Vélemény

Gál Kinga: Mi a diktatúra, ha nem ez?

„Az Európai Parlament ma újra színt vallott. Nyilvánosan akarják elhallgattatni azokat, akik máshogyan látják az Európai Unió jövőjét, mint az európai mainstream.

A tagállami vétójoggal kapcsolatos hozzászólásomban rámutattam: álszent magatartás, hogy Magyarországot az európai egység szétverésével és akár igaztalanul is vétózással vádolják csak azért, mert bátran kiállunk álláspontunk és értékeink mellett, míg korábban csatlakozott tagállamok ezt kritika nélkül megtehetik az Unió egysége szempontjából súlyosabb ügyekben is. Ezeket az eseteket csak az »egyetértés hiányának« lehet nevezni, sosem vétónak.

Felszólalásomat követően a levezető elnök – jogkörét messze meghaladva – hozzászólást intézett a plenárishoz, melyben elmondta, hogy az egyhangú döntéshozatal, ami a vétójog használatának a feltétele, nem illik a parlamenti demokráciához. Szavai szerint a vétó blokkolást jelent, és a blokkolás nem demokratikus.

Elnök úr, Ön alapjaiban nem ismeri az Európai Unió működését. A tagállamokért van az Unió, és nem fordítva. Ön a demokrácia mélyítéséről beszél, miközben pont elhallgattatni akarja az Öntől másképpen gondolkozó képviselőtársait. Mi a diktatúra, ha nem ez?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

András: Elfogyott a levegő a polgármester körül

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább