Szentes

Iskolai nyílt nap és tagozatismertető a Horváth Mihály Gimnáziumban

A Szentes városában működő Horváth Mihály Gimnázium jelentős szerepet tölt be a dél-alföldi régió középfokú oktatásában. A 165 éves múltra visszatekintő iskola számtalan kiváló diákot adott a felsőoktatásnak, közülük többen ma is jelentős szerepet töltenek be az ország kulturális, politikai, gazdasági, műszaki és tudományos életében. Annak érdekében, hogy a jövő középiskolás diákjai, a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok megismerjék azt a magas szintű szakmai munkát, mely a patinás intézmény falain belül zajlik, évről-évre nyílt napokon fogadják az érdeklődő diákokat. 

A 2023-2024-es tanév beiskolázásával kapcsolatban az iskola pedagógusai számos programot szerveznek. A közeljövőben megvalósításra kerül az iskola- és tagozatismertető, melyet 2022. október 11-én (kedden) 16.30-kor rendeznek. A délutáni programon látogatók tájékoztatást kapnak az induló tagozatokról, megnézhetik az iskolát belülről, a tantermeket, a sportlétesítményeket. Beszélgethetnek az itt dolgozó tanárokkal, diákokkal, bejárhatják az épületet és megérezhetik, miért jó HMG-snek lenni. 

Az iskola- és tagozatismertetőt követően szervezik meg a nyílt napot. Az október 12-én (szerdán) 8.30-tól 12.30-ig megrendezésre kerülő programon az érdeklődő diákoknak és szüleiknek lehetőségük lesz betekinteni a délelőtti tanítási órákba. A továbbtanulás előtt álló diákok bepillanthatnak az iskola életébe, találkozhatnak a tanárokkal és diákokkal és megismerkedhetnek a tagozatokkal. 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor

Baleset Szentes közelében, mentőhelikopter is érkezett!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Nemzeti színekbe borult Szentes

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Ez a kérdés, válasszatok! Építkezünk vagy lemaradunk!

Szabó Viktor

Megkoszorúzták Boros Sámuel emléktábláját, majd átadták a „Jó tanuló, jó sportoló” díjakat

Szabó Viktor

Szájsebészeti ambulanciát alakítottak ki a szentesi kórházban

Szabó Viktor

Új fitnesztermet avattak a Zsoldosban

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább