Szentes

Négymilliárd forintnyi kapacitásbővítő beruházást valósított meg a Hungerit Zrt.

Mintegy négymilliárd forint költséggel bővítette termelési kapacitását az elmúlt bő egy évben a Hungerit Zrt. – tájékoztatta a cég az iparszerű baromfi-feldolgozás szentesi indulásának centenáriuma alkalmából az MTI-t.

    A közlemény szerint az új panírüzem tavaly októberi beindításával évi 11 ezer tonnára növelték az előállított termékmennyiséget, és ezzel a legnagyobb hazai gyártókká léptek elő ebben a szegmensben. Hasonló volumenbővítést értek el a szentesi kacsasütő beruházás megvalósításával: a kétmillió darabos termelést további egymillióval emelték. A Hungerit kacsavágó kapacitása jelenleg az egyik legnagyobb egész Európában, és a csirkefeldolgozásban is meghatározó szereplők, ezt az elmúlt időszakban a munkafolyamatok piaci igényekre hangolt átalakításával tették még hatékonyabbá. Évente már 20 millió csirke feldolgozását végzik el az üzemben, ahonnan a cég jelenleg több mint húsz országba szállítja termékeit. Ezek közül a legfontosabbak az angol, a német, a román, az osztrák és cseh piacok.
    A csaknem kétezer dolgozót foglalkoztató Hungerit Zrt. jelenleg újabb beruházásokat készít elő, a csirke-, mind a kacsaágazatukban terveznek telepátalakításokat és -fejlesztéseket, valamint telepvásárlásokat, míg a következő időszak legjelentősebb beruházása egy új csirkevágóhíd létrehozása lesz. A kivitelezés a tervek szerint jövőre indulhat el. Az új üzem évente 40 millió csirke vágására lesz képes, a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazása mellett.
    A szentesi központú Hungerit Zrt. 2018 óta a Bonafarm Csoport stratégiai partnere. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás tavaly – a 2020-asnál csaknem 24 százalékkal magasabb – 52,572 milliárd forintos értékesítésből származó nettó árbevételt ért el, amely 45 százaléka származott exportból. A cég adózott eredménye tavaly 6,987 milliárd forint volt, a 2020-as 2,246 millió forintos veszteség után.
    Szentes első baromfi-feldolgozóüzeme 1922-ben kezdte meg tevékenységét száz fővel, az üzem gyorsan kinőtte magát, és már a két világháború között az egyik legjelentősebb, a magyar, illetve az európai piacot friss, minőségi áruval ellátó vállalkozássá vált.
    Magyarországon Szentesen készítettek először iparszerűen baromfivirslit és szintén itt gyártottak elsőként készre sütött, panírozott baromfitermékeket 1990-ben. Az újításokra, a termékfejlesztésre, a modernizálásra ma is kiemelt figyelmet fordít a – több átalakuláson, tulajdonosváltáson átment – vállalat, és Valdor márkanév alatt folyamatosan jelenik meg új, magas minőségű baromfihús-készítményekkel a piacon.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Adjunk közösen mosolyt! – Gyereknapi adománygyűjtést tart a Fatima Ház Alapítvány szentesi csoportja

cs3_szerk2

A Szegedi Nemzeti Színházba látogattak a szentesi Rigó iskola tanulói

cs3_szerk2

4 milliárd forinttal fejleszti a szentesi kórházat a Szegedi Tudományegyetem 

cs3_szerk2

Színes programkavalkáddal várja a családokat a Városi Gyermeknap Szentesen

cs3_szerk2

Fokozódik a szentesi lejáratás: már álprofilokat is létrehoznak a képviselő nevében

cs3_szerk2

Ismét segítséget kérünk, Cs3.hu Család! Eltűnt a szentesi születésű Lukács Renáta Melissza!

cs3_szerk2

Nemzetközi tenisztornát rendeznek Szentesen

cs3_szerk2

Szeptemberre befejeződik a szentesi Rigó iskola felújítása + GALÉRIA + VIDEÓ!

cs3_szerk2

Légzéstámogató készülékkel támogatták a vármegyei vadászok a szentesi kórház gyermekosztályát

cs3_szerk2