Szentes

Négymilliárd forintnyi kapacitásbővítő beruházást valósított meg a Hungerit Zrt.

Mintegy négymilliárd forint költséggel bővítette termelési kapacitását az elmúlt bő egy évben a Hungerit Zrt. – tájékoztatta a cég az iparszerű baromfi-feldolgozás szentesi indulásának centenáriuma alkalmából az MTI-t.

    A közlemény szerint az új panírüzem tavaly októberi beindításával évi 11 ezer tonnára növelték az előállított termékmennyiséget, és ezzel a legnagyobb hazai gyártókká léptek elő ebben a szegmensben. Hasonló volumenbővítést értek el a szentesi kacsasütő beruházás megvalósításával: a kétmillió darabos termelést további egymillióval emelték. A Hungerit kacsavágó kapacitása jelenleg az egyik legnagyobb egész Európában, és a csirkefeldolgozásban is meghatározó szereplők, ezt az elmúlt időszakban a munkafolyamatok piaci igényekre hangolt átalakításával tették még hatékonyabbá. Évente már 20 millió csirke feldolgozását végzik el az üzemben, ahonnan a cég jelenleg több mint húsz országba szállítja termékeit. Ezek közül a legfontosabbak az angol, a német, a román, az osztrák és cseh piacok.
    A csaknem kétezer dolgozót foglalkoztató Hungerit Zrt. jelenleg újabb beruházásokat készít elő, a csirke-, mind a kacsaágazatukban terveznek telepátalakításokat és -fejlesztéseket, valamint telepvásárlásokat, míg a következő időszak legjelentősebb beruházása egy új csirkevágóhíd létrehozása lesz. A kivitelezés a tervek szerint jövőre indulhat el. Az új üzem évente 40 millió csirke vágására lesz képes, a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazása mellett.
    A szentesi központú Hungerit Zrt. 2018 óta a Bonafarm Csoport stratégiai partnere. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás tavaly – a 2020-asnál csaknem 24 százalékkal magasabb – 52,572 milliárd forintos értékesítésből származó nettó árbevételt ért el, amely 45 százaléka származott exportból. A cég adózott eredménye tavaly 6,987 milliárd forint volt, a 2020-as 2,246 millió forintos veszteség után.
    Szentes első baromfi-feldolgozóüzeme 1922-ben kezdte meg tevékenységét száz fővel, az üzem gyorsan kinőtte magát, és már a két világháború között az egyik legjelentősebb, a magyar, illetve az európai piacot friss, minőségi áruval ellátó vállalkozássá vált.
    Magyarországon Szentesen készítettek először iparszerűen baromfivirslit és szintén itt gyártottak elsőként készre sütött, panírozott baromfitermékeket 1990-ben. Az újításokra, a termékfejlesztésre, a modernizálásra ma is kiemelt figyelmet fordít a – több átalakuláson, tulajdonosváltáson átment – vállalat, és Valdor márkanév alatt folyamatosan jelenik meg új, magas minőségű baromfihús-készítményekkel a piacon.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Adventi katonazenés ünnepi koncert érkezik Szentesre

cs3-szerkeszto

Jótékonysági könyv- és sütivásár az adventi hétvégéken Szentesen

cs3-szerkeszto

A Zsoldos diákjai testközelből láthatták a barber szakma legjobbjait

cs3-szerkeszto

Szentes kapta a Virágos Magyarország fődíját

cs3-szerkeszto

Szentesre érkezik a Bartha János Kertészeti Technikum és a DélKerTÉSZ Mentorprogram Roadshow-ja

cs3-szerkeszto

Nemzetközi elismerést kaptak a szentesi termelők – rangos díjat nyert a DélKerTÉSZ mentorprogramja

cs3-szerkeszto

Sikeres agrárfórum Szentesen: szakértők cáfolták az aszállyal kapcsolatos tévhiteket

cs3-szerkeszto

Itt az újabb fordulat: a DK lecserélte Varga Ferencet?!

cs3-szerkeszto

Kocsis Máté Szentesen: A legjobb védekezés az álhírekkel szemben a józan humor és a kritikus gondolkodás

cs3-szerkeszto