Sándorfalva

Nemzeti győztes címet ért el a sándorfalvi galambász

Makra Gábort a legtöbben úgy ismerik Sándorfalván, mint a Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, de Gábornak létezik egy másik oldala is. Szabad idejében galambászkodással foglalkozik, méghozzá egész ügyesen, ugyanis egy meglehetősen előkelő elismerést is a magáénak tudhat.

A SÖV igazgatója egyben a V-252-es számú Szegedi Kocsis József Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének a vezetője, illetve az Alföldi Buga galamb fajtaklub titkára.

December 10-én és 11-én a tartotta a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Szövetsége a 140 éves jubileumi kiállítást, ahol a résztvevők közül a legjobb, illetve legszebb galambok tenyésztőit díjazták is, ahol Gábor Alföldi Buga Galambjával nemzeti győztes címet ért.

„A galamboknál 100 pontos a minősítési rendszer, de a 100 pontos galamb igazából nem létezik, csak a művészek fejében, akik megfestik a galambokat és szobrokat készítenek az állatokról. A galambtenyésztők történelmében az eddigi legmagasabb pontszám 97. Az én galambon 96 pontos lett a versenyen.” – avatott be Gábor a galambász versenyek világának részleteibe.

A megmérettetésen 2501 kisállatot mutattak be a zsűrinek, amiből a sándorfalvi Makra Gábor galambja került ki nemzeti győztesként.

Forrás, fotó: sandorfalva.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Rollert lopott Sándorfalván, elfogták

tk_arpad

Befejeződött a „Nádastó Szabadidőpark II. ütemű fejlesztése” című projekt

tk_arpad

Svéd nagydíjon vehet részt a sándorfalvi motoros fiú

tk_arpad

Petőfi dombormű helyszínére várnak javaslatokat Sándorfalván

tk_arpad

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat – Nagymágocs és Sándorfalva is a díjazottak között

tk_arpad

Gyakorlatozni fog a honvédség Sándorfalvánál

tk_arpad

A lakosság bevonásával készült klímavédelmi terv Sándorfalván

tk_arpad

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

tk_arpad

Nyílt nap a Sándorfalvi úti Hulladékkezelőnél

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább