Szentes

Iskolai nyílt nap és tagozatismertető a Horváth Mihály Gimnáziumban

A Szentes városában működő Horváth Mihály Gimnázium jelentős szerepet tölt be a dél-alföldi régió középfokú oktatásában. A 165 éves múltra visszatekintő iskola számtalan kiváló diákot adott a felsőoktatásnak, közülük többen ma is jelentős szerepet töltenek be az ország kulturális, politikai, gazdasági, műszaki és tudományos életében. Annak érdekében, hogy a jövő középiskolás diákjai, a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok megismerjék azt a magas szintű szakmai munkát, mely a patinás intézmény falain belül zajlik, évről-évre nyílt napokon fogadják az érdeklődő diákokat. 

A 2023-2024-es tanév beiskolázásával kapcsolatban az iskola pedagógusai számos programot szerveznek. A közeljövőben megvalósításra kerül az iskola- és tagozatismertető, melyet 2022. október 11-én (kedden) 16.30-kor rendeznek. A délutáni programon látogatók tájékoztatást kapnak az induló tagozatokról, megnézhetik az iskolát belülről, a tantermeket, a sportlétesítményeket. Beszélgethetnek az itt dolgozó tanárokkal, diákokkal, bejárhatják az épületet és megérezhetik, miért jó HMG-snek lenni. 

Az iskola- és tagozatismertetőt követően szervezik meg a nyílt napot. Az október 12-én (szerdán) 8.30-tól 12.30-ig megrendezésre kerülő programon az érdeklődő diákoknak és szüleiknek lehetőségük lesz betekinteni a délelőtti tanítási órákba. A továbbtanulás előtt álló diákok bepillanthatnak az iskola életébe, találkozhatnak a tanárokkal és diákokkal és megismerkedhetnek a tagozatokkal. 


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Jurassic Park Szentes edition – Óriási dínók érkeznek a Kurca-parti településre

Szabó Viktor

Hála és köszönet: a gyermeknapon is biztosítottak a szentesi polgárőrök

Szabó Viktor

Kóbor macska után szabadon: kóbor malac szaladgált Szentes utcáin

Szabó Viktor

United we stand – Amerikai katonák látogattak Szentesre

Szabó Viktor

27 órás horgászversenyt rendezett a hétvégén a szentesi egyesület

Szabó Viktor

Megvédték Szentest a szuperhősök

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

A szentesi katonák is tisztelegtek a magyar hősök előtt

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább