Gazdaság

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak, és támaszt nyújtanak a nehezebb gazdasági körülmények között is – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetében.

    Úgy fogalmazott, látszik a világban zajló folyamatokból, hogy ez az év sem lesz könnyű a mezőgazdaságban. A történelmi aszály hatásai, az orosz-ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következményeként megjelent energiaválság kikerülhetetlen hatással van mindenki életére.
    “Ismerjük és tisztában vagyunk a magyar gazdálkodók problémáival, és közösen meg tudunk küzdeni a nehézségekkel” – jelentette ki az agrárminiszter.
    Nagy István hangsúlyozta, a tavalyi év nagy sikere, hogy az Európai Bizottság elfogadta a Közös agrárpolitika magyar stratégiai tervét, a 2027-ig tartó időszakban a Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született.
    Kiemelte, a történelmi lehetőségeknek és forrásoknak köszönhetően alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium. Az uniós források, a kiemelkedő arányú nemzeti költségvetési hozzájárulással együtt minden eddiginél nagyobb segítséget jelenthetnek a magyar vidék, a gazdálkodók és az élelmiszerfeldolgozók számára.
    Az idei év első hónapjának legfontosabb gazdálkodási feladata az új agrártámogatási rendszer feltételeinek megismertetése és alkalmazása. Fontos, hogy a gazdák felkészüljenek az egységes kérelem tavaszi benyújtására. Ebben minden lehetséges eszközzel segítik őket – mondta Nagy István.

Forrás: Nagy István Facebook

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mélypontról indította az évet az ingatlanpiac

Pászti Dániel

Varga Mihály: Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket

cs3_admin

Magyarországon évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgőt állítanak elő

cs3_admin

Erősödött a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és nagy nyereséggel fejezi be a hetet is

cs3_admin

Az online üzletek 43 százaléka uniós szabályokat sértett az adventi időszakban

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Meghosszabbította az agrártárca a tanyafejlesztési pályázatot

cs3_admin

Megvan a fejlődési potenciál a szójaágazatban

cs3_admin

A borászati ágazat munkáját segítő új intézkedéscsomag született

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább