Kistelek

Állatvásárnak alakítottak ki helyet a kisteleki vásárban

A madárinfluenza járvány miatt baromfit, szárnyasokat továbbra sem, ellenben kisállatokat lehet árusítani az erre kijelölt területen.

2023. január elsejétől Kistelek Város Önkormányzata üzemelteti a kisteleki vásárt. Az új üzemeltető a vásár Rákóczi utca felőli oldalán alakított ki egy zárt területet, mely az állatvásárnak ad otthont. Korábban a kisállatokat jellemzően a vásár bejáratánál, a járdán árusították, de a külön terület kialakításával mostantól megfelelő helyen tudják árusítani őket gazdájuk, eladójuk.

Januárban szerény volt a kínálat, csak nyuszikat kínáltak eladásra, de ennek elsősorban az volt az oka, hogy a házi szárnyasokat, csirkéket a madárinfluenza járvány miatt jelenleg nem lehet árusítani.

A vásár üzemeltetőjének tájékoztatása alapján sajnos a zárlat még a februári vásárra is érvényes, ezért baromfit, szárnyasokat továbbra sem, ellenben kisállatokat lehet árusítani az erre kijelölt területen.

kistelekjaras.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor

7 nap alatt 9 bűncselekményt követett el egy férfi Kisteleken

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább