Vélemény

Bohár Dániel: A Dobrev-Donáth duó száz éve velünk

“Donáth Anna és Dobrev Klára nagypapája már az 1930-as években jó barátok lettek. Vagyis ez a két dinasztia lassan egy évszázada azon dolgozik, hogy leuralják Magyarországot. Volt időszak (többször is), amikor ez nagyon jól sikerült nekik.

És akkor a színpadon előadják, hogy ők versengenek egymással. A Dobrev meg a Donáth küzd, hogy ki a jobb. Azt próbálják elhitetni, hogy van bármiféle Momentum és DK közti ellentét. Aki ezt egy pillanatra is elhitte, az most nagyon jól figyeljen.

Magyarországon sajnos elég sok kommunista dinasztia van a mai napig. Ezek általában úgy néznek ki, hogy a nagypapa a XX. század első felében felesküdött a kommunizmusra, majd az ötvenes években körmöket tépett, rosszabb esetben ártatlan magyarokat végeztetett ki, emiatt aztán jól boldogult és 90 után is átmentette magát.

Vannak ilyen családok, elég sokan, de én most kettőről fogok írni.

Dobrev Klára és nagyapjának múltja jobban ismert. Apró Antal Rákosi jobbkeze volt, miniszter és a Minisztertanács elnökhelyettese. Az egyik legnagyobb hatalmú kommunista vezető. A másik szereplő pedig Donáth Ferenc. Mindketten már aktívak voltak a ’30-as évek kommunista mozgalmában, de a nagy beteljesedést a Rákosi-korszak hozta el. Donáth Rákosi titkárságát vezette, vagyis ő volt Rákosi szeme és füle. Miközben a magyarok elszegényedtek, ezek csak gazdagodtak. Dobrev (Gyurcsánnyal) a mai napig abban a budai villában él, amit a nagyapja vett el egy korábban ott élő zsidó családtól.

A nagypapák kezdték, a gyerekek folytatták. Akik azonnal átmentették magukat a rendszerváltoztatás után is. Apró Piroska Horn Gyula miniszterelnök Kabinetirodájának vezetője volt, illetve a Magyar Hitelbank igazgatótanácsának elnöke. Donáth László pedig Gyurcsány Ferenc bizalmasaként az MSZP színeiben került be a magyar országgyűlésbe.

Majd megérkezett Dobrev Klára és Donáth Anna, akik most itt eljátsszák a nagy harcot. Valójában pedig barátnők, Dobrev maga ismerte be, hogy kiskora óta ismeri Donáth Annát. Miről beszélünk?

Az egész balos brigádot a Gyurcsány-Dobrev-tengely irányítja az előbb már említett Apró-villából.

A kommunista nem vész el, csak átalakul.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább