Vélemény

Gál Kinga: Mi a diktatúra, ha nem ez?

„Az Európai Parlament ma újra színt vallott. Nyilvánosan akarják elhallgattatni azokat, akik máshogyan látják az Európai Unió jövőjét, mint az európai mainstream.

A tagállami vétójoggal kapcsolatos hozzászólásomban rámutattam: álszent magatartás, hogy Magyarországot az európai egység szétverésével és akár igaztalanul is vétózással vádolják csak azért, mert bátran kiállunk álláspontunk és értékeink mellett, míg korábban csatlakozott tagállamok ezt kritika nélkül megtehetik az Unió egysége szempontjából súlyosabb ügyekben is. Ezeket az eseteket csak az »egyetértés hiányának« lehet nevezni, sosem vétónak.

Felszólalásomat követően a levezető elnök – jogkörét messze meghaladva – hozzászólást intézett a plenárishoz, melyben elmondta, hogy az egyhangú döntéshozatal, ami a vétójog használatának a feltétele, nem illik a parlamenti demokráciához. Szavai szerint a vétó blokkolást jelent, és a blokkolás nem demokratikus.

Elnök úr, Ön alapjaiban nem ismeri az Európai Unió működését. A tagállamokért van az Unió, és nem fordítva. Ön a demokrácia mélyítéséről beszél, miközben pont elhallgattatni akarja az Öntől másképpen gondolkozó képviselőtársait. Mi a diktatúra, ha nem ez?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gabesz: A polgármester berúgta a kampányát! Célcsoport: diákok

Szabó Viktor

Vietnámi Facebook lájkokat vásárol egy szentesi szennyoldal?

Szabó Viktor

Szentesi Fidelitas: Hol késik a szúnyoggyérítés?!

Szabó Viktor

Hont András: 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók

Szabó Viktor

Moderari: Így nevelem a liberálisomat

tk_arpad

Szentesi Zöldi László: A magyar egység nem számmisztika

tk_arpad

Szánthó Miklós: Aki valóban Európa érdekét tartja szem előtt, az támogatja a magyar békepárti álláspontot

tk_arpad

Sergio Velasco: Itt az ideje, hogy Európa a saját útját járja

tk_arpad

Moderari: Ki gépen száll fölébe …

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább