Szentes

Lendületességet hozna a HMG életébe az új igazgató Sipos Kitti

Az 1859-ben alapított Horváth Mihály Gimnázium, közel 60 pedagógussal működik, hosszú évek óta. Egyedülálló drámai tagozatának köszönhetően, sok híres és ismert ember került ki a falai közül, akik nem csak művészeti ágon jeleskedtek, hiszen neves orvosok, szakemberek is fémjelzik az intézmény nevét, mint például, Balázs Árpád, Dr. Bugyi István, Zsédényi Adrienn, Újréti László, Hevesi Tamás, Szekeres Adrienn és még sorolhatnánk a neveket.

Sipos Kitti, aki szintén egykori diák, 2014. óta tanít a gimnáziumban, és augusztustól egy új pozícióban fog jelen lenni, mint igazgató az iskola életében. A 2022. áprilisában beadott pályázata pozitív elbírálásban részesült, így az idei tanévben töltheti be új munkakörét.

„Korábban is foglalkoztatott már a gondolat, lett volna lehetőségem pályázni, hiszen az intézmény életének folyamatosan részese voltam, de úgy érzem, most rendelkezem annyi tapasztalattal, ambícióval, hogy az új kihívásnak megfeleljek. A pályázatomban is kiemeltem, azt a szemléletet, amit képviselek, hogy mára nagyon fontossá vált a hagyományok megőrzése mellett a kapcsolati tőke, a kommunikáció, a stratégiai gondolkodás, a szervezés és a tudatos tervezés egy ekkora intézmény irányítása szempontjából. Szeretném visszahozni azt a lendületet, életérzést, amely egykoron a gimi sajátja volt, amiért büszke volt az a diák, aki idejárt. A drámai tagozat tette különlegessé az iskolát, ami az óta is országos beiskolázottságú maradt és nagyon jók a képzés alapjai. A minőségi oktatáshoz, a humán erőforrás is adott, nagy kihívás számomra, hogy egy ilyen jó tantestület élére álljak. A tagozatok terén, nem tervezem, a változást, de természetesen fel kell mérni az igényeket, mit szeretnének tanulni a gyerekek, nyitott vagyok az újra, hiszen sok elképzelésem van, amiket a jövőben szeretnék megvalósítani. Szeretnék új lendületet adni az eddigi alapokat és hagyományokat tiszteletben tartva a gimnáziumnak, mivel az oktatási piac, nagyon változóvá vált, ehhez alkalmazkodnunk kell, hogy olyan képet tudjunk formálni magunkról, ami vonzóvá teszi az intézményt, hiszen nagy örömünkre, a határon túlról is egyre több jelentkező érkezik. Célom, hogy minél több gyerek válassza iskolájának a Horváth Mihály Gimnáziumot, és a szentesi gyerekek is egyre többen jelentkezzenek. A tantestület véleménye számomra nagyon fontos ezért kiemelten figyelek majd a jövőben arra, hogy egy csapatot alkossunk és kitűzött céljaimat sorban kipipálhassam, ezen az úton.”- mondta el a Sipos Kitti.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: országos HMG-s siker a Kazinczy-versenyen

Szabó Viktor

Baleset a szentesi elkerülőn! – Félpályás útzár van a helyszínen! 

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor