Felgyő

Kemény fából faragták a felgyőieket

Számos rendezvény kapcsolódik Felgyőhöz, amelyeknek hagyománya van, de számos olyan is, amely egy újszerű ötletnek köszönhető. A legfontosabb szempont minden esetben, hogy a legegyszerűbb lehetőségeket próbálják megcélozni, az igények figyelembevételével.

A kora esti bundáskenyér sütés népszerűsége adta az ötletet annak idején, hogy egy olyan étel köré szervezzenek programokat, amit mindenki szeret és egyszerű az elkészítése. A Summerfest négy éve indult, palacsintasütéssel egybekötve, azóta is töretlenül az egyik leglátogatottabb rendezvény Felgyőn. Az augusztus 20-án, 15 órára tervezett eseményt jelentősen visszafogta a délelőtti folyamatos esőzés. Forgó István szervező időről-időre figyelte a radart, és az eső elálltával, beindult a forródrót. A közösségi oldalakon, rendszeresen adta a tájékoztatást, így már kora délután bekeverték a palacsintatésztát, miután sorra érkeztek a szorgos kezű helyiek. Nem sokkal ezután, már hosszú sor várta a változatos ízesítésű finomságokat, amelyek leginkább helyi házi lekvárokkal lettek ízesítve, a klasszikus kakaós és fahéjas palacsinta mellett. A látogatók korlátlan mennyiségben, kedvükre fogyaszthattak, mivel a palacsinta mellett a rendezvény is ingyenes volt.

A sütés sötétedésig folyamatos zajlott, ennek ellenére a sorban állók száma, egyre csak növekedett. A családi programok között az elmaradhatatlan csillámtetoválás is helyet kapott és két buborékfújó is működött a gyerekek legnagyobb örömére. A biztonság kedvéért az erős emberek bemutatója a nagy sátor alatt zajlott, majd a kitelepült Rendőrség is tovább fokozta az egyébként is kiváló hangulatot a játékos vetélkedősorozattal. Az újszerű viccmesélő verseny, hihetetlen sikert aratott, a hangzavart csak a 146,2 decibel hangnyomást létrehozó, 6 hengeres Audi tudta felülmúlni. Egy országos versenyen ez a második helyhez volt elég, amit 2 darab LTO pakk szolgáltat, azt egy 280 amperes generátor tölti, a hangszóró pedig egyedi tuning. „Hiába a megfelelő támogatás és a jó ötlet, ha nincs a háttérben egy tettrekész, segítő csapat.”-mondta Forgó István. 

A felgyőieket kemény fából faragták, hiszen ahogy az időjárás engedte, rövid idő alatt mindennel elkészültek egy sikeres rendezvény lebonyolításához, amelyre nem várt számban érkeztek vidékről is. „Jó érzés volt látni, hogy mindenki elégedett, és palacsinta is van bőven. Mindig arra törekszünk, hogy a családias jó hangulat biztosítva legyen. Próbálunk megújulni, újszerű ötletekkel előállni, és egy olyan közösségi rendezvényt létrehozni, ahol egy kicsit lelassul az élet. Van idő a hosszú beszélgetésekre, a kikapcsolódásra és hogy az együtt töltött idő tartalmas, és szórakoztató legyen”-mondta a szervező. Az elvárásoknak megfelelően, semmiből sem volt hiány, mit sem bizonyít ez jobban, mint hogy 12 órán át, hajnalig tartott a mulatság Felgyőn.

TG, fotó: Cs3


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Retro Majális Felgyőn

tk_arpad

Felgyőn már 10 éve szól a nóta

cs3_admin

Átadták az új bölcsődét Felgyőn

tk_arpad

Retro majálisra készülnek Felgyőn

cs3_admin

TOP 10-ben a felgyői lovas család csikója –  első magyarként a világbajnokságok történetében

tk_arpad

Megújult a felgyői általános iskola

tk_arpad

Lelopták egy balesetet szenvedett autó rendszámát Felgyőnél

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább