Csongrád

Átadták a felújított Szent Rókus templomot Csongrádon

Szentmisével ünnepelték meg Csongrádon a Szent Rókus templom fennállásának 300. évfordulójára elkészült felújítást szombaton, amelyet Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrált.

Magyarország kormánya százötvenhat millió forintos támogatást adott a Nagyboldogasszony Plébániának, amelyből a Szent Rókus templomban restaurálták a falfelületeket, a mennyezeti festményeket, a stáció képeket, valamint állagmegóvó tisztítást és konzerválást végeztek el a három darab faoltáron és azok festményein. Az 1818-ban épült torony formavilágához hű toronysüveget tavaly augusztusban cserélték le.

A templomtorony külső falazatának javítása és újrafestése is elkészült, valamint az óraszerkezet GPS-alapú felújítása is megvalósult. Új villámhárító rendszert építettek ki, a belső villanyszerelési munkák mellett pedig ventilátor rendszert is telepítettek, valamint egy új csillár is került a templomba.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ismét Diákolimpikonok lettek a csongrádi Giricz-testvérek Országúti Kerékpárban

tk_arpad

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

Pászti Dániel

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit

tk_arpad

Eltűnt egy csongrádi férfi

tk_arpad

Vármegyéről Vármegyére – A csongrádi Szent Orbán szobor a Kossuth Rádióban

tk_arpad

Forradalmi árakkal várja a látogatókat a nemzeti ünnepünkön a csongrádi fürdő

tk_arpad

Bilincsben a csongrádi fatolvajok

tk_arpad

Új nyitvatartás a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Csütörtökön ülésezik a képviselő-testület Csongrádon

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább