Belföld

Pénteken még melegedés várható, de a hét végére ismét csökken a hőmérséklet

Woman with a dog at beautifuly decorated backyard for a winter holidays

Pénteken az ország nagy részén még 9 és 15 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, majd lehűlés kezdődik, és vasárnap már csak mínusz 4 és plusz 2 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Pénteken és szombaton általában erős, a hegyvidéki tájakon viharos lesz a szél, előfordulhat havas eső, keleten havazás, majd vasárnap gyengén felhős, napos idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

    Péteken általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, de délen és keleten szakadozottabbá válhat a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna északkelet felé távozik, mögötte szórványosan valószínű zápor, nagyobb eséllyel a déli és keleti megyékben zivatar is kialakulhat. Estétől az északnyugati tájakon már előfordulhat havas eső, havazás, a Dunántúli-középhegységben átmenetileg ónos eső is lehet. A déli szelet a Viharsarokban, az egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló szelet pedig a Dunántúlon kísérik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi, északnyugati felén 2 és 8, másutt 9 és 15 fok között alakul.
    Szombaton erősen felhős vagy borult idő valószínű, majd a déli óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, de az ország keleti, északkeleti felén végig felhősebb maradhat az ég. Folytatódik a halmazállapot-váltás északnyugat felől, így egyre nagyobb területen havas eső, havazás lesz a jellemző, emellett fokozatosan csökken a csapadék intenzitása, de átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Napközben a Dunántúlon hózáporok, a keleti országrészben havazás valószínű. Az északi, északnyugati szél erős, főleg a hegyvidéki tájakon viharos lesz, az esti óráktól kezd mérséklődni a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximum mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb az idő.
    Vasárnap gyengén felhős, napos idő valószínű, de kisebb körzetekben felhős maradhat az ég, hószállingózás előfordulhat, másutt viszont nem valószínű csapadék. Este nyugat felől felhősödés kezdődik. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható, de a kevésbé felhős, hófödte részeken ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor