Gazdaság

Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Megjelent az Adevinta csoport 2022-es üzleti évének beszámolója, amiből kiderült, hogy a 11 országban működő nemzetközi cégcsoport eladja magyarországi üzletrészeit – írja a Forbes.

A lap szerint ez azt jelenti, hogy a Jófogás és a Használtautó.hu apróhirdetési oldalak, valamint az Autónavigátor.hu online autós magazin hamarosan új tulajdonoshoz kerülnek.

Az Adevinta csoporthoz tartoznak a világ legnagyobb apróhirdetési oldalai, 2021-ben vásárolták fel az eBay anyavállalatát is.

A globális óriás nem zárt rossz évet 2022-ben. A forgalmuk nyolc, a nyereségük pedig hét százalékkal emelkedett, ami enyhén elmarad a 2021-es tíz százalékos növekedési ütemüktől. A jó eredmények ellenére döntöttek a nemzetközi portfóliójuk optimalizációja (vagyis szűkítése) mellett.

A cégcsoport közleménye szerint a felülvizsgálat 2022-ben lezárult és elindították a magyarországi üzletrészek értékesítését.

A részletes áttekintés eredményeképp az a döntés született, hogy az értékesítés a legjobb megoldás a csapatok, az üzleti megfontolások, és az Adevinta szempontjából is – válaszolta a hazai leányvállalat, az Adevinta Hungary a Forbes.hu kérdésére.

Hozzátették, hogy az Adevinta csoport 2021 novemberében meghatározott stratégiájának része, hogy arra az öt európai piacra fókuszál, ahol kellően erős pozícióban van ahhoz, hogy jelentős növekedést érjen el mind organikusan, mind az esetleges jövőbeni felvásárlások révén. Ezzel párhuzamosan kezdődött el néhány más piac felülvizsgálatának folyamata is, köztük Magyarországé.

A cégcsoport kiaknázatlan potenciált lát a magyar piacon, de nem feltétlenül magát tartja annak a hosszú távú tulajdonosnak, amelyik támogatni tudja a platformokban rejlő lehetőségek kibontakoztatását, így a teljes magyarországi üzletágát eladja.

Az Adevinta Hungary szerint a cél az, hogy olyan új tulajdonost találjanak, amelyik képes arra, hogy a Jófogás, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu márkák számára a megfelelő fókuszt és szakértelmet biztosítsa.

A vevő kilétére még nem derült fény, ugyanis az értékesítés időzítésével és az új tulajdonossal kapcsolatos minden további részletet a bejelentés napján hoznak nyilvánosságra.

hirklikk.hu

kép: hvg.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel

Mélypontról indította az évet az ingatlanpiac

Pászti Dániel

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak

cs3_admin

Varga Mihály: Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket

cs3_admin

Magyarországon évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgőt állítanak elő

cs3_admin

Erősödött a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és nagy nyereséggel fejezi be a hetet is

cs3_admin

Az online üzletek 43 százaléka uniós szabályokat sértett az adventi időszakban

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább