Belföld

Egyre többen igénylik a fiatal édesanyák szja-mentességét

Mother-Child Connection. Happy Loving Young Mommy Bonding With Newborn Child At Home

Az év első hónapjában már több mint háromezren igényelték a fiatal anyák szja-kedvezményét. Ez havonta átlagosan plusz 52 ezer forintot jelent a 30 év alatti, gyermeket nevelő édesanyáknak. A kedvezmény január óta igényelhető.

A 30 év alatti édesanyák SZJA mentessége január elsejétől igényelhető.

Már az év első hónapjában több mint 3000-en éltek a lehetőséggel. Erről a Pénzügyminisztérium államtitkára számolt be a Magyar Nemzetnek. Tállai András elmondta: az adómentesség átlagosan havi 52 ezer forint plusz pénzt jelent az édesanyáknak.

A kedvezményt azok a 25 év felletti és 30 év alatti édesanyák kérhetik, akik gyermeke 2023 január 1 után születik. Az SZJA mentesség pedig már a várandóság 91. napjától jár.

Az adókedvezmény maximális összege idén, havonta 75 ezer forint, vagyis ennyivel növekedhet a fiatal édesanyák fizetése. Ehhez jön a még a gyermekek után járó családi kedvezmény, és további többletet jelenthet az első házasok adókedvezménye is. Mindezekkel együtt akár havi 100 ezer forint pluszpénzt kaphatnak a családok.

Az adómentesség abban az időszakban is jár, amikor az édesanyák otthon vannak a gyermekeikkel és csecsemőgondozási, vagy gyermekgondozási díjra jogosultak. Ráadásul a csecsemőgondozási díj kedvezmenyei miatt a jövedelmük ebben az időszakban még tovább nő.

A kormány évről évre egyre többet fordít arra, hogy támogassa a fiatalok családalapítását. Ezt segíti, a tavaly januárban bevezetett 25 év alattiak adómentessége, ami idén kiegészült a fiatal édesanyák adókedvezményével és nekik járó diákhitel tartozások elengedésével is.

forrás: hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato Elements


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi + Csongrádi leendő szülők figyelem! Minden eddiginél nagyobb támogatást kaphatnak a gyermeket vállaló családok az otthonteremtéshez

Szabó Viktor

Orbán Viktor: 2024 reményteljes év lesz

Szabó Viktor

A vidék erősödése egész Magyarországot teszi gazdagabbá

tk_arpad

Két éve jár a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Szabó Viktor

Agrárminisztérium: 125 ezer gazdálkodóhoz már eljutott a támogatási előleg

Szabó Viktor

Friss felmérés: a magyarok ellenzik Ukrajna további finanszírozását

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európának készülnie kell arra, hogy egyedül marad Ukrajnával

Szabó Viktor

Parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább