Vélemény

Irsai Farkas László: A Blokád című film kapcsán: új információ a Covid teszteléséről

Ha már játszom a filmben, úgy gondoltam igazán olcsó lenne, még bújtatottan is magamat, vagy a cselekményt reflektorba tenni. Ezért engedjenek meg egy közérdeklődésre számot tartó információt megosztanom Önnökkel. Az olvasóknak nagyon szép napokat, jó egészséget kívánok! 

Tehát:

Minden forgatási napot teszteléssel kezdtünk. A borzalmas, orrba, torokba dugós, pálcás rémmel. Nem tudom más, hogyan van vele. Én, ha rágondolok, már pánik fog el,  szorulok tőle. Nemcsak egyszerűen kellemetlen számomra, dühítő is, hogy miért kell ilyen spártai módszerrel nyuvasztani az embereket. Na, ilyenkor szoktam azzal lenyugtatni magam, hogy jó, persze kellemetlen, de mennyi ember feküdt élet-halál között – fiatalok, középkorúak is – a kórházakban, nem lehetek én az a gondatlan ember, aki veszélyes leszek másokra. Tehát az ösztöneimet “szedálom” olyankor a belátó bölcsességgel. 

Így tettem tavaly ősszel is, amikor a Blokádot forgattuk. Hajnal, köd, zord, barátságtalan időjárás, mint az angoloknál. Parkolóban autóból kiszállva irány a melegedő, tea, kávé, valami, amivel emberi állapotba kerülök. Asszisztens kolléganő furcsán közeledik felém. Ne – gondoltam magamban – ugye nem kell mennem tesztelni? A naívságomat gyorsan felrázva odakísért a másik sátorhoz a kedves hölgy, mint kisgyermeket az anyukája, amikor oltásra viszik a szorongó pici embert. Fehér köpeny, jó napot kívánok. Még rosszabbul vagyok. Mellettem könnyes tekintetettel távoznak a kollégák. Aha, ők is érzékenyek a pálcás rémre. De nekik már jobb, túl vannak rajta… 

Próbálok az orvossal egyezkedni, de megkérdezi, az utóbbi 60 percben ittam-e bármilyen energiaitalt. Mondom évek óta egy cseppet sem, amióta egyszer túlörgetett, megijedtem. Nem fogyasztok taurint. Elmondta, hogy akként kérdez, mert, ha ittam volna, úgy is pozitív lenne a tesztem, ha egyébként nem vagyok Covidos. 

Kíméletes volt az orvos, igen emberi módon, empátiával végezte rajtam a tesztet, ami negatív lett, hála Istennek. 

A távozáskor újra érdeklődtem, és elmondta, az egész Covid alatt nagyon sokan voltak az országban karanténban. A nagyobb részük nem is volt Covidos, hanem az energiaital volt a mumus. Elmondta, hogy a kezdetektől vizsgálta a jelenséget. Rendelőben is, más forgatások alkalmával (filmgyári kapcsolatok révén Ő járt ki filmforgatások, videoklippek helyszínére) is ugyanezt tapasztalta: akinek pozitív lett a tesztje, a nagy részének egy óra elteltével már negatívat mutatott az eredmény jelző. 

Hát, ennyit a tesztekről. Mi ebből a tanulság? Tényleg nem jó a taurin. És az egész történetet orvos által írom. Tehát hiteles. 


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gabesz: A polgármester berúgta a kampányát! Célcsoport: diákok

Szabó Viktor

Vietnámi Facebook lájkokat vásárol egy szentesi szennyoldal?

Szabó Viktor

Szentesi Fidelitas: Hol késik a szúnyoggyérítés?!

Szabó Viktor

Hont András: 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók

Szabó Viktor

Moderari: Így nevelem a liberálisomat

tk_arpad

Szentesi Zöldi László: A magyar egység nem számmisztika

tk_arpad

Szánthó Miklós: Aki valóban Európa érdekét tartja szem előtt, az támogatja a magyar békepárti álláspontot

tk_arpad

Sergio Velasco: Itt az ideje, hogy Európa a saját útját járja

tk_arpad

Moderari: Ki gépen száll fölébe …

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább