Sándorfalva

Nemzeti győztes címet ért el a sándorfalvi galambász

Makra Gábort a legtöbben úgy ismerik Sándorfalván, mint a Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, de Gábornak létezik egy másik oldala is. Szabad idejében galambászkodással foglalkozik, méghozzá egész ügyesen, ugyanis egy meglehetősen előkelő elismerést is a magáénak tudhat.

A SÖV igazgatója egyben a V-252-es számú Szegedi Kocsis József Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének a vezetője, illetve az Alföldi Buga galamb fajtaklub titkára.

December 10-én és 11-én a tartotta a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Szövetsége a 140 éves jubileumi kiállítást, ahol a résztvevők közül a legjobb, illetve legszebb galambok tenyésztőit díjazták is, ahol Gábor Alföldi Buga Galambjával nemzeti győztes címet ért.

„A galamboknál 100 pontos a minősítési rendszer, de a 100 pontos galamb igazából nem létezik, csak a művészek fejében, akik megfestik a galambokat és szobrokat készítenek az állatokról. A galambtenyésztők történelmében az eddigi legmagasabb pontszám 97. Az én galambon 96 pontos lett a versenyen.” – avatott be Gábor a galambász versenyek világának részleteibe.

A megmérettetésen 2501 kisállatot mutattak be a zsűrinek, amiből a sándorfalvi Makra Gábor galambja került ki nemzeti győztesként.

Forrás, fotó: sandorfalva.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

Szabó Viktor

Lángolt a nádas Sándorfalván

Szabó Viktor

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Szabó Viktor

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

Szabó Viktor

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor

Aláírásokkal került közelebb Sándorfalva a felújított kerékpárúthoz

Szabó Viktor

Példamutatásból jeles: Sándorfalva is segíti a rendőrök munkáját

Szabó Viktor