Csongrád

Csomagoló részleg fejlesztés indul a Hun-Pet Kft.-nél

A Hun-Pet Kft. a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírás keretében 30,93 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatást a Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyerte el.

Sajtóközlemény

A Széchenyi Terv Plusz pályázat keretében beszerzésre kerül egy CD-1-14/CC-11 típusú kombinált Higiénizáló csíramentesítő szárító és visszahűtő berendezés, mellyel a társaság a csomagolás részlegét tudja fejleszteni és egy új ágazatban tud megjelenni. A fejlesztés eredményeként további árbevétel növekedés érhető el és alkalmazotti létszámbővítés valósulhat meg. A beruházásnak köszönhetően olyan új piacokon jelenhet meg a vállalat, ahol fontos a magas hőkezelt csíramentesített csomagolás. A gép feladata a Hun-Pet Kft.–hez beérkező magok, magkeverékek csomagolását megelőző higiénizálás, csíramentesítés a szárítás, hőkezelés, illetve környezeti hőmérsékletre történő visszahűtés által. A magkeverékek hőmérséklete és nedvességtartalma a kisállatok egészségének megőrzése szempontjából kulcsfontosságú tényező. A magokban, magkeverékekben előfordulhatnak penészgombák, melyek számukra megfelelő körülmények között toxinokat termelnek. Ezek különösen veszélyesek a kisállatokra. Továbbá szükséges a magkeverékek megfelelő visszahűtése, hogy a tárolás folyamán ne jelenjen meg a raktári penész. A nem megfelelő hűtés hiányában a csomagolt magkeverékek befüllednek, melyek alapvető gócpontok lesznek a penészedés kialakulásához. Ezen káros folyamatok kiküszöbölésére alkalmas a pályázat során beszerzésre kerülő új szárító és visszahűtő berendezés. A modern berendezéssel a tervek szerint a madár és rágcsálóeleség (hajdina, köles, kanárimag, ujjasmuhar, szójabab, földimogyoró, korpa, lenmag, repcemag, napraforgómag, olaj tartalmú gyümölcs és olajos magok, karórépa, marharépa, takarmányrépa, cirokmag..stb) megfelelő csomagolását fogják megvalósítani. Ezzel a technológiával jelentős piaci előnyhöz juthatnak azok a cégek, akik fontosnak tartják termékeik minőségét, megbízhatóságát és vevőik elégedettséget.

A cég ügyvezetője továbbá fontosnak tartja a folyamatos képzéseket, tanácsadásokat is, így részt vesz egy 100 órás Vállalati pénzügyi tanácsadáson, szintén a pályázat keretén belül. Itt az egyik fő célterület, hogy a tanácsadó céggel együttműködve kialakítsák a rövid, és hosszú távú pénzügyi terveket, valamint a stratégiai tervezés, gondolkodási mód elmélyítése. Ezen felül egy vállalati innovációs folyamatmenedzser középfok 16 órás képzésen is vesz részt a cégvezető, mely további segítséget nyújt a folyamatos fejlődésre.

A vállalat önköltségeinek csökkentése és a környezeti fenntarthatóság megőrzése érdekében, az üzem épületén napelem rendszert szerelnek fel.

A projektről bővebb információt a www.hun-pet.hu oldalon olvashatnak.

További információ:

Ruszkai László

+36 70 779 8287

hunpetkft@gmail.com


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Szabó Viktor

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

Szabó Viktor

Féltékenységből, téglával vágtak homlokon egy férfit Csongrádon, majd ki is rabolták

Szabó Viktor

Csípőjén ment be, bokáján jött ki a villám, azóta csodás dolgok történnek a nővel, akit Csongrádon ért baleset

Szabó Viktor

Elveszett a diákod vagy személyid a KTN fesztiválon? Semmi gáz, irány a kormányablak busz!

Szabó Viktor

Csongrádon forgatott Badár Sándor

Szabó Viktor

Öveket bekapcsolni, ma indul a KTN!

Szabó Viktor

Augusztusban Csongrádon brekeg Zsolti a béka

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább