Vélemény

Gál Kinga: Mi a diktatúra, ha nem ez?

„Az Európai Parlament ma újra színt vallott. Nyilvánosan akarják elhallgattatni azokat, akik máshogyan látják az Európai Unió jövőjét, mint az európai mainstream.

A tagállami vétójoggal kapcsolatos hozzászólásomban rámutattam: álszent magatartás, hogy Magyarországot az európai egység szétverésével és akár igaztalanul is vétózással vádolják csak azért, mert bátran kiállunk álláspontunk és értékeink mellett, míg korábban csatlakozott tagállamok ezt kritika nélkül megtehetik az Unió egysége szempontjából súlyosabb ügyekben is. Ezeket az eseteket csak az »egyetértés hiányának« lehet nevezni, sosem vétónak.

Felszólalásomat követően a levezető elnök – jogkörét messze meghaladva – hozzászólást intézett a plenárishoz, melyben elmondta, hogy az egyhangú döntéshozatal, ami a vétójog használatának a feltétele, nem illik a parlamenti demokráciához. Szavai szerint a vétó blokkolást jelent, és a blokkolás nem demokratikus.

Elnök úr, Ön alapjaiban nem ismeri az Európai Unió működését. A tagállamokért van az Unió, és nem fordítva. Ön a demokrácia mélyítéséről beszél, miközben pont elhallgattatni akarja az Öntől másképpen gondolkozó képviselőtársait. Mi a diktatúra, ha nem ez?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Deák Dániel: Egész eddig a szankciók mellett kampányolt a dollármédia

tk_arpad

Kötter Tamás: Legfeljebb Brüsszel reményei lehettek!

tk_arpad

Kohán Mátyás: Üzentek az ellenzéknek Jászberényből, csókolom

tk_arpad

Moderari: Nem értem …

tk_arpad

Moderari: Cлава Україні!

tk_arpad

Magyar Nemzet: Harmincéves trendet tört meg a Fidesz–KDNP Pesterzsébeten

tk_arpad

Bohár Dániel: A független-objektívek és a templom

tk_arpad

Deák Dániel: Ez az egész történet annyira gyönyörű, hogy nem is lehet mit hozzáfűzni

tk_arpad

Hámori Tamás: Megszűnt a benzinárstop

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább