Belföld

Kiemelt érdeklődés mellett rendeztek katonai logisztikai bemutatónapot

2022. október 19-én pályaorientációs katonai logisztikai bemutatónapot rendeztek Budapesten, a Magyar Honvédség (MH) Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai telephelyén. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) közreműködésével tavasszal már szerveztek egy ehhez hasonló rendezvényt a Logisztika Napja alkalmából, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel most újra betekintést nyerhettek az érdeklődő fiatalok ebbe a világba.

Idén április 21-én ünnepeltük a Logisztika Napját. Az esemény Németországban már 15 éves hagyománnyal rendelkezik, hazánk pedig 10 éve csatlakozott először a kezdeményezéshez. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a különleges alkalomra többféle rendezvénnyel, köztük az Edutus Egyetemmel és a Magyar Honvédséggel (MH) közösen szervezett programmal is készült. Utóbbira ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy a regisztrációt még jóval az eseményt megelőzően le kellett zárni.

„Tavasszal több budapesti és vidéki programmal is készültünk a Logisztika Napjára. A Magyar Honvédséggel (MH) közösen tartott eseményünkre több mint 200 fő tudott eljönni, azonban az érdeklődők száma jócskán meghaladta ezt. Mivel szerettük volna mindenkinek megadni a lehetőséget a részvételre, az esemény újbóli megszervezése mellett döntöttünk” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Középiskolások százai voltak kíváncsiak idén a katonai logisztikára

A tavaszi esemény után most egy még nagyobb létszám befogadására alkalmas rendezvény életre keltése mellett döntött a szervezet. A Honvédelmi Minisztérium (HM), a Magyar Honvédség (MH) és a Honvédelmi Sportszövetség (HS) támogatásának köszönhetően ezúttal egy nagyjából másfélszer akkora létszámú programot sikerült megszervezni. A célközönség ennél az alkalomnál is elsősorban a középiskolai tanulók, valamint azok kísérői voltak.

„A korábbi rendezvényhez hasonlóan most is élénk érdeklődés volt tapasztalható. A bemutatónapra a Magyar Honvédséggel (MH) közösen több mint 300 fő befogadását tudtuk biztosítani, akiknek a regisztrációja szintén kiemelt tempóban zajlott” – emelte ki Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: idén így már több mint félezer fiatal számára tudtunk betekintést nyújtani a katonai logisztika világába.

Egész napos programnak lehettek részesei az érdeklődők

A Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai telephelyén reggel 9 órától, egészen délután 15 óráig tartottak a programok. Amellett, hogy számos előadás volt hallható, a Magyar Honvédség (MH) különböző egységei is szép számmal felvonultak.

A kiállítók között, hasonlóan a tavaszi rendezvényhez megtalálható volt a házigazdaként jelen lévő Anyagellátó Raktárbázis, akik fegyverzeti és katonai ruházati bemutatóval, Airsoft lövészettel és számos honvédségi gépjármű bemutatásával készültek. A Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzósátrában használaton kívüli fegyverekkel és a lézerlövészettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Katonai Közlekedési Központ többek között különböző tehergépjárműveknek bemutatójával készült. Jelen volt a Légijármű Javítóüzem is, akik egy mérésügyi laborgépjárművel, egy interaktív bemutatófülkével, valamint egy légijárművek sérüléseinek javítására berendezett konténerrel érkeztek a helyszínre. A földrajz szerelmeseit a Geoinformációs Szolgálat különösen elvarázsolta, hiszen a térképész és a katonameteorológiai szakterületet is szemléltették.

„Természetesen újdonsággal is készültünk, amelynek köszönhetően a mostani eseményen már a Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ is megtalálható volt a kiállítók sorában. Ők statikai bemutató keretében ismertették tevékenységüket” – tette hozzá a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

IDEA: A Fidesz nagy előnnyel vezet

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Szabó Viktor

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

Szabó Viktor

Benyújtották a törvényjavaslatot a földadó kivetésének megtiltására

Szabó Viktor

Ebből még baj is lehet: Ukrajna zsarolni kezdte Magyarországot, Brüsszel jóváhagyásával leállíthatják a Barátság vezetéket

Szabó Viktor

Mentesül a bejelentés alól az összes háztartási kút

Szabó Viktor

Gödön 57, Kiskőrösön 74 százalékkal nyert a jobboldal jelöltje

Szabó Viktor

The Washington Post: Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság vezetéket, hogy csapást mérjen Magyarországra

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább