Kistelek

Állatvásárnak alakítottak ki helyet a kisteleki vásárban

A madárinfluenza járvány miatt baromfit, szárnyasokat továbbra sem, ellenben kisállatokat lehet árusítani az erre kijelölt területen.

2023. január elsejétől Kistelek Város Önkormányzata üzemelteti a kisteleki vásárt. Az új üzemeltető a vásár Rákóczi utca felőli oldalán alakított ki egy zárt területet, mely az állatvásárnak ad otthont. Korábban a kisállatokat jellemzően a vásár bejáratánál, a járdán árusították, de a külön terület kialakításával mostantól megfelelő helyen tudják árusítani őket gazdájuk, eladójuk.

Januárban szerény volt a kínálat, csak nyuszikat kínáltak eladásra, de ennek elsősorban az volt az oka, hogy a házi szárnyasokat, csirkéket a madárinfluenza járvány miatt jelenleg nem lehet árusítani.

A vásár üzemeltetőjének tájékoztatása alapján sajnos a zárlat még a februári vásárra is érvényes, ezért baromfit, szárnyasokat továbbra sem, ellenben kisállatokat lehet árusítani az erre kijelölt területen.

kistelekjaras.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eltűnt egy 14 éves kisteleki lány

tk_arpad

Március 15-én 13 órakor nyit a kisteleki termálfürdő

tk_arpad

Kendert termesztett otthonában egy kisteleki férfi

tk_arpad

Kistelek mulatott a hétvégén

cs3_admin

Véget ért a Farsang Kupa Kisteleken

tk_arpad

Végéhez ért az Esély Itthon Kisteleken projekt

tk_arpad

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 16 éves fiatal megtalálásában

cs3_admin

Kerékpáros szervizpontot adtak át Kisteleken

tk_arpad

Év eleji beszélgetés Nagy Sándorral, Kistelek polgármesterével

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább