FOCI VB 2022

A ferencvárosi Laidounit választották a mérkőzés legjobbjának Tunézia első vb-meccsén

Tunézia gól nélküli döntetlennel mutatkozott be a katari világbajnokságon Dánia ellen.

November 22-én, kedden a Ferencváros középpályásának -Aissa Laidouni- álma beteljesült, ugyanis kezdőként lépett pályára Katarban a világbajnokságon Tunézia nemzeti csapatában, a dánok elleni első csoportmérkőzésen.

Ezzel a Fradinak a 2014-es Brazíliában rendezett torna után ismét van labdarúgója a világbajnokságon, akkor Muhamed Besic játszott a bosnyák válogatottal a vb-n. Jalel Kadri szövetségi kapitány a Dahmen – Talbi, Meriah, Bronn – Dreger, Szkiri, Laidouni, Abdi – Ben Szliman, Mszakni – Dzsebali kezdőt küldte a pályára a dánok ellen. 

I. félidő

Dánia indította útjára a labdát. Laidouni már az első percben remek szerelést mutatott be, majd a szurkolók támogatását kérte szenvedélyes arccal és mozdulatokkal. Az afrikaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a 11. percben Drager lövése veszélyesen pattant szögletre, majd Mszakni fejese fölé ment. A 20. percben egy veszélyes dán beadást kellett szögletre menteni, majd a skandinávok jó helyről végezhettek el szabadrúgást, de ezt is hatástalanította a tunéziai védelem. Ezt követően Laidouninak kellett fejjel mentenie a tizenhatoson belül, majd Andersen lövését Dahmen hárította. A másik oldalon Jebali a kapuba talált ugyan, de már les volt.

A 24. percben Laidouni hagyta el a cipőjét, ám nem saját szándékából, hanem mert Kristensen csúnyán megtaposta, ezért villant is a meccs első sárga lapja. A 32. percben remek akciót vitt végig Laidouni csapata, ám a lövés előtt a dán védelem tisztázni tudott Drager elöl, majd Höjbjerg távoli lövését fogta Dahmen. A 39. percben egy szöglet után Laidouni tüzelt közelről, éles szögből a kapura, azonban mellément a labda. Négy perccel később Jebali majdnem előnyhöz juttatta Tunéziát, de okos emelését Schmeichel óriási bravúrral védte.

Jó iramú játékot láthattunk az első félidőben, amelyben Laidouni több remek passzt és szerelést is bemutatott, csapata egyik legjobbja volt.

A csapatok 0-0-val mehettek a szünetre.

II. félidő

Nem történt csere a szünetben. Az 52. percben Laidouni sokadik alkalommal is labdát szerzett, remek kényszerítőt csinált Jebalival, játékosunk pedig egyedül vihette a kapura a labdát, ám a tizenhatosnál beérték őt, és sikerült szögletre tisztáznia a dánoknak. Egymás után jöttek a tunéziai szögletek, de nem sikerült a kapuba találni. Dánia ugyan ezt megtette, ám les miatt érvénytelen volt a találat. Az 57. percben Dolberg veszélyes fejese kerülte el Dahmen kapuját. A 69. percben Eriksen lopta a távolságot, majd nagyjából 17 méterről lőtt kapura, de Dahmen óriási bravúrral védeni tudott, majd a szöglet után centik választották el Dániát a vezetés megszerzésétől.

Ezt követően a dán kapu előtt forrósodott a helyzet, ugyanis Andersen kezére pattant a labda egy beadás után, azonban nem büntető, hanem szöglet következett, ami elment keresztbe. Mindkét csapat igyekezett új erőre kapni a cserékkel, ez inkább csak a dánoknak sikerült, Tunézia csak pillanatokig tudta birtokolni a labdát. Laidounit végül a 88. percben cserélték le, csapata egyik, ha nem a legjobbja volt ezen a meccsen.

Dánia az utolsó percekben mindent megtett a gólért, de Dahmen állta a sarat, és végül nem született gól, Tunézia 0-0-val és egy ponttal kezdte a katari világbajnokságot.

A lefújás után a Fradi középpályását választották a mecs legjobbjának, Laidouni tehát rögtön az első világbajnoki mérkőzése után begyűjtött egy egyéni elismerést is.

– Szerettünk volna legalább egy pontot szerezni, de persze nem a döntetlenért jöttünk. Meg akartuk szerezni a győzelmet, és úgy gondolom, hogy erre meg is volt a lehetőségünk, de a nap végén elégedettek lehetünk a döntetlennel – nyilatkozta Laidouni a találkozó után.

Laidouniék legközelebb november 26-án, szombaton, magyar idő szerint 11.00-kor Ausztrália ellen játszanak. 

2022-es férfi labdarúgó-világbajnokság, Katar
Dánia – Tunézia 0-0 (0-0)
Al-Rajján, Education City Stadion. Játékvezető: César Ramos (mexikói)    
Dánia: K. Schmeichel – J. Andersen, Kjaer (Jensen, 65.), A. Christensen – R. Kristensen, Delaney (Damsgaard, 45+1.), C. Eriksen, Höjbjerg, Maehle – Skov Olsen (Lindstrom, 65.), K. Dolberg (Cornelius, 65.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Tunézia: Dahmen – Talbi, Meriah, Bronn – Drager (Kechrida, 88.), Szkiri, Laidouni (Sassi, 88.), Abdi – Ben Szliman (Sliti, 67.), Mszakni (Mejbri, 80.) – Jebali (Khenissi, 80.). Szövetségi kapitány: Jalel Kadri
Sárga lap: Kristensen (24.), Jensen (78.), illetve Khenissi (86.)

Forrás: Fradi.hu, FIFA, M4 Sport



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Drámai döntő után tizenegyesekkel világbajnok Argentína

tk_arpad

Luxusautót kapnak jutalmul a szaúdi játékosok

cs3_admin

Ecuador-Katar 2-0

tk_arpad

A 2022. évi labdarúgó-világbajnokság programja

tk_arpad

A foci-vb stadionjai

cs3_admin