Gazdaság

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak, és támaszt nyújtanak a nehezebb gazdasági körülmények között is – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetében.

    Úgy fogalmazott, látszik a világban zajló folyamatokból, hogy ez az év sem lesz könnyű a mezőgazdaságban. A történelmi aszály hatásai, az orosz-ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következményeként megjelent energiaválság kikerülhetetlen hatással van mindenki életére.
    “Ismerjük és tisztában vagyunk a magyar gazdálkodók problémáival, és közösen meg tudunk küzdeni a nehézségekkel” – jelentette ki az agrárminiszter.
    Nagy István hangsúlyozta, a tavalyi év nagy sikere, hogy az Európai Bizottság elfogadta a Közös agrárpolitika magyar stratégiai tervét, a 2027-ig tartó időszakban a Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született.
    Kiemelte, a történelmi lehetőségeknek és forrásoknak köszönhetően alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium. Az uniós források, a kiemelkedő arányú nemzeti költségvetési hozzájárulással együtt minden eddiginél nagyobb segítséget jelenthetnek a magyar vidék, a gazdálkodók és az élelmiszerfeldolgozók számára.
    Az idei év első hónapjának legfontosabb gazdálkodási feladata az új agrártámogatási rendszer feltételeinek megismertetése és alkalmazása. Fontos, hogy a gazdák felkészüljenek az egységes kérelem tavaszi benyújtására. Ebben minden lehetséges eszközzel segítik őket – mondta Nagy István.

Forrás: Nagy István Facebook- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon

Szabó Viktor

Nagy győzelem: megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Szabó Viktor

Nagy Márton: brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések, a kormány már októberre egy számjegyűre csökkentheti a szankciós inflációt

Szabó Viktor

A régióban elsőként Magyarországon nyitott a Shell LNG-töltőállomást

cs3_admin

Belarusz és Magyarország a nehézségek ellenére dolgozik az együttműködés fejlesztésén

cs3_admin

5 milliárd forintért vásárolnak vetőmagot a kiskertekbe

cs3_admin

Húsvét – Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben

cs3_admin

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel