Csongrád

Csomagoló részleg fejlesztés indul a Hun-Pet Kft.-nél

A Hun-Pet Kft. a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírás keretében 30,93 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatást a Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyerte el.

Sajtóközlemény

A Széchenyi Terv Plusz pályázat keretében beszerzésre kerül egy CD-1-14/CC-11 típusú kombinált Higiénizáló csíramentesítő szárító és visszahűtő berendezés, mellyel a társaság a csomagolás részlegét tudja fejleszteni és egy új ágazatban tud megjelenni. A fejlesztés eredményeként további árbevétel növekedés érhető el és alkalmazotti létszámbővítés valósulhat meg. A beruházásnak köszönhetően olyan új piacokon jelenhet meg a vállalat, ahol fontos a magas hőkezelt csíramentesített csomagolás. A gép feladata a Hun-Pet Kft.–hez beérkező magok, magkeverékek csomagolását megelőző higiénizálás, csíramentesítés a szárítás, hőkezelés, illetve környezeti hőmérsékletre történő visszahűtés által. A magkeverékek hőmérséklete és nedvességtartalma a kisállatok egészségének megőrzése szempontjából kulcsfontosságú tényező. A magokban, magkeverékekben előfordulhatnak penészgombák, melyek számukra megfelelő körülmények között toxinokat termelnek. Ezek különösen veszélyesek a kisállatokra. Továbbá szükséges a magkeverékek megfelelő visszahűtése, hogy a tárolás folyamán ne jelenjen meg a raktári penész. A nem megfelelő hűtés hiányában a csomagolt magkeverékek befüllednek, melyek alapvető gócpontok lesznek a penészedés kialakulásához. Ezen káros folyamatok kiküszöbölésére alkalmas a pályázat során beszerzésre kerülő új szárító és visszahűtő berendezés. A modern berendezéssel a tervek szerint a madár és rágcsálóeleség (hajdina, köles, kanárimag, ujjasmuhar, szójabab, földimogyoró, korpa, lenmag, repcemag, napraforgómag, olaj tartalmú gyümölcs és olajos magok, karórépa, marharépa, takarmányrépa, cirokmag..stb) megfelelő csomagolását fogják megvalósítani. Ezzel a technológiával jelentős piaci előnyhöz juthatnak azok a cégek, akik fontosnak tartják termékeik minőségét, megbízhatóságát és vevőik elégedettséget.

A cég ügyvezetője továbbá fontosnak tartja a folyamatos képzéseket, tanácsadásokat is, így részt vesz egy 100 órás Vállalati pénzügyi tanácsadáson, szintén a pályázat keretén belül. Itt az egyik fő célterület, hogy a tanácsadó céggel együttműködve kialakítsák a rövid, és hosszú távú pénzügyi terveket, valamint a stratégiai tervezés, gondolkodási mód elmélyítése. Ezen felül egy vállalati innovációs folyamatmenedzser középfok 16 órás képzésen is vesz részt a cégvezető, mely további segítséget nyújt a folyamatos fejlődésre.

A vállalat önköltségeinek csökkentése és a környezeti fenntarthatóság megőrzése érdekében, az üzem épületén napelem rendszert szerelnek fel.

A projektről bővebb információt a www.hun-pet.hu oldalon olvashatnak.

További információ:

Ruszkai László

+36 70 779 8287

hunpetkft@gmail.com- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Szabó Viktor

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

Szabó Viktor

Feszítővassal támadt egy férfi egy csongrádi házra

Szabó Viktor

Húsvétkor irány a Brunnbauer Állatsimogató!

Szabó Viktor

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor