához. A pályázók a programban akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A fenntartható és egészséges közlekedés népszerűsítése érdekében a pályázók lehetőséget kapnak akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásra kerékpáros rendezvények megszervezéséhez.

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat célja, hogy bemutassa a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeit. 2023-ban, – annak érdekében, hogy minél többen megismerkedhessenek ezekkel, – 30 millió forintos keretösszegből valósulnak meg biciklis túraprogramok.

A cél a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése, és a biztonságos közlekedésre nevelés, gyakorlati kerékpárhasználati ismeretek megszerzése, valamint a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztése.

A pályázatot 2023. március 31-ig nyújthatják be a hazai és határon túli egyesületek, alapítványok, önkormányzatok vagy intézményeik a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. honlapján: https://www.kti.hu/7hataron/

A nyerteseket májusban értesítik, a támogatást az október végéig megvalósuló kerékpártúrák után folyósítják. Az eseménysorozat gazdagítja a kerékpáros természetjárók programkínálatát, és a vezetett túrákon biztonságos közegben kapcsolódhatnak ki azok is, akik csak most kezdenek barátkozni a hazai biciklis hálózattal. A program a határmenti tájak és települések felfedezésére is lehetőséget ad.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jó hír a csongrádi és szentesi pedagógusoknak! Minden idők legnagyobb béremelése érkezhet!

Szabó Viktor

Óriási támogatásokat jelentett be Nagy István

Szabó Viktor

IDEA: A Fidesz nagy előnnyel vezet

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Szabó Viktor

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

Szabó Viktor

Benyújtották a törvényjavaslatot a földadó kivetésének megtiltására

Szabó Viktor

Ebből még baj is lehet: Ukrajna zsarolni kezdte Magyarországot, Brüsszel jóváhagyásával leállíthatják a Barátság vezetéket

Szabó Viktor

Mentesül a bejelentés alól az összes háztartási kút

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább