Aktuális

Egyre többen igénylik a fiatal édesanyák szja-mentességét

Mother-Child Connection. Happy Loving Young Mommy Bonding With Newborn Child At Home

Az év első hónapjában már több mint háromezren igényelték a fiatal anyák szja-kedvezményét. Ez havonta átlagosan plusz 52 ezer forintot jelent a 30 év alatti, gyermeket nevelő édesanyáknak. A kedvezmény január óta igényelhető.

A 30 év alatti édesanyák SZJA mentessége január elsejétől igényelhető.

Már az év első hónapjában több mint 3000-en éltek a lehetőséggel. Erről a Pénzügyminisztérium államtitkára számolt be a Magyar Nemzetnek. Tállai András elmondta: az adómentesség átlagosan havi 52 ezer forint plusz pénzt jelent az édesanyáknak.

A kedvezményt azok a 25 év felletti és 30 év alatti édesanyák kérhetik, akik gyermeke 2023 január 1 után születik. Az SZJA mentesség pedig már a várandóság 91. napjától jár.

Az adókedvezmény maximális összege idén, havonta 75 ezer forint, vagyis ennyivel növekedhet a fiatal édesanyák fizetése. Ehhez jön a még a gyermekek után járó családi kedvezmény, és további többletet jelenthet az első házasok adókedvezménye is. Mindezekkel együtt akár havi 100 ezer forint pluszpénzt kaphatnak a családok.

Az adómentesség abban az időszakban is jár, amikor az édesanyák otthon vannak a gyermekeikkel és csecsemőgondozási, vagy gyermekgondozási díjra jogosultak. Ráadásul a csecsemőgondozási díj kedvezmenyei miatt a jövedelmük ebben az időszakban még tovább nő.

A kormány évről évre egyre többet fordít arra, hogy támogassa a fiatalok családalapítását. Ezt segíti, a tavaly januárban bevezetett 25 év alattiak adómentessége, ami idén kiegészült a fiatal édesanyák adókedvezményével és nekik járó diákhitel tartozások elengedésével is.

forrás: hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato Elements


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi oktatóit is díjazta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Szabó Viktor

A legfiatalabbak is vízbe ugrottak Csongrádon

Szabó Viktor

A következő 5 évben is Irsai Farkas László irányítja a szentesi múzeumot

Szabó Viktor

Összefogással a szentesi művészeti életért

Szabó Viktor

Több százan futottak Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi gimisek az SZTE Junior Akadémia versenyének dobogóján

Szabó Viktor

Óriási győzelem, elődöntőben Szentes leány gyermekcsapata

Szabó Viktor

Kis kacsa fürdik, szentesi „tóba’”

Szabó Viktor

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább