Vélemény

Irsai Farkas László: A Blokád című film kapcsán: új információ a Covid teszteléséről

Ha már játszom a filmben, úgy gondoltam igazán olcsó lenne, még bújtatottan is magamat, vagy a cselekményt reflektorba tenni. Ezért engedjenek meg egy közérdeklődésre számot tartó információt megosztanom Önnökkel. Az olvasóknak nagyon szép napokat, jó egészséget kívánok! 

Tehát:

Minden forgatási napot teszteléssel kezdtünk. A borzalmas, orrba, torokba dugós, pálcás rémmel. Nem tudom más, hogyan van vele. Én, ha rágondolok, már pánik fog el,  szorulok tőle. Nemcsak egyszerűen kellemetlen számomra, dühítő is, hogy miért kell ilyen spártai módszerrel nyuvasztani az embereket. Na, ilyenkor szoktam azzal lenyugtatni magam, hogy jó, persze kellemetlen, de mennyi ember feküdt élet-halál között – fiatalok, középkorúak is – a kórházakban, nem lehetek én az a gondatlan ember, aki veszélyes leszek másokra. Tehát az ösztöneimet “szedálom” olyankor a belátó bölcsességgel. 

Így tettem tavaly ősszel is, amikor a Blokádot forgattuk. Hajnal, köd, zord, barátságtalan időjárás, mint az angoloknál. Parkolóban autóból kiszállva irány a melegedő, tea, kávé, valami, amivel emberi állapotba kerülök. Asszisztens kolléganő furcsán közeledik felém. Ne – gondoltam magamban – ugye nem kell mennem tesztelni? A naívságomat gyorsan felrázva odakísért a másik sátorhoz a kedves hölgy, mint kisgyermeket az anyukája, amikor oltásra viszik a szorongó pici embert. Fehér köpeny, jó napot kívánok. Még rosszabbul vagyok. Mellettem könnyes tekintetettel távoznak a kollégák. Aha, ők is érzékenyek a pálcás rémre. De nekik már jobb, túl vannak rajta… 

Próbálok az orvossal egyezkedni, de megkérdezi, az utóbbi 60 percben ittam-e bármilyen energiaitalt. Mondom évek óta egy cseppet sem, amióta egyszer túlörgetett, megijedtem. Nem fogyasztok taurint. Elmondta, hogy akként kérdez, mert, ha ittam volna, úgy is pozitív lenne a tesztem, ha egyébként nem vagyok Covidos. 

Kíméletes volt az orvos, igen emberi módon, empátiával végezte rajtam a tesztet, ami negatív lett, hála Istennek. 

A távozáskor újra érdeklődtem, és elmondta, az egész Covid alatt nagyon sokan voltak az országban karanténban. A nagyobb részük nem is volt Covidos, hanem az energiaital volt a mumus. Elmondta, hogy a kezdetektől vizsgálta a jelenséget. Rendelőben is, más forgatások alkalmával (filmgyári kapcsolatok révén Ő járt ki filmforgatások, videoklippek helyszínére) is ugyanezt tapasztalta: akinek pozitív lett a tesztje, a nagy részének egy óra elteltével már negatívat mutatott az eredmény jelző. 

Hát, ennyit a tesztekről. Mi ebből a tanulság? Tényleg nem jó a taurin. És az egész történetet orvos által írom. Tehát hiteles. 

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kovács András: Tényleg szóhoz sem jutok!

tk_arpad

Hámori Tamás: Egy tanár véleménye a tüntetésekről

Pászti Dániel

Irsai Farkas László: Nagyon nem értem én Grecsó Krisztiánt

tk_arpad

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

tk_arpad

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Akkor milyen túlsúly, meg milyen sajtószabadság, meg mi van itt, kérem tisztelettel???

tk_arpad

Kötter Tamás: Németországot eltávolították a legkegyetlenebb vallás, a totális woke ideológia nevében

tk_arpad

Hámori Tamás: Úgy tűnik lemaradtam valamiről

tk_arpad

Zoltán Kalydy: NGO

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább